icon

Kam s krabicami od výrobkov po nákupe?

7. nov 2025

Muz mi stale vyhadzuje na oci, ze sa vsade povaluju krabice od vyrobkov, ze nemame miesto a ze som neni normalna, ze kam pozrie tam krabica. Lenze kolkokrat sa stalo ze sme nieco museli reklamovat, a vtedy to poslem predsa v original krabici, nie? Alebo vyhadzujete krabice od veci? Co potom robite ked treba nieco reklamovat? Pripadne nejake rady, kam s nimi? Aj by som ich hodila na povalu, ale bojim sa ze tam zvlhnu. Je pravda ze to netriedim casto a len sa kopia, ale tak pride mi to normalne, zodpovedne. Alebo som ja vadna?

Strana
z2
andaluzia12
7. nov 2025

Pri reklamácii produktu/ výrobku nemusíš mať originál krabicu. Takmer všetko vyhadzujeme .

petamich
7. nov 2025

Neodkladam nic, tovar musia zreklamovat aj bez originalneho obalu.

pribinak
7. nov 2025

Vyhadzujem. Mam byt a nie sklad
Pri reklamácii potrénuješ blok a nie krabicu

autor
7. nov 2025

Takze to mozem poslat potom v barsjakej krabici? Ako ale poslem potom na reklamaciu telku alebo nieco vacsie ked take krabice bezne doma nemam? Niezeby to clovek posielal kazdy den ale aj tak

anonym_89657d
7. nov 2025

ked je pekna na prerobenie ci skladovanie veci ano inak leti rovno do kosa... od tv mam na povale inak nevidim dovod skladovat - na reklamaciu netreba ...

viestta
7. nov 2025
@anonym_autor

Takze to mozem poslat potom v barsjakej krabici? Ako ale poslem potom na reklamaciu telku alebo nieco vacsie ked take krabice bezne doma nemam? Niezeby to clovek posielal kazdy den ale aj tak

Vsetky krabice rozoberam a nosim na zahradu. Bud sa pouziju na mulcovanie alebo sa nimi preklada trava v komposte. Tie co sa na zahrade pouzit nedaju chodia do modreho kontajnera.

lindous
7. nov 2025

Ako ktoré krabice, ak sú to menšie veci, ktoré nevyťahujem tak často, tak ich nechávam a veci mám v nich odložené... ale určite nie všetky a obzvlášť nie veľké, nemali by sme to kde dať... našťastie veľa nereklamujeme, ale keď sme, tak sme, väčšinou vec zaniesli osobne bez krabice... tvojho muža chápem, tiež by mi to liezlo na nervy..

ukulela
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vyhadzujem. Ak by som reklamovala, už si dáko predsa poradím. Ak s tým mas problém, rozober ich, teda poskladajna plocho a daj na povalu. Co vám tam prší?

sara07
7. nov 2025

ano

anonym_3c96ec
7. nov 2025

Ale hej , take fajne si sem tam odlozim na balkon , a keď predám niečo väčšie cez V…., tak som aspoň pripravená . Inak nie , kvôli reklamaciam neskladujem vôbec .

anonym_8b50f2
7. nov 2025

Vynimocne si nechame krabicu, napriklad ak som vedela ze budem ponukat na bazar tak vtedy, alebo ak sa hodi na uskladnenie niecoho ineho. Ale ze by som vyslovene kvoli reklamacii odkladala prazdne krabice, to nie. V zivote som nieco reklamovala asi 2x, aj to som niesla osobne a bolo uplne jedno v com.

enmery
7. nov 2025

Všetko vyhadzujem.

anonym_061a73
7. nov 2025

zrovna od televízora mm našiel krabicu na povale. nič jej nebolo, ani vlhká nebola.

anonym_cd33a0
7. nov 2025

@anonym_autor My si od drahých vecí necháme vždy, hlavne ak to sú nejaké menšie veci, napr. Krabica od mobilu

pribinak
7. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor áno môžeš to poslať v barsjakej krabici

biba_18
7. nov 2025

na telku krabicu odkladáme, na iné veci nie…

anonym_2d1e5d
7. nov 2025

Nie.. podľa zákona už nemusí byť krabica na reklam.

valiant
7. nov 2025

@anonym_autor len pre zaujimavost, za posledny rok si kolko krat potrebovala krabicu kvoli reklamacii? Vyhod vsetky starsie ako dva roky. Ostatne rozloz na plocho a odloz na povalu.

majka99999
7. nov 2025

Mam v pivnici krabice od PS5 a notebooku, kedze v tych by sa tie veci lahsie davali na reklamaciu (notebook uz bol), sice PS5 bude mat 2 roky po Vianociach, asi si nechame skatulu, ak by potrebovala pozarucnu opravu. Potom uz len odkladam skatule za praktickym ucelom, napr. zimne topanky alebo sandale nas rodicov su v krabiciach, kym nepride ich cas. Topanky, co budu nosit deti, mam uskladnene v skrini, ze vidim, co v nich je a velkost. Starsi pravidelne zahlasi, ze tenisky male, tak len vytiahnem skatulu a o cislo vacsie. Topanky zachovale darujem v povodnej skatuli, aj sa uz stalo, ze preskocili velkost, ale tak to je riziko.
Inac od spotrebicov neskladujem ziadne. Napr. TV ma 14+ rokov a mikrovlnka este viac, to by slo do zberu. Napr. od konvice som ani neodkladala.

kuriatko77
8. nov 2025

@anonym_autor vyhadzujem , nie si povinná mať originál krabicu v prípade reklamácie , však si nekupuješ výrobkok s tým že ho budeš reklamovať , ich chyba .. aj mm je taký že by všetky odkladal lebo čo ak .. vždy sa záhadne stratia 🤷‍♀️

andrejka1974
8. nov 2025

@anonym_autor nemusíš mať krabičke všetko hneď vyhadzujeme

anonym_9c8b71
8. nov 2025

Takze uz vies, ze k reklamacii krabicu nepotrebujes, ale mna teda zaujima, kam tie krabice davas, ked nie na povalu? To ich mas akoze po byte? Na zemi, na skriniach a tak? Lebo ak ano, tak musim suhlasit s muzom, ze nie si normalna. A troska mi to pripomina tie americke serialy o bordelaroch...

minesasubu
8. nov 2025

ja krabice odkladám , balim do nich veci čo predám alebo oblečenie ked nosim na charitu , mám to v pivnici
zaleži aku mate povalu lebo moja mama napriklad ju má peknú suchu s kobercom
je to proste priestor navyše a ona tam skladuje krabice z tovaru a kopu iného

petronelag
8. nov 2025

Ja si tiež krabice od notebooku, tlačiarni necham, ak by išli do opravy, z ostatných si nechám len také vhodné a do nich dávam nepotrebné oblečenie, topánky, vianočné ozdoby, a také málo používané veci a dám to na povalu, lebo tam je sucho a nič sa nepokazí.
Ostatné krabice dám do kontajnera na papier, lebo som ich mala priveľa.

princezna_bosorka
8. nov 2025

@anonym_autor nechavam vzdy len par krabic, ktore su velkostou prakticke na uskladnovanie niecoho, niektore sezonne topanky skladujem v original krabiciach, zvysok vyhadzujem. Zvoj muz musi byt strasny dobrak a trpezlivy, ze ti toto trpi...

3petka
8. nov 2025

@anonym_autor pri reklamácii nepotrebuješ original krabicu. Už ti to tu písali. Ja nechávam krabicu (pokial teda nie je ako kon tu hneď vyhadzujem) doma cca 2 mesiace napr. Topánky a ak sa im nič nestane ide preč. Ak sa stane potom teklamujem bez.

margotka17
8. nov 2025

@anonym_autor neodkladam žiadne. To by som musela držať krabicu od práčky, sporáka, digestora, mikrovlnky, fritezy, vrtaciek, flexky, vysávača.....😲. Nie, netreba mi to a to bývam v dome.

anonym_97aefe
8. nov 2025

Autorka, povyhadzuješ to po tejto diskusii?

katrin21
8. nov 2025

@anonym_autor po case uz nie je potrebna krabica, iba kym vracias do 15 dni.
Takze nie, netreba

solvina88
9. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor realne som ešte nevidel,ze by sa reklamovala tv a posielala niekam v krabici....alebo práčku, ci uz ine veci aj notebook, hocčo proste...precitajte si rekalamacny poriadok a hned viete o co sa im jedna

Strana
z2