Je tento dom stará šopa na zbúranie?
Ahojte mám na vás otázku, je toto podľa vás stará šopa na zbúranie?

Nič si nerob z názoru rodiny. Moji rodicia kupili pred 15 rokmi starú 100rocnu drevenicu na rekreaciu, kamaráti, známi im hovorili ze zrovnať zo zemou, ze im kúpia buldozér a sami im ho zaplatia atď atď. Zrekonštruovali si to a prerobili na nádhernú chatu. A teraz? Všetci tí závidia, v dobrom, klobúk dole pred nimi dávajú. Drzim palce. 🙂
@ankare áno je to náročnejšie 🙂 ale hľadala som dom dispozične tak ako nám vyhovuje aby sme nemuseli zasahovať moc do múrov 🙂 pozerali sme veľa domov kým sme sa rozhodli pre tento 🙂
Pekne to prerabate. Rodina iba zavidi. Alebo maju nulovu fantaziu. Casto som sa stretla s tym, ze ludia si nevedia odmysliet vsetky haraburdy predchajucich majitelov. Nemaju priestorovu predstavivost ako by sa dali veci realizovat. Nemaju predstavu ako bude dom vyzerat ked sa zbura priecka, prida okno...
@syslik81 ja viem ja som spokojná s výberom 🙂 len už to na mňa po tých rečiach doľahlo a potrebovala som počuť aj pozitívne reakcie 🙂
Kto si váži malo, bude mat veľa. Vedela by som v nim bývať aj bez prerábky. Iné veci sú v zivote dôležité.
Známa kúpili podobnú dom v horšom stave, po prerabke je na nespoznanie kto nevedel nepovedal by že je to starý dom ....a vyšlo ich to lacnejšie jak keby majú stavať nový ....izby pekne veľké
my sme podobny kupili a zrovnali so zemou. nelutujem
My sme tak kupili a prerobili stary byt, kvoli dispozicii a metrazi. Z tych novych ,,kotercov" nas nic nezaujalo, nic nam nevyhovovalo a predsalen v novostavbe za tie peniaze a este by sme mali menit dispoziciu... V starom nam to luto nebolo a super sme urobili.
A vy zatial prerabate velmi vkusne, co som si vsimla wc 👍
@elizabet173 Preco mi to pises,ked to tam pisem aj ja😎
Ja mám vysoký štandard bývania, podľa mňa je to naozaj stará chajda a ideálne by bolo to zbúrať a postaviť nanovo. Ešte aj ten dizajn samotného domu je hrozný. Ale ak sa tebe páči, nepotrebujes zvolenie koňa
šopa nie, ale ja by som isto robila prerábku...
Zamňa je to pekný domček , a keď sa prerobí , bude krásny ☺️ na hornom poschodí by som si urobila spálňu 🤭 nech sa vam dobre byva 💋
Nerob si stresy z inych ludi..
My sme nas Dom prerobili od piky,uplne a naschval sme ostali vo vintage style,mme Sa to paci,pokupila som rozne Stare kusky,podla mojho muza "haraburdy" 🙂 a kazdy kto je u nas 1.raz,sa nadchyna prave nad tymi haraburdami.take Lustre sa uz ani nedaju zohnat...
Napr sme otvorenu kuchynu oddelili od Obyvacky ,prieckou,a nechali sme len zarubne bez dveri otvorene do jedalne-u nas Sa navstevy zdrzuju tu,nie v obyvacke.ale proste nechcela som celkom vsetko otvorene,ako sa to teraz robi...a nemam ani v celom Dome rovnaku podlahu,ako sa to zvykne robit...proste.nie.nejdem zit koli inym.zijem tam ja.
Ak vam sa to paci,je to vas novy domov a ostatnych do toho nic!
Uzite v zdravi.
@dnld 👍👍👍👍
Pre niekoho dom snov 👉
Prosim ta vsetkych - ked treba aj rodicov posli s ich bludmi do prdele a to dostatocne razne, nech raz a navzdy pochopia!
Ci sa niekto z tych mudrlantov aj ponukol, ze vam da 500 000€ aby ste si postavili tefa podla svojich idealnych predstav??
Dom bol fajn aj predtym, len zateplenie by som riesila a zrejme novu elektriku. Nenechaj sa znechutit, normalne sa pravom naser a kludne sa s nimi nebav! A uz sa NIKDY nikohi z rodiny nepytaj na nazor na hocico. Oni nech ziju, byvaju, robia co a ako chcu.
Hlavne im poslu pohladnicu s vetou - Hovorit je striebro, mlcat zlato!
Pre nechapavych pilopaticky pod tu vetu:
To, ze mas pravo na vlastny nazor este dlho neznamena, ze ho musis nutne aj vnucovat druhym 😁
Kto nepochopi ani toto, skutocne len poslat do pčka 😏
Ja som nenavidela, ked sme kupili stary dom a vsetcu oz za nas prerabali- kde co zburat, dostavat, kde bude kuchyna, chladnicka, schody do podkrovia, postel 🤯Milacikovia na zabitie.
@elizabet173 daniela pisala na margo tych fotiek z povodneho stavu, ze kupelna je vynovena. No podla mna ma ta kupelka minimalne 30 rokov.
@77daniela77
Ja hovorim ze tento dom ma potencional 🙂da sa velmi pekne prerobit 🙂no len chcce to dost penazi staviame bungalov a ked vidim co vsetko stoji je mi zle ale presne taketo iste kupili kedysi kamosi a velmi pekne to popreravali🙂
Podla mna super 🙂 my sme kupili tiez stary dom,tam sme ale vsetko nakomplet museli robit,tam nebola ani kupelna,len tri izby obrovske a obrovske perfektne pivnice..teraz by to clovek ani nespoznal 😊 je pravda,ze sa tam muz namakal,ale tak sme to my chceli...bol vo vybornom stave,bola by ho skoda zburat..
Urcite nepocuvaj,co Ti hovoria ini,ked ste to vy takto chceli,a videli,ze to ma zmysel-ako pises,strecha nezateka,zaklady nemoknu a podobne..a teda pacila sa vam aj dispozicia..bola by skoda ho zburat a stavat novy..mne sa paci 😊
Ja zboznujem tieto domy, je to nostalgia za mojou babkou, detstvom... ano teraz ficia ploské bungalovy a kadejake sive búdky obohnané tujkami a betonovymi plotmi...
O par desiatok rokov nad tym budu ludia ohrnat nosy ako teraz nad takymito domami... pred 6.rokmi sme podobny kupili, samý vinič a jablone, svojpomocne prerabame postupne 🙂 maju tieto domy svoje čaro, pivnice, povaly... ked sme vypratávali to bolo hotové múzeum kadečoho 🙂
@elementissa vysoky standart znamena co? Ytong zatepleny polystyrenom? Novodoby dom z umeliny, ktory absolutne nedycha? Alebo to znamena, ze mate dom z novodobych prirodnych materialov ako je napr.konopny beton alebo ecococon? Len tak zo zaujimavosti sa pytam, lebo aj vysoky standart je veeelmi relativny pojem 🙂
Preco ta trapi, co hovori rodina? Si ty s tym domom spokojna? Chcela by si radsej byvat v bungalove? Mne sa stare domy pacia omnoho viac, mali caro. Bungalovy ako cez kopirak, vsetky zariadene v skandinavskom style s betonovym plotom a mini zahradkou s anglickym travnikom mi naopak nic nehovoria.
Pokial je dobra statika, nevlhne to od pivnice, nic nikde nezateka a neplesnie - tak by som sa vykaslala na hlupe reci okolia a spokojne by som si byvala.
Financujete to vy s mužom, či rodina? Ak vy, ostatné reči nech idú mimo teba. "Mama, babka, strýko, švagor, sesternica, otca koňa sestry brat (doplň si tam rodinného príslušníka), ďakujem za názor, ale nechcem sa o tejto téme viac baviť. Čo ste varili na obed? (alebo iná neškodná téma)" Nenechajte si prerábku znechutiť.
Akoze necitam diskusiu, su dve moznosti...bud to chce niekto kupit a chce zlavu ...alebo niekto zavidi majitelovi 😀 inak to nevidim.
kamarátka s manželom kúpili presne tento typ domu, pred 8 rokmi, suma 85 tisíc eur. Lokalita fajn, pozemok cca 470 m2. Kúpili v hotovosti z úspor+ majú úver 200 tis. eur. Stále nebývajú, hádam toto leto. Vyflusnutí z peňazí a energie, pomaly rozvod na ceste... Pamätám si tú eufóriu a zápal pri kúpe. Narodilo sa im druhé dieťa, na všetko boli sami, búracie práce, odvoz... žiadne chvíle s rodinou, dovolenka, výlety... Dnes sa vyjadrili že nikdy viac, že to mali zbúrať a dať si postaviť montovaný dom.

Najhoršie je prerobiť starinu. Manžel je stavbár, tak vie, o čom hovorí. Stojí to strašne veľa peňazí a aj tak to nemáš nikdy tak, ako by si sama chcela. Určite je lepšie postaviť si niečo nové presne podľa seba.