Jednoizbový byt
Aké rozdelenie jednoizbového bytu je podľa vás lepšie: Jedna izba spolu s kuchynskou linkou t.j. 24 m2, alebo izba 18 m2+ kuchyňa 6 m2.
@autorka
To kupujes pre seba?
Si sama?
Ja by som sla do samostatnej izby + kuchyne
Balkon je super, ale da sa bez neho fungovat
@zmrzlinka2021 áno pre mna. Mám dieťa, ale odišla som od jeho otca, dieťa bude mať izbu u otca. Ale tak on si vystačí s počítačom, to môže mať aj u mna 😁 budeme tak fungovať vo viac bytoch.
@zmrzlinka2021 ...aha.Tak pardon.Nesledujem túto oblasť už.Dakujem za upozornenie
@zuzka102 no budem nad tým uvazovat.
@zuzka102 ja som skôr rozmýšľala, že urobím takto priečku ako je tá zelená... Do toho zastrcim posteľ manželskú a na tú priečku si dám tv.
Skrinu by som dala ako je za dvere, prípadne nad posteľ nejakú malú skrinku hore este.
@doriiis Ono vies, garzonky vo vseobecnosti boli "krtince", do cca max 25 m. Tie 1 izbaky, kde mas kuchynu spojenu s obyvkou maju rozmer vacsinou 35-40 m. Faktom je ze "bytove kuchyne" vacsinou su malinke. No a tu je to spojene
@autorka Cize tvoje dietatko nebude byvat s tebou?
@zmrzlinka2021 bude. Ale bude striedavo aj aj.
@zmrzlinka2021 hľadám niečo veľmi blízko pri otcovi, na pešo do 10 minút...
ja by osm brala ten, co si teraz dala v posledkom prispevku. A to je novostavba? v ba?
a kde bude spať dieťa?
@zmrzlinka2021 ten garsonkovy je novostavba, ten druhý sú klasické staré panelaky.
@nikaeli na tej manželskej, ako spí aj teraz, aby sa mohol rozťahovať. 😃
Ak by si bola sama, tak by som ti poradila tú garsónku, no takto ak tak má byť raz za čas aj dieťa, tak by som šla do toho jednoizbáku. Podľa mňa to bude praktickejšie
myslim rozdelit tu 24.5m miestnost sadrokartonovou prieckou a spravit v nej spaci kut, pripadne izbicku pre dieta, trochu vacsiu, ako som nakreslila (cca 2x4m). Zvysnych 16.5m by bola kuchynka s obyvackou.
@kp7333 no veď dalo.
zisti, ako je v byte riesene kurenie, ci je pod kazdym oknom radiator. Na sadrokartonovu priecku nepotrebujes stavebne povolenie a dvere mozes riesit aj ako posuvne do priecky.
@kp7333 tak byty su napríklad klasický takýto byt
@kp7333 tiež klasika https://www.nehnutelnosti.sk/4958243/predaj-1-i...
@kp7333 a toto je ten spojený priestor
https://www.nehnutelnosti.sk/4987330/1-izb-byt-...
Rozhodujem sa momentálne medzi týmito dvoma typmi bytov.
@kp7333 radiátory vidíš 🙂
@kp7333 cenovo je to asi na rovnako.
@kp7333 bola som na obhliadke oboch bytov. V garsonkovom dokonca v dvoch v rovnakom čase, jeden maklér o 14:15 a druhý o 15, v jeden deň, neviem prečo, ale jeden z tých bytov bol úplne svetlý a v druhom bola pomerne tma. Otočené boli na tú istú svetovú stranu.
Tak z tychto ten prvy link by som brala. Ak mas dieta, ta kuchyna zvlast je lepsia. A to zariadenie ak je v cene by bolo fajn. Ta vyklpacia postel je super riesenie.
@tinkavvv ako to je len ukážka bytov, ja chcem neprerobeny a prerábať podľa seba. Takže určite tak draho by som ho nebrala. Teraz sa už dajú také byty kúpiť za 120k, tak isto nedám 145k. Radšej dám 20k do prerábky podľa seba.
Suhlasim, tie panelove jednoizbaky, co si prilozila link su predrazene. To aj ta novostavba vychadza lepsie cenovo na m2. Ja by som na tvojom mieste pozerala dvojizbak alebo aspon dvojgarsonku. Neviem, kolko rokov ma dieta, ale skor ci neskor bude potrebovat vlastnu izbu. Cize hladala by som take byvanie, v ktorom sa viete vyspat v 2 oddelenych izbach (aj ked tvoja bude s kuchynou).
@kp7333 áno to je síce pekné, aj ja by som si kúpila 3 alebo 4 izbak, ale nemám na to peniaze momentálne. Mám k dispozícii 145 tisíc a nechcem ísť úplne na doraz. A dvojizbový za to nekúpim a dvojgarzonky sa mi nepáčia ani tu v lokalite kde hľadám nie su.

@doriiis dnes sa uz nepouziva pojem garzonka, uz sa to nazyva 1 izbakom.