icon

Je rozdelenie žumpy na dve časti dobrý nápad?

27. júl 2025

Ahojte. Budeme mať zumpu nakoľko v obci není kanalizácia. Muž spomínal niečo aby sme si dali 2 zumpy. Jednu na vodu z práčky,atď... A druhú klasika wcko do druhej.
Máte to tak niekto ? Je to dobrý nápad alebo blbosť?

Strana
z2
doriiis
27. júl 2025

A rúry z domu budete mať zvlášť na záchod a zvlášť na práčku? Asi blbost

klarissa25
27. júl 2025

A preco to chce zvlast?

autor
27. júl 2025
@klarissa25

A preco to chce zvlast?

@klarissa25 poradil mu kamarát, vraj ked to dáme spolu budeme musieť čerpať žumpu cca každé 2mes 🤔 neviem vôbec nevyznám sa v Tom...

doriiis
27. júl 2025

No a takto budete čerpať 2 žumpy,každé 4 mesiace.

vreckovka2
27. júl 2025

A kde budete tu vodu vypustat?

smoulingirl
27. júl 2025

A nad cistickou odpadovych vod ste nepremyslali?

klarissa25
27. júl 2025
@anonym_autor

@klarissa25 poradil mu kamarát, vraj ked to dáme spolu budeme musieť čerpať žumpu cca každé 2mes 🤔 neviem vôbec nevyznám sa v Tom...

@anonym_autor a to kolko kubikove chcete? My mame jednu na vsetko a ano vyberaju ju cca raz za 2 max 2,5 mesiaca, no nevidim v tom velky problem…

autor
27. júl 2025
@vreckovka2

A kde budete tu vodu vypustat?

@vreckovka2 vraj tu kde pôjde len voda na polievanie 🤔

aalt
27. júl 2025

Ak je cena za vyvoz zumpy z pracky a wc rovnaka, tak je to blbost. Platit budete rovnako akurat mas dvojnasobne vstupne naklady. Mas uplne jedno ci tahas zumpu 1x za dva mesiace alebo 2x za styri mesiace.

vreckovka2
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a co budes polievat vodou s pracim prachom, mydlom, saponatom? No neviem. Nam to tiez radili, ale toto sme odmietli robit. A to pouzivam eko prostriedky. Kolko stoji u vas odviz zumpy?

autor
27. júl 2025
@vreckovka2

@anonym_autor a co budes polievat vodou s pracim prachom, mydlom, saponatom? No neviem. Nam to tiez radili, ale toto sme odmietli robit. A to pouzivam eko prostriedky. Kolko stoji u vas odviz zumpy?

@vreckovka2 myslím že 70-80€

klarissa25
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to chces polievat odpadovou vodou? Z pracky umyvacky a podobne? A budes pouzivat cislo len eko prostriedky v domacnosti ale ze na vsetko? Ale aj tak je to divne dosgˇt

doriiis
27. júl 2025

Nemôžeš polievať vodou zo žumpy.Aj keď tam bude iba voda z práčky.Je to zakázané.Za vypúšťanie žumpy do záhrad je pokuta.

klarissa25
27. júl 2025
@doriiis

Nemôžeš polievať vodou zo žumpy.Aj keď tam bude iba voda z práčky.Je to zakázané.Za vypúšťanie žumpy do záhrad je pokuta.

@doriiis ze ano? Raz je to zumpa a hotovo…

doriiis
27. júl 2025
@klarissa25

@doriiis ze ano? Raz je to zumpa a hotovo…

@klarissa25 .....samozrejme,že nie.

autor
27. júl 2025
@doriiis

Ďakujem za rady 🩷 tiež mi to prišla hlúposť len kamaráti majú niekedy "fajn" rady

viestta
27. júl 2025

@anonym_autor ja si myslim, ze bud nevies vsetko alebo nam nepises vsetko. Panu manzelovi kamarat urcite poradil, ze tu zumpu na pracku treba spravit deravu a potom ju nebude treba tak casto vyvazat, gravitacia sa o vodu postara. (vychcanci su vsade) Len ciste splasky v zumpe vam narobia viac problemov ako sa manzel nazdava. Tie treba riedit, nemozu to byt len cikanice, kakanice a voda zo splachovaca.
A polievat sivou vodou (to je ta z pracky, sprchaca, vane, drezu a umyvacky) mozes tak maximalne travnik, aj to nie zakazdym, pretoze sa ti v pode akumuluju saponaty. O znecistovani podzemnych vod pri takych spekulantoch radsej ani nerozmyslam...

autor
27. júl 2025
@viestta

@anonym_autor ja si myslim, ze bud nevies vsetko alebo nam nepises vsetko. Panu manzelovi kamarat urcite poradil, ze tu zumpu na pracku treba spravit deravu a potom ju nebude treba tak casto vyvazat, gravitacia sa o vodu postara. (vychcanci su vsade) Len ciste splasky v zumpe vam narobia viac problemov ako sa manzel nazdava. Tie treba riedit, nemozu to byt len cikanice, kakanice a voda zo splachovaca.
A polievat sivou vodou (to je ta z pracky, sprchaca, vane, drezu a umyvacky) mozes tak maximalne travnik, aj to nie zakazdym, pretoze sa ti v pode akumuluju saponaty. O znecistovani podzemnych vod pri takych spekulantoch radsej ani nerozmyslam...

@viestta myslím že ten čo mu to radil, radil od brucha. Manžel len prišiel s tým, že má dobrý nápad jednu menšiu na vodu z práčky atď na polievanie a druhú väčšiu na wcko ... Že sa nám to za pár rokov vráti tým,že nemusíme tak často vyberať žumpu.. aspoň takto mi to odprezentoval 😆

anonym_3830dd
27. júl 2025

@anonym_autor nieje to vhodne. Ak budes mat "deravu" zumpu neskolaudujes dom, teda ak ju priznas.My tahame kazde tri tyzdne, sme styria, 12m3. Stoji to od 110 eur.

marsmykkok
27. júl 2025

Hlavne čo najväčšiu žumpu a stačí jedna, lebo likvidácia žumpy nie je drahá čo sa týka položky za likvidáciu odpadu, ale drahá je doprava na to auto čo to chodí likvidovať. A tie autá sú veľké, zmestí sa tam veľa.

anonym_3830dd
27. júl 2025
@marsmykkok

Hlavne čo najväčšiu žumpu a stačí jedna, lebo likvidácia žumpy nie je drahá čo sa týka položky za likvidáciu odpadu, ale drahá je doprava na to auto čo to chodí likvidovať. A tie autá sú veľké, zmestí sa tam veľa.

@marsmykkok tu maju max auta s 12m3 objemom.Nevie odviezt viac.

autor
27. júl 2025
@anonym_3830dd

@marsmykkok tu maju max auta s 12m3 objemom.Nevie odviezt viac.

@anonym_3830dd áno pozerala som v dedine myslím bolo 11m

vreckovka2
27. júl 2025
@anonym_autor

@vreckovka2 myslím že 70-80€

@anonym_autor za tu sumu by som to rozhodne takto nerobila. Je to vela penazi, to ano. Ale je to zakazane a pustat si to na pozemok by som nechcela. My vyvazame zumpu raz za cca 6 tyzdnov, 90 eur, 10m3. Zumpu mame 12m3. Zistite si dopredu aky velky objem obvezie zumparske auto. A podla toho si dajte objem zumpy. U nas vacsi objem ako 10m3 nik nevezme. Obvolali sme vsetkych sukromnikov v meste, vychadza to lacnejsie ako odvoz, co zabezpecilo mesto.

autor
27. júl 2025
@vreckovka2

@anonym_autor za tu sumu by som to rozhodne takto nerobila. Je to vela penazi, to ano. Ale je to zakazane a pustat si to na pozemok by som nechcela. My vyvazame zumpu raz za cca 6 tyzdnov, 90 eur, 10m3. Zumpu mame 12m3. Zistite si dopredu aky velky objem obvezie zumparske auto. A podla toho si dajte objem zumpy. U nas vacsi objem ako 10m3 nik nevezme. Obvolali sme vsetkych sukromnikov v meste, vychadza to lacnejsie ako odvoz, co zabezpecilo mesto.

@vreckovka2 ja som pozerala myslím 11m

autor
27. júl 2025
@vreckovka2

@vreckovka2 našla som cenu 66€ za vývoz

vreckovka2
27. júl 2025
@viestta

@viestta neverila by som, ale my ked sme zhanali zumpu, tak bolo dost narocne kupit taku, kde nam vyrobca nielen papierovo garantoval, ze zumpa bude tesnit. Papier ti daju vsade , ten na kolaudaciu stacil. Ale viaceri sa tvarili, ze nejake netesnosti byt mozu....nastastie sme kupili dobre a tesni.

vreckovka2
27. júl 2025
@anonym_autor

@vreckovka2 našla som cenu 66€ za vývoz

@anonym_autor tak ak vies cca kolko mate spotrebu vody, vies si vypocitat, kolko to bude stat. Ak vravel muz raz za 2 mesiace, tak to mate 33 eur mesacne. Odporucam kupit zumpu vacsiu ako objem zumparskeho auta, pretoze uplne vsetok objem nevie vytiahnut. Tak nech isto vzdy odvezie plnu davku. A urcite popozeraj aj inych. Cim vacsi objem auta, o to vyhodnejsie to vyjde.

autor
27. júl 2025
@vreckovka2

@anonym_autor tak ak vies cca kolko mate spotrebu vody, vies si vypocitat, kolko to bude stat. Ak vravel muz raz za 2 mesiace, tak to mate 33 eur mesacne. Odporucam kupit zumpu vacsiu ako objem zumparskeho auta, pretoze uplne vsetok objem nevie vytiahnut. Tak nech isto vzdy odvezie plnu davku. A urcite popozeraj aj inych. Cim vacsi objem auta, o to vyhodnejsie to vyjde.

@vreckovka2 tak pozrela som to ešte raz 66€ a auto 11,5m takže stačí 12m žumpa asi však ?

martinmmartin
27. júl 2025

A nebude to system na sedu vodu ktory je teraz celkom in? Odpad zo sprchy a pracok sa zbiers odkaluje a pouziva znova na splachovanie az potom ide von. Je na to vymysleny cely system

bosorkabb
27. júl 2025
@viestta

@viestta áno tak to má veľa ľudí. A podľa mňa to bolo aj tak myslené od kamaráta.
A je veľa žúmp ktoré pretekajú od výroby.

Strana
z2