Je skorá vianočná výzdoba naozaj problém?
Všimli ste si to aj vy alebo iba ja? Tento rok ešte nieje ani december a už veľa ľudí dáva fotky vyzdobených stromčekov a vysvietene osvetlenie. Som si istá ze minulý rok ešte nik z môjho okolia takto skoro nestaval stromček, celkovo to začalo až po tom 1. Decembri.
Aký je váš názor na to?
Môj je taky ze je to skoro a človek sa potom už tak neteší na tie vianoce. U nás sa stavia stromček na 3.adventnu kvôli deťom, do Vianoc by bol cely rozobratý, čiže musím čakať ci chcem alebo nie. Ale celkovo, nemôžem sa potom dočkať 3 kráľov a hneď po ho skladám. A to vianoce milujem a veľmi si to s deťmi užívam. Ale toto je podla mňa len predbiehanie, kto skôr.
Ja mám na vec podobný názor ako autorka.Je to každého osobná vec,kedy si urobí výzdobu,no pre mňa sa tým stráca výnimočnosť a podstata Vianoc. Preto zdobíme stromček 23.12.a vyzdobu robím tiež max týždeň pred Vianocami.
Tak...je to dosť v predstihu, ale zas príjemná atmosféra - predvianočná. V tejto dobe, v tomto svete všetko, čo takto dobre na človeka pôsobí, je vítané. Konečne aj vonku vidno ľudí spolu, pripravujú sa na sviatky, obchodné centrá už majú krásnu výzdobu...deti sa z toho tešia...a ja vlastne tiež. Aj tu suseda má stromček až do februára...každý rok. Je to v poriadku. Každý, ako to cíti. Tento rok ešte neviem, aký veľký bude a kde ho dám, kedže náš dvojročný nezbedník už dočiahne takmer všade....😂. Doteraz sme mali umelý a teraz zas po rokoch obdivujem živé stromčeky, ktoré všade predávajú. Ale myslím, že kúpime v Kvety- Tatry živý, malý v kvetináči a potom pôjde na záhradu 🤩.
@jana_eyre_2 toto je ešte nedokončená stavba, takže neviem. Kebyže natiahnem svetlá po dome, isto by som ich nedávala dolu. Aj bratranec to má vedľa, ale zapina len cez vianoce. My máme tiez stavenisko vonku ešte a nemám ani chiť tam niečo dávať ked vidim kopy hnusnej hliny s kameňmi :D
Nevšimla som si nič,lebo sa zaoberám sebou. Pesničky u mňa fičali od septembra,no nikomu som to nevešala na nos. Svetielka mám po celom dome už dlho, také decentné a keď mám chuť,tak svietia a robia atmošku. Ani to som však nikomu nevešala na nos. Stromček bude tesne pred,aby vydržal čo najdlhšie, býva živý. Jeho zdobenie bude decentné, keďže vianočné nadnakupovanie nerealizujem a reklamy na nákupy ignorujem. A čo robia druhí,mi je fuk,je to ich život a ich rozhodnutie. Nemám čas riešiť život iných. Mne vianočnú náladu nepokazí nikto.
Presne som si všimla, že tento rok mnohí začali s vianocnou výzdobou akoby suvisle po odpratani halloweenskych ozdob. Už koncom novembra. Mne to teda nevadí, len som sa pozastavila nad tým, prečo to tento rok začalo tak zavčasu.
Pretekajú sa , ktorá hviezda MK to dá, ako prvá...potom romantika pod stromom a potom tie príspevky sračiek...že sa vôbec divím...
Tak pokial majú umelače tak môžu mať aj od novembra, my máme živý stromček a staviame víkend pred Vianocami nech vydrží do 3 kráľov a dosť, dlhšie by som ho nezniesla.

Presne,mne sa to zda zbytočne skoro