icon

Je skorá vianočná výzdoba naozaj problém?

25. nov 2024

Všimli ste si to aj vy alebo iba ja? Tento rok ešte nieje ani december a už veľa ľudí dáva fotky vyzdobených stromčekov a vysvietene osvetlenie. Som si istá ze minulý rok ešte nik z môjho okolia takto skoro nestaval stromček, celkovo to začalo až po tom 1. Decembri.
Aký je váš názor na to?
Môj je taky ze je to skoro a človek sa potom už tak neteší na tie vianoce. U nás sa stavia stromček na 3.adventnu kvôli deťom, do Vianoc by bol cely rozobratý, čiže musím čakať ci chcem alebo nie. Ale celkovo, nemôžem sa potom dočkať 3 kráľov a hneď po ho skladám. A to vianoce milujem a veľmi si to s deťmi užívam. Ale toto je podla mňa len predbiehanie, kto skôr.

lubina
26. nov 2024

U nas vyzdoba koncom novembra, zaciatkom decembra, ako mame naladu. Ale robime to tak skoro lebo cez Vianoce nie sme doma (chodime ku starym rodicom), tak nech si to uzijeme aj doma. Po Troch kraloch ju dam dolu. Kazdy si ma urobit tak, aby to jemu vyhovovalo. To ako to maju ini ludia mi je jedno. Po uliciach je uz vsade vianocna vyzdoba a tie svetielka sa mi pacia, ved tma je uz velmi skoro, tak to je take aspon trochu pozitivne...

lindahhh
Odpoveď bola odstránená
dzejsik
26. nov 2024

vo vchode panelákový stromček budem robiť po 1.12., doma zatiaľ len zimnú výzdobu miesto jesennej, stromček neskôr, ale tiež si ho skôr užijeme pred Vianocami, lebo cez sviatky ideme po rodine a na Silvestra každý rok na chatu na 4 dni k známym a keď sa vrátime už je obschnutý (aj keď je vo vode)

janka1011
26. nov 2024

Áno, všimla som si to. Na FB registrujem stavanie stromčekov a celkovo výzdobu presne od 1.novembra. Vtedy som si povedala - choré. Každý tu oponuje tým, že je to jeho vec a deti chceli a pod.....ale o čom to potom je? Nie sú tí rodičia práve na to, aby deti učili trpezlivosti, že všetko má svoj čas a Vianoce sú na Vianoce a nie na dušičky? Veď potom si tie Vianoce môžete robiť aj v auguste.
@autorka, nie si sama, pre mňa je tiež nepochopiteľné, že niekto postaví stromček v polke novembra a 27.12 uprostred vianoc, stromček už letí von oknom. Akoby tí ľudia sa len hnali za niečím a v skutočnosti ich nič nenapĺňa, nevedia si užiť prítomnosť.

lindahhh
Odpoveď bola odstránená
janka1011
26. nov 2024

@lindahhh nikomu nebránim žiť, ak si si nevšimla, iba vyjadrujem svoj osobný názor na túto tému. Neviem, k čomu sú dobré tieto formulky o žití, keďže je to úplne mimo. Neklopem ľuďom na dvere, aby odložili stromček. Postav si stromček aj uprostred leta, ale kalendár kvôli tebe neprepíšu.

hederamonstera
26. nov 2024

Neboj, nie vsetci. My este len pustame sarkanov a vydlabavame tekvice, mame jesen, ale uz sa tiez tesim na tu vianocnu atmosferu. Zamerne sa vyhybam obchodom a nepozeram videa o vianociach (aby mi to algoritmus nepodsuval), nechcem sa toho presytit, chcem si to uzit vtedy kedy sa ma😊 tak sa mi to paci a ini nech maju aj v juli stromcek, nezaujima ma to
Ale je pravda, ze ludia uz nevedia cakat. Za chvilu tu bude mor depresie a uzkosti, mozgy su uz predopaminovane

maryetta
26. nov 2024

Cudovat sa mozem... to je tak vsetko. Nie je este ani advent. Ani Mikulas. Pre mna toto je cas kedy sa "zvianocnieva". Nevies ale preco mozno niekto takto skoro. Mozno niekoho caka pracovna cesta ze odchadza. Alebo nejaka operacia po ktorej nebude schopny toto riesit a podobne. Takze. Neriesim.

lindahhh
Odpoveď bola odstránená
gabu_lienka
26. nov 2024

Ked som bola mala, nevedela som sa vzdy dockat stromceka, neznasala som, ze ho zdobime az 24.12. a potom cim skor dole. Cize jedna skupina ludi su ti, ktori maju stromcek a vianocnu vyzdobu co najkratsie. Potom je tu skupina, ktora miluje atmosferu nadchadzajucich vianoc, vyzdobi si byt, svetielka, uziva si vianocne trhy, punc, trdelniky, prechadzky v meste a vecer doma cajik pri svetle stromceka 😅 staci pochopit, ze aj takito ludia sme, nielen vy, co vas vianoce otravuju 🤣
Inak ja mam male deti (2 a 4 roky) a este sa nam teda nestalo zenby “rozobrali” stromcek a robime ho zvycajne v case Mikulasa. To co akoze s nim robia? Neviem si to predstavit.

simca06022011
26. nov 2024

@gabu_lienka ano cez vianoce, advent =atmosfera.. a nie pomaly od 1.11.

gabu_lienka
26. nov 2024

@simca06022011 keby si niekto robil vyzdovu aj v juli, je mi to srdecne jedno a ani ma nenapadne sa nad tym zamyslat. Nech ma kazdy u seba v dome co chce, ja si spravim kedy uznam za vhodne.

lilienlilu
26. nov 2024

Môj názor je taký že je ešte skoro my až okolo Mikuláša ale na druhej strane je toľko zla v poslednej dobe všade okolo nás tak prečo nenechať ľudí nech si spravia radosť hoc už aj teraz a aspoň chvíľku nech sú šťastní spokojní tak ako to chcú oni, nevieme čo bude budúci rok je ťažká doba tak neriešte to čo naozaj netreba ........

anna134
26. nov 2024

Mne to nevadí.nech si dávajú aj v novembri.
My dávame na 1.adventnu. pre nás sú Vianoce v decembri nie v januári....takže moje fotky pribudnú v nedeľu.....😁

kikuska_wedge
26. nov 2024

V nedelu je prva adventna nedela, tak ake skoro? Zacina adventny cas. Ludia zdobia, navstevuju vianocne trhy, zapajaju sa do vianocnych vyziev. Vianocne sviatky su uz len vyvrcholenim. A kedy si kto postavi stromcek, je uplne na jeho zvazeni. Ci ho nosi mikulas, co ho zdobi rodina spolu, ci ho postavia az 24. Dokonca je uplne v poriadku, ak niekto vianoce neslavi vobec. Je to kazdeho osobna vec a jedina zvlastnost je tvoj postoj k tomu.

simca06022011
26. nov 2024

@gabu_lienka ved ano, jedno to je aj mne, ale kludne sa nad tym pozastavim, hlavne ked to kade tade propaguju ako strasne cool (preco asi.. lebo sa nudia, lebo nemaju inu robotu, lebo sokujuce videjka a komentare im zarabaju :DD tak daju, aj velkonocnu vyzdobu v decembri, ak nieco z toho budu mat :D).

gabikaa96
26. nov 2024

Môj brat si vlani stromček postavil 1.12 pretože pred a medzi sviatkami strašne veľa pracoval tak aby si to aspoň chvíľu užil. Ja zdobím až 22.,23.decembra

janka1011
26. nov 2024

@lindahhh no neviem kto je tu mimo 🙄🙄🙄 to bolo myslené obrazne moje nervy

simca06022011
26. nov 2024

Inak k zdobeniu stromceka, tam nejde len o datum, ale aj o to, kto aky strom zdobi... umely, aj mesiace mozete mat v obyvacke, zivy mne napr. nevydrzi, a ak ho chcem mat v super stave do 6.1. (posledny den prazdnin davame strom dole), tak nehrozi aby som skoro zdobila. Vonku v zime pekne caka na 24.12. :D

dlucy
26. nov 2024

Mame vzdy skor stromcek a mame ho az do polky januara. Neviem co to riesite kazdy nech si robi vyzdobu ako uzna za vhodne. Dovolenku letnu si tiez ludia vyberaju v zime a to nikomu nevadi.

comi
26. nov 2024

Vždy som robila stromček 1.adventnú nedeľu ale tento rok ma tak všetci navnadili , že ho už ho máme týždeň vyzdobený a prečo aj nie ? Veď je to najkrajšie obdobie v roku a pri tej výzdobe cítim ,že sa mám skľudniť z tohto hektické života a nastaviť už pomalšie tempo .Všetko je tak rýchle , tak prečo si neužiť toto čaro .

vecicky1805
26. nov 2024

Tak ale proste každý to má doma inak veľa z nich ma možno dovod začať skor mna zo tiez stresuje ledva začala jeseň, taký tlak že či všetko stíham ale nejdem preto zas hneď vyťahovať svetlá a strom nech si každý urobí ako stíha a ako sa teší..kto sa vhce prebiehať a baví ho to nech koho to ani mebaví zbytočná energia ..chápeme sa..podľa mňa aj táto debata je asi zbytočná, sto ľudí sto chutí, ono aj ten tovar keď už je všade tak skoro…my to máme radi naopak zdobíme natesno pred Vianocami a potom nechávame stromček do februára až, viac nám to tak vyhovuje..viac si to tak užívame..zima je dlhá..v decembri riešim milión iných vecí v januári mám viac času si to “užit”.

jana_eyre_2
26. nov 2024

Nečítam celu diskusiu.. ale pridam svoj pohľad.. áno, v posledných rokoch si aj ja všímam skorú výzdobu na Vianoce.. ale nikdy predtým naša generácia nemusela riešiť toľko zloby okolo.. čo si za svoj život pamätám, vždy síce boli negatívne správy, ale nikdy predtým sa z každej strany nevalilo na človeka toľko negativity.. samé vyhrážky, vraždy, vojna, choroby, veľké katastrofy.. vôbec sa nečudujem že ľudia potom chcu trocha viac pokojnej a útulnej atmosféry vianoc.. mne príde práveže zvláštne že toto niekomu môže prekazat..

Aj ja sa teším na Vianoce.. síce výzdobu ešte nemám ale počúvam Vianocne pesničky, s deťmi sa často o vianociach hovoríme.. pretože je to jednoducho radostné obdobie.. keď ty máš problém s tesenim sa keď je to priskoro, tak jednoducho urob výzdobu vtedy kedy ti to je milé.. ale ostatní čo majú zase iny pohľad si chcú toto obdobie užiť aj dlhšie a nie je na Tom nič zle.. mňa vianočná nálada neopusta aj keď je vianočna atmosféra dlhšia ako v minulosti..

danusskaaa
26. nov 2024

My sme každé Vianoce boli preč takže sme mali stromček oveľa skôr ako iní- vôbec mi to nevadilo a ak si niekto postaví aj v lete a robí mu radosť, tak nech má.

iwwetka
26. nov 2024

kedysi myslienky ludi/nazory, kto si co myslel sa rozpravali len tak dovetra a nikto nikoho neobtazoval blbostami. Dnes kazdu blbost co niekoho napadne asi z nudy hadze na internet a ja to uz neviem “unsee”, navyse ostane po nom digitalna stopa. To fakt si mala potrebu toto dat zo seba von vo fore na mk?ved si ozdob kedy chces, nabuduce zavolaj najprv kamaratke a postazuj sa jej, az potom zaloz forum na mk.

jana_eyre_2
26. nov 2024

@iwwetka len to je tak, že človek sa ľahšie postazuje anonymne ako byť konfrontovaný kamoškou čo jej už možno svieti stromček v obývačke 😅 ale naozaj sa čudujem čo už ľuďom dokáže vadiť..

andreatytler
26. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl No trapi ju to lebo sa citi ze ju predbehli. Preto hovori o tom predbiehani.

andreatytler
26. nov 2024

V nasej rodine sa stromcek staval doobeda na 24.12. a robila sa aj vsetka vianocna vyzdoba v dome. Mama varila kapustnicu a my sme zdobili. Toto vsetko nas nabudilo na uzasnu vianocnu atmosferu ktoru sme si vecer uzili. Nechapem ako ty mozes stavat tak skoro. Ved ta atmosfera musi byt uplne vyprchana. Mala by si stavat az 24.12.

krkavcia_mater
26. nov 2024

A prečo vám to vlastne prekáža? Platíte im účty za elektrinu či tie dekorácie?

sidicek
26. nov 2024

Autorka, keď sa budeš zaoberať hlavne svojou rodinou budú všetci šťastnejší.Aj naši susedia majú stromcek a ? Aj keby mali veľkonočného zajaca na štedrý deň ,zasmejem sa a idem ďalej a ty tu zakladas diskusiu?