icon

Je tehlový byt tichší ako panelový?

patrikjames
9. jan 2025

Dobrý deň. Aké máte skúsenosti čo sa jedná hluku? Panelový byt alebo tehlový? Kúpil som byt v paneláku a počujem úplne všetko. Suseda nad zapne vysávač počujem ako keby ten vysávač šiel vedľa v izbe. Extrémny dupot ktorý má každé ráno budí. Neviem či to je v byte normálne ale reálne rozmýšľam predať a kúpiť byt v tehlovej bytovke 😢

malinka03
9. jan 2025

Tak tak tehlovy byt je lepsi

alenka58
9. jan 2025

bývala som v tehlovej bytovke tiež bolo všetko počuť odvedľa od susedov, veľmi záleží ako sú byty stavané, niektoré byty nemajú susedov na podlaží iba zhora a zdola tam je to dobré, orientovala by som sa na také typy bytov čo najmenej susedov

lili929
9. jan 2025

@patrikjames byvala som aj v panelovom aj tehlovom. Panelovy uz nikdy viac 😀 vsetko bolo pocut, vsetko. Ked sme potom kupovali byt na dlhsie, nase podmienky boli - tehlova bytovka, najvyssie poschodie, krajny byt. Po dlhsom hladani sme taky nasli a je to super, tichucko, nikto nad nami nedopuce, nepocujeme nic, ani hlasy, ani TV, parada.

luccija
9. jan 2025

@patrikjames ja som bývala v panelovom muž tehlovom a v tehlovom hneď vedľa obývačky mali susedia spálňu a počula som všetko aj čo som nechcela🙂záleží aj ako je pôdorys.Vysavac budeš počuť v oboch, v paneláku som počula v kúpeľni ako sused chrchle do umyvadla

revikat
9. jan 2025

Bývala som do 20tky v paneláku, počuť bolo bežné zvuky, keď bolo ticho, tak aj kroky zhora. Teraz bývam v tehlovom a vysávač počujem zhora akoby bol pustený v byte, o cupitaní dieťaťa ani nehovorím. Práčku počujem až cez dve, tri poschodia.
Najväčšie ticho bude asi v dome 😀

ramzesa
9. jan 2025

Podľa mňa je to individuálne. Ja nemám pocit, žeby sme nejako extra nahlas počuli susedov. Možno niekedy doobeda, keď som bola sama doma a bolo tu úplné ticho. Občas počuť nejaké tlmené zvuky, ale mne to fakt nijako neprekáža. Kedy susedia vysávajú, tak to ozaj netuším. Niekedy rozmýšľam, či tam vôbec bývajú. Ale za to suseda spod nás sa chodila sťažovať na úplne všetko. 😳 Ešte aj na také zvuky, čo od nás ísť nemohli 🤷‍♀️. A vadila jej aj voda zo sprchy. 🙈

marca12
9. jan 2025

@patrikjames V tehlovom to az tak nepocut.

20erika07
9. jan 2025

Ako dieťa som bývala v dvoch panelových ale kedysi to bolo iné, ľudia boli zvyknutí na ruch v domácnostiach, viac detí vo vchode, viac dupotu, počuli sme ako rodičia bijú deti pod nami , susedky si vyklopkavali po radiatoroch ,ze je čas na kávu 😊 ako dospelá som žila a žijem v tehlovych, je to len o kúsok menej hlučnejsie, ale fakt len o kúsok, počujem normálne všetko, rádio, aku potrebu kto vykonava, kedy sa kúpu, kedy robia poriadky s deťmi, kedy umývajú riady, kto chodí bosý a kto v šlapkach a takú bežnú prevádzku . Co sa deje v byte mi nevadí ale na spoločnej chodbe sú to už iné grády, to sa 100x viac všetko ozyva ,mame len jedných susedov a tri deti v spoločnom vchode ale sú aj za desiatich . Moj manžel to znáša horšie lebo vyrastal v dome ale ja to nejak neriesim, od narodenia som.v byte.

44janica44
9. jan 2025

Bývalá som v tehlovom a aj panelovom a tehlový počuť viac....tam som počula aj telku od susedov, vadí dupot... A tie nove tehlové to je ešte väčšia katastrofa - kamarátka počujem všetko akoby boli steny z papiera.
Panelák počujem občas dupot - 2 malé deti a vysávač - suchanue po podlahe ale iba nad nami
Výťah a zvuky z chodby som v tehlovom počula všetky v paneláku žiadne.