Kam odložiť oblečenie pred praním?
Baby vy viete vždy poradiť. Spoznala som sa s mužom, začali sme sa stretávať. Čo mi ale vadi, košeľu alebo triko si vie obliecť aj 2x po sebe a nedá to oprať 🤦♀️ ja zakaždým čo dám dole hneď sup do pračky. On ma vesiak, kde tie veci odloží. Takisto rifle, raz oblečiem, hádžem do pračky, on nosi aj týždeň. Oázka na vás, ktoré tiež neperiete veci hneď keď ich dáte dole, kde tie veci odložíte? Máte v izbe/ kúpeľni nejaký stojan? Mne je to až trapne toto sa pýtať. 🤦♀️
my mame v kupelni kos na pradlo, kam ide pradlo pred pranim.
tiez rifle neperiem po jednom noseni.
A u psychológa si už bola? 🫢🫢🫢
normalne na to byva napr stojan - nemy sluha sa to vola. Urcite nie v kupelni, vsak je tam sprcha, voda, vlhko... moj chlap pouziva zabradlie na schodisku a v satniku mame este aj stolicku/kreslo :D Do skrine nedavam nosene veci, ale zase to co sa napr. povesa kade tade, proste zhrabnem ked sa nazbiera = po tyzdni atd a operiem to, nohavice napr. ktore netreba, odnesiem do satnika na kreslo = lebo mali by sme pradlo navesane kade tade.
Keby sme toho mali vela, napr. oddelim si cast satnikovej skrine aby mi to nezavadzalo.. a nebolo to medzi cistym = to nemam velmi rada
Rifle teda rozhodne neperiem po jednom pouziti, rovnako ako x dalsich veci (mikina, sveter), cize napr. konkretne tie rifle odlozim spat do skrine. Veci ako spodne pradlo, ponozky, tricko (hlavne v lete) tie jasne idu rovno do pracky. Neviem ale ak nesmrdi, dodrziava hygienu, tak asi ma sudnost a vie co je okej a co nie je okej obliect si dvakrat.
@petamich to vážne dávaš použité veci naspäť do skrine k čistým opratym veciam?
Veci po cvičení dám vyvetrať a do koša na prádlo,veci ktoré som mala oblečené raz , nie sú prepotené ani špinavé vyvetram a dám na stojan, a áno som "humusacka" a mám to v spálni.
Nevidím dôvod niektoré veci prať hneď po jednom použití. Dokonca my "humusaci" neperieme ani osušky po jednom použití ale dám osušiť von na sušiak a závesim naspäť do kupelne
Ani uniformu do práce neperiem po každom použití resp košelu áno nohavice nie. Keď prídem domov sa prezlečiem.
Táto planéta umrie na tento luxus, ktorý tu niektorí prevádzkujú 😕. Tiež sa pridávam k "nehygienickej" skupine, ktorá neperie rifle po jednom použití. Dokonca ani po dvoch. Autorka, ja si kľudne aj tričko oblečiem viackrát. A máme v šatníku vešiak voľne mimo skrine, na ktorý vesiame veci, ktoré sme mali na sebe a ešte nenusia ísť do prania. Aj sa vyvetraju, aj mám prehľad, čo mám "v obehu".
@akvi ďakujem za triezvy pohľad k tejto téme. A k autorke len toľko, že ak perie rifle po jednom použití, mala by som psychológom riešiť, čo môže byť príčinou takéhoto správania. K ostatným komentujúcim - ja si niekedy aj tričko oblečiem viac ako raz a dám ho do skrine na kôpku čistých vecí, hiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!! 😱😱😱😅🤦🤣🤣
@dididudu ano uplne vazne 🙂 rifle, ktore som mala jedenkrat oblecene uplne pokojne vratim do skrine k ostatnym rifliam, nedavam tam prepotene tricka a spinave spodne pradlo, nevidim absolutne ziadny problem dat tam rifle, sveter alebo cosi podobne. A? Ved ja nikoho nepresviedcam, ze to tak ma robit.
Veci, ktore mam oblecene len na presun z domu do prace a z prace domov (v praci mam pracovne, takze sa prezliekam), davam po prichode domov na balkon vyvetrat. Ked je teplo a je to spotene tak to potom ide do kosa na bielizen. Ak to spotene nie je tak to nosim aj tri dni. Ved to mám dokopy 3 hodiny na sebe. Pride mi neekologicke prat veci po kazdom noseni (hovorim o cistych a neprepotenych veciach), ked si predstavim kolko vody sa pri tom minie aj energie
Keby si povedala Americanom, ze rifle peries po 1 obleceni, zabiju ta. Tym sa nicia,,su urcene na dlhodobe nosenie.
A k veci. 2x tricki,ak nie je upotene, preco nie? Nohavice urcite tiez neprat po kazdom obleceni ..
Denne sa meni spodne pradlo, ale ak nie jw tricko upotene ani s flakom , tak naco? Je to plytvanie a este sa to pradlo aj nici.
Pouzite na pranie patri do kosa na pradlo ,take co mal kratko a znova si da, moze do skrine aleb9 na sluhu. To iste domace oblecenie
Ak ti vadi mat v spalni sluhu, tak mas asi OCD...vsugerovala si si,ze je to zle..pockaj,ked pridu deti
Dakujem za rady, vaše názory. Určite mi to pomohlo, zamyslela som sa nad tým a pracka sa veľmi poteší teda 🤣 dnes som ju nemala zapnutú
@dididudu ved normalne zavesim na vesiak v skrini..mna by zase prekotilo mat povyberanych milion oblecenia po stolickach, zabradli, ci tych nemych sluhov.. a ved nedavam tam veci spinave, spotene ci ako si si to oredstavovala?
@dididudu ved normalne zavesim na vesiak v skrini..mna by zase prekotilo mat povyberanych milion oblecenia po stolickach, zabradli, ci tych nemych sluhov.. a ved nedavam tam veci spinave, spotene ci ako si si to oredstavovala?
@dadis každý má očividne iný názor. Podľa mňa to je nechutne, dávať veci v ktorých som bola vonku, sedela niekde na lavičke, alebo v reštike, kaviarni hocikde a potom to dať do skrini.
@dadis každý má očividne iný názor. Podľa mňa to je nechutne, dávať veci v ktorých som bola vonku, sedela niekde na lavičke, alebo v reštike, kaviarni hocikde a potom to dať do skrini.
@dididudu Vidis, je to vec pohladu. Niekto by si take nechutne veci uz druhykrat neobliekol 🤷♀️. Ja nechutne veci do skrine nedavam, este raz pisem, ak by boli spinave, idu do prania. A mas kazdu vec na zvlast sluhovi? Lebo nie je nechutne, ze sa tie veci seba dotykaju a potom si ich budes obliekat? 😁. Ved to mas len v hlave, ze by tam tie nosene veci nakazili tie ciste 🤣. Ved ked su dost ciste na to, aby si si ich obliekla, tak nevidim problem si ich zavesit do skrine. Okrem triciek a sportovych veci a bielizne mam vsetko na vesiakoch. A prave tricka a sportove veci a spodne pradlo davam po kazdom pouziti prat.
Este mi napadlo panske obleky - ci ti, co ich nosia, ich davaju po jednom noseni do cistiarne. A ak nie, tak ich maju povykladane po celom dome? Lebo ja kostym nemam, nosim saka, normalne ich nosim niekolkokrat a vzdy po pouziti zavesim do skrine..
Nerozumiem celkom teme, kym si zila s rodicmi tak co, kde komu spadlo tam to zostalo? Asi nie. Vsak si daj do kupelne kos na pradlo.
To vážne sa pýtate na MK takéto primitívne veci? Alebo máte potrebu sa hrať na extrémne čistotnú, že vždy napr.rifle dávate po jednom použití do práčky? A kto nie je humusák? Bavíme sa o primitívnej sedliackej inteligencii, že viem čo a ako prať... pekný deň.
Inak ženy, možno je autorka proste človek, ktorý sa veľmi potí. A netreba ju hneď lynčovať. Radšej nech len perie, ako by nám smrdela popod nos. Možno sa tak potí, že neexistuje aby tie veci mala v izbe kde spí alebo len tak zavesené v skrini, lebo je to ako biologická zbraň. 😁😁😁
Podľa mňa je zbytočný prepych prať nohavice po jednom oblečení. V spálni máme ja aj manžel každý svoj stojan na oblečenie, tzv. "sluha", kde si odkladáme nespotené veci, obaja máme totiž prácu, v ktorej sa prezliekame.
Na to je skrina v chodbe - veci, urcite ani ty neperies vsetky po jednom pouziti - kabat? Bundu ? Ozaj peries po jednom pouziti a ani to nenosis do cistiarne. Po kazdom raze peries uteraky? Co postelne pradlo aj to? Pokial clovek nema svrab a pod tak na to nie je ani dovod. Ale chapem, ze nechces mixovat ciste a spinave veci, chce to zvlast skrinu, komodu, vesiak, nemeho sluhu, kazdy vie kolko takych veci ma a kde to moze a vie umiestnit, kde mu to vadi, ci nevadi. Na tom sa aj tak budete musiet dohodnut vy dvaja. @autorka
Môj muž príjde z práce ,zoblečie sa a veci prehodí na šnúru na balkóne,tam sa mu prevetrajú a na druhý deň si ich oblečie znova.Až uzná,že ich treba oprať tak ich hodí do koša na prádlo, veď má súdnosť je dospelý.Tak sme si zvykli všetci doma a perieme až je práčka plná.

no moja mama bola vzdy cistotna, a nosila velmi vela sukien, ale urcite po jednom pouziti neprala suknu v pracke. Ved pokial nesadas na spinu alebo sa nejak desne nepotis, naco prat oblecenie po 1 pouziti. A noj oco je na tom trocha horsie, ten sa poti velmi a mama po nom zbiera zapotene oblecenie, ale nepamatam sa zeby mu vytykala nieco, proste ked mu smrdi, tak to hodi do kosa na pradlo. Moj muz sa o svoje oblecko stara sam, ked sa zapoti hodi do pradla na kos, v zime ked sa poti menej, nosi aj 2 dni