Jednoizbový byt
Aké rozdelenie jednoizbového bytu je podľa vás lepšie: Jedna izba spolu s kuchynskou linkou t.j. 24 m2, alebo izba 18 m2+ kuchyňa 6 m2.
aj tu na Topolcianskej si pozerala? 42m2 povodny stav 139900 eur.
@kp7333 ano. Ale je to pôvodný stav, ja potrebujem este aspoň 15tisic na prerábku a možno aj 20...
na zaciatok staci kupelnu prerobit, to by si sa mohla zmestit do 5-6 tisic, ak nebudes menit rozvody, davat geberit a drahe obklady a sanitu. Plavajucu podlahu mas, vymenis casom alebo das koberec (do detskej urcite). Je tam velka vstavana skrina, da sa nalepit folia, ak sa ti nepaci dekor. Kuchyna tam je, casom nasetris na lepsiu.
to prve je garzonka, to druhe jednoizbovy byt
Inak je tam viac dvojgarsoniek, aj na Znievskej. Skus popozerat.
@kp7333 za kúpeľnu 5000e je len práca, 3000e materiál. Neviem či je tá dvojgarsonka väčšia, alebo to o čo je väčšia je vlastne plocha balkonu.
@kp7333 hej videla som jednu na Znievskej. 🙂
@kp7333 ale určite viac ako 125k nedám, či už to bude dvojgarsonka alebo 1i. Chcem to prerobit úplne celé, dosť si potrpim na kvalitnej prerabke, materiáloch.
@kp7333 pozerala som, ale cenovo tie dvojgarzonky boli dosť drahé.
tak na byte chces setrit a na materialoch nie? ked to budes o par rokov predavat (a to budes zarucene, lebo v jednoizbaku s deckom dlho nevydrzis), nikto ti tie drahe materialy nezohladni, lebo stale to bude len jednoizbak v petrzalskom panelaku. ja osobne byvam v novostavbe, radsej som si priplatila za byt/lokalitu, ale co sa tyka materialov, isli sme zlatou strednou cestou. a nebanujem. byt v novostavbe si cenu udrzi, plus mas nizsie mesacne naklady a zvycajne aj solidnych susedov.
@kornelies ze aj ja jej odkazujem ze to je jednoizbak, daj jej prečítať 😁... Moja babka býva v jednoizbaku aj sa to tak označuje a keďže izby su veľke 24m2 a 24m2 tak si z kuchyne spravili aj obývačku ale teda stále je to jedno izbak
@kp7333 áno ja to chcem predať možno o 5 rokov alebo prenajimat. Ja osobne byvam tiež teraz v novostavbe u otca svojho dieťaťa a mám ešte priateľa s veľkým bytom 😃 Toto chcem len ako svoj kútik, dielňu, únik z reality, a skôr investične. O pár rokov to chcem predať a ideálne s plusom.
Ano ma byte chcem šetriť, lebo keď môžem kúpiť to isté za 120, nekúpim to za 150 a prerobiť to chcem čo možno v najvyššom štandarde aký sa teraz ponúka na trhu. Radšej menšie a top prevedenie ako veľké a ošarpané.
@kp7333 Topoľcianska ulica ma vôbec neláka, ba skôr ma až desí. Ja som naklonená najviac na Znievsku, prípadne tu Vysehradsku som zvažovala kvôli tomu, že je "novostavba".
ak to chces ako investiciu, tak jednoznacne novostavba. a nie panelak, do ktoreho investujes prachy, ktore uz nikdy neuvidis.
@kp7333 určite je v byte cítiť prerabka, či byt dostal novú refresh, alebo tam su 20 a viac rokov retro materiály. A to treba tiež preniesť do ceny bytu, za prerábku aspoň 20k. Podľa mňa kvalitná prerabka cenu bytu zvýši.
@kp7333 prečo by som ich už nemala uvidieť, ak sa bytu zbavim o 5 rokov? Neviem či ta Vyšehradská "novostavba" je až také terno, vzhľadom na okolie, panonsku cestu, tá Znievska mi pripadá že má krajšie okolie a lepšími službami.
sama vidis, ze nie si ochotna si priplatit za prerobeny byt. Tak preco si myslis, ze si niekto iny priplati 20 tisic za byt v panelaku? Cenu bytu urcuje v prvom rade lokalita, v druhom vek a kvalita stavby a samotny stav bytu je az na poslednom mieste. Lebo aj tak si kazdy najradsej zariadi podla vlastneho vkusu.
nie, Vysehradska je typicka low cost stavba s garsonkami, niektore slúžia ako prevadzka pre najstarsie remeslo. Mne je celkovo Petrzalka nesympaticka, ja by som tam nebyvala ani zadarmo.
@kp7333 no ja nie som ochotná si priplatiť za prerobený byt, lebo som fajnová na detaily a chcem mať všetko podľa seba. Ale kebyže nájdem vkusne prerobený byt tak s tým nemám problém.
@kp7333 tak na inú novostavbu momentálne nemám, budem musieť kupit ten low cost byt v starom panelaku. 😃 Už sa mi ta Vyšehradská ani nepáči. A ako vieš že slúžia ako prevádzka pre najstaršie remeslo? To asi v každom paneláku sa taký byt najde.
@kp7333 a ktorá novostavba sa Ti páči?
lenze takto rozmysla 99% kupujucich. akurat, ze to, co sa paci tebe, nemusi sa pacit im. lebo kolko ludi, tolko chuti. A aj ked sa im paci, zjednavaju cenu, lebo najdu porovnatelny byt v povodnom stave za nizsiu cenu a povedia si, ze za tych 20 tisic navyse radsej podla seba prerobia.
@kp7333 veď ano, tiež som v tých 99%tách. Primárne to idem prerábať pre seba.
@kp7333 inak podľa tejto diskusie sú názory pol na pol, nie 1:99%.... https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/prerobeny-verzus-neprerobeny-byt/
rozhodne sa neoplati investovat do luxusnych materialov v panelovom byte, ktory ma od luxusu na mile daleko. tato investicia sa ti nikdy nevrati, ver mi.
@kp7333 tak luxusných ako luxusných, nebudú to zlaté kľučky 😃 myslela som skôr moderne, veľkoformátová dlažba v kúpeľni, závesné podomietkové wc, vodoodolná podlaha, kuchynská linka na mieru, sem tam niekde masívne drevo, napríklad do kúpeľne pod umývadlo.

@kp7333 teda sú tu dvojgarzonky ako pozerám ale o 20k drahšie ako ten 1i a rozloha tá ista.