icon

Je potrebné zamykať byt s bezpečnostnými dverami?

19. feb 2025

Je potrebne zamykat byt s bezpecnotnymi dverami?

stellarstar
19. feb 2025

Je to na tebe, v starom byte sme to mali a zamykali sme. V novom nemáme

saxana000
19. feb 2025

Asi zalezi kde byvas

valikasikulova
19. feb 2025

Ak mas nejakú poistku pri vykradnuti asi to bude potrebné mať bezpečnostne dvere a nie obyc, resp podľa zmluvy....inac je to len na vás či si dáte alebo nedáte...šikovný zlodej sa dostane za par sekúnd cez hoc jaké dvere.. videla som keď sa kamoska zabuchla a na schodoch sme spolu čakali firmu a urobil vrm vrm a za sekundu tisícove dvere otvorené 😀

uhnakova
19. feb 2025

Nezamknuté dvere sa dajú s patričnou praxou otvoriť behom pár sekúnd. A to, že sú bezpečnostné, nerozhoduje. Stačí nástrojom zatlačiť jazýček a je otvorené.

sevrin
19. feb 2025

Ja zvyknem zamykať ale jedna moja známa keď ide preč, len zabuchne a nerieši 🙂

cukroska
19. feb 2025

Take by sa nemalo zverejňovať.

vesimelonimarsista
19. feb 2025

Samozrejme, len zabuchnute dvere su hotovou pozvankou pre zlodejov. Otvoris potichu v priebehu par sekund.

evaachesa
19. feb 2025

Samozrejme že je to potrebné. Ak si nezamykáš bezpečnostné dvere, je to akoby si mala hocijaké obyčajné. Pre zlodeja to nie je žiadny problém.
https://www.noviny.sk/krimi/139179-zamykajte-dv...

terezkaarthuramax
19. feb 2025

@cukroska presne som nieco podobne chcela napisat

autor
19. feb 2025

@cukroska ak to je narazka na moju otazku, ja sa nepytam, ci zamykate, ale ci je to potrebne.

autor
19. feb 2025

@evaachesa vdaka za clanok-pomohol

evaachesa
19. feb 2025

Za málo. 🙂

cukroska
19. feb 2025

Veď v pohode. Záleží od dverí.

romino
19. feb 2025

No co myslis,preco sa tym zamknutim zasuvaju tie jazyky do zarubni na kazdej strane ?
Nie preto ze je to nieco zbytocne, a vlastne ani netreba

melanta
20. feb 2025

Potrebné z akého dôvodu? Žiadny zákon ti to neprikazuje. Môžeš nechať nielenže odomknuté, ale kľudne aj otvorené. Ale - obyčajné dvere sa dajú vykopnúť aj zamknuté. Bezpečnostné nie, ale ak nie sú zamknuté, tak nie je potrebný príliš veľký profík na ich otvorenie. Takže ak chceš, aby dvere plnili svoj bezpečnostný účel, tak áno, je potrebné ich zamknúť. Mimo toho, ak máš poistený byt/dom, vykradli by ťa, poisťovňa by ti nič nezaplatila, ak si nechala odomknuté (policajní technici by pri kontrole zistili, že dvere neboli zamknuté). Pretože jednou z podmienok na plnenie v prípade krádeže je, že ak odchádzaš, máš byt/dom zabezpečiť, čiže zatvoriť okná a zamknúť dvere.

autor
20. feb 2025

@melanta super vdaka za komplexnu odpoved. Pomohla

mk1111111111
20. feb 2025

Treba zamknut, uz len kvoli poistovni. Pre vlamaca je to jedno, on si poradi aj tak, aj tak

purple_wolf
20. feb 2025

po prve, najdi si definiciu bezpečnostných dveri aby si vedela aku kravinu sa to pytas ... po druhe ak byt nebude zamknuty "lebo mas bezpecnostne dvere" policajti aj poistovna ta vysmeju ze je to tvoj problem ze ta vykradli a nebudu robit nic

mantilka
22. feb 2025

Bezpečnostné dvere sú vybavené bezpečnostnými bodmi, ktoré sa vysúvajú práve pri uzamykaní. Keď točiš kľúčom vidíš ako vychádzajú oceľove tyče a zapadajú do dier zárubne a podlahy. Keď nezamkneš, dvere sa správajú ako obyčajné s guľou.