Každodenné eko tipy
@kvecinka321 ja malému dávam mäso do tých nádobiek na výrobu ľadu, tak ale pre neho to mám nakrájané na mini kúsky, tak sa to dá. Zvyšné mäso mám v tých igelitových sáčkoch z DM čo sú uzavierateľné, viackrát sa dajú použiť, dá sa na ne aj písať fixkou.
Pekná téma 🙂 U nás taktiež látkujeme, za mňa odporúčam aj túto prebalovaciu podložku https://www.feedo.sk/petit-lulu-prebalovacia-po... , využili sme kým bol malý pri prebalovaní ochotný ležať.
Pri pečení aj varení vypínam o niečo skôr sporák nech využijeme zbytkové teplo kým vychladne rúra. Zhasíname svetlá, aby sa u nás nesvietilo zbytočne. Snažíme sa neplytvať vodou pri sprchovaní/umývaní zubov. Plátené tašky sú samozrejmosť.. Iné mi zatiaľ nenapadá, al esú tu super inšpiratívne tipy ako to ešte vytunovať, ďakujem 🙂
@semtexka1 ma to v kuchyni pri smetoch, ale tie nema v linke, ale mimo. su to take nastohovane plastove kontajnery, vyzera to ako obycajne buksy na nejake veci - ani to necitit. ako dizajnove kusky by som to do obyvacky tiez nebrala 🙂 ale ona s tym nema ziadny problem, ono si to tam zije vlastnym zivotom ako na vlastnej planete. mozno by to zvladlo balkon (neviem, do akej teploty v zime), alebo chodbu pred dverami, ak by tam bolo miesto? v barakoch tak niekde mavaju topanky pred dverami, ak si zamkynaju vchody a tak 🙂 ja nad tym neuvazujem, bude dom, bude komposter - ale u noich v byte to funguje.
Jaj a este ma napadlo, v zahrade mame 4 sudy (take velike) na dazdovu vodu, kosacku na travu mame manualnu. Ked varim, pouzivam kuchtu, eliminuje to cas varenia.
Co sa tyka teplej vody, tak mame svoj boiler, ale ked clovek sprchuje, tak mame cistu vodovodnu trubku v odpadovej, tym padom boiler menej zohrieva.
@lienka_snehulienka prosim ta a do akeho obchodu si chodis nacapovat tie ekologicke cistiacie/pracie prostriedky? pretoze doteraz som si myslela, ze na slovensku sa take obchody nenachadzaju, ze take su len v amerike 😃
@solivagant Neviem, odkiaľ si. Ja som z BA a chodím do Mydlinky vo Freshmarkete. Ale viem, že sú nejaké obchody s čapovanou drogériou aj v iných mestách, určite vygoogliš.
@lienka_snehulienka ja byvam v Detve (Stredne Slovensko), ale nasla som tuto bezodpadovu mapu https://mapa.reduca.cz/@7,51.0759,13.9307,1.2.3... tak si ju idem prestudovat 🙂
Rok používam eko drogériu z Česka, tá ide rovno z výroby k zákazníkovi bez medzičlánkov v doprave, čo tiež výrazne šetrí ŽP...no a potom veľa drobností v domácnosti čo spomínali baby vyššie - vždy náhradná taška v kabelke, triedenie odpadov...
@livia32 ak ste ešte nezohnal ja také vyrábam

@oslo1 super inšpiratívne! vďaka 🙂