Je potrebné zamykať byt s bezpečnostnými dverami?
Je potrebne zamykat byt s bezpecnotnymi dverami?
Asi zalezi kde byvas
Ak mas nejakú poistku pri vykradnuti asi to bude potrebné mať bezpečnostne dvere a nie obyc, resp podľa zmluvy....inac je to len na vás či si dáte alebo nedáte...šikovný zlodej sa dostane za par sekúnd cez hoc jaké dvere.. videla som keď sa kamoska zabuchla a na schodoch sme spolu čakali firmu a urobil vrm vrm a za sekundu tisícove dvere otvorené 😀
Nezamknuté dvere sa dajú s patričnou praxou otvoriť behom pár sekúnd. A to, že sú bezpečnostné, nerozhoduje. Stačí nástrojom zatlačiť jazýček a je otvorené.
Ja zvyknem zamykať ale jedna moja známa keď ide preč, len zabuchne a nerieši 🙂
Take by sa nemalo zverejňovať.
Samozrejme, len zabuchnute dvere su hotovou pozvankou pre zlodejov. Otvoris potichu v priebehu par sekund.
Samozrejme že je to potrebné. Ak si nezamykáš bezpečnostné dvere, je to akoby si mala hocijaké obyčajné. Pre zlodeja to nie je žiadny problém.
https://www.noviny.sk/krimi/139179-zamykajte-dv...
@cukroska presne som nieco podobne chcela napisat
@cukroska ak to je narazka na moju otazku, ja sa nepytam, ci zamykate, ale ci je to potrebne.
@evaachesa vdaka za clanok-pomohol
Za málo. 🙂
Veď v pohode. Záleží od dverí.
No co myslis,preco sa tym zamknutim zasuvaju tie jazyky do zarubni na kazdej strane ?
Nie preto ze je to nieco zbytocne, a vlastne ani netreba
Potrebné z akého dôvodu? Žiadny zákon ti to neprikazuje. Môžeš nechať nielenže odomknuté, ale kľudne aj otvorené. Ale - obyčajné dvere sa dajú vykopnúť aj zamknuté. Bezpečnostné nie, ale ak nie sú zamknuté, tak nie je potrebný príliš veľký profík na ich otvorenie. Takže ak chceš, aby dvere plnili svoj bezpečnostný účel, tak áno, je potrebné ich zamknúť. Mimo toho, ak máš poistený byt/dom, vykradli by ťa, poisťovňa by ti nič nezaplatila, ak si nechala odomknuté (policajní technici by pri kontrole zistili, že dvere neboli zamknuté). Pretože jednou z podmienok na plnenie v prípade krádeže je, že ak odchádzaš, máš byt/dom zabezpečiť, čiže zatvoriť okná a zamknúť dvere.
@melanta super vdaka za komplexnu odpoved. Pomohla
Treba zamknut, uz len kvoli poistovni. Pre vlamaca je to jedno, on si poradi aj tak, aj tak
po prve, najdi si definiciu bezpečnostných dveri aby si vedela aku kravinu sa to pytas ... po druhe ak byt nebude zamknuty "lebo mas bezpecnostne dvere" policajti aj poistovna ta vysmeju ze je to tvoj problem ze ta vykradli a nebudu robit nic
Bezpečnostné dvere sú vybavené bezpečnostnými bodmi, ktoré sa vysúvajú práve pri uzamykaní. Keď točiš kľúčom vidíš ako vychádzajú oceľove tyče a zapadajú do dier zárubne a podlahy. Keď nezamkneš, dvere sa správajú ako obyčajné s guľou.

Je to na tebe, v starom byte sme to mali a zamykali sme. V novom nemáme