Ahojte neviete mi poradiť kde zoženiem resp. Ake sú to klasické hotelové obliečky , nemyslím tie damaškove s pásikmi , ale biele bavlnené a sú take akoby tvrde . Viete ake myslím ? Take tvrde alebo drsne alebo neviem akoby som to opísala . No vždy sú v tých hoteloch iné ako tie čo mame doma ... a presne take sa snažím zohnať . Aj keď viem že sú 100% bavlnené no zisťujem že prečo a v čom sú iné . Ďakujem za rady 🙏🏼
co povies na tieto? https://www.textil4hotels.sk/p/luxusni-obliecky...
hustota upletu TC 600 to je to co hore pises napr. 500 thread cotton? Gramaz je 135 g/m2
Tiez si myslum, ze je to pridavkom skrobu.
Poprosim moderátor tejto skupiny , nemeniť mi názov témy , znie úplne odveci 🤷🏽♀️🤦🏽♀️ Ďakujem... nechápem čo v každej diskusii máte za potrebu prepisovať otázky . To ako znie že tvrde obliecky? 😀 ja som napísala že sú akoby “ tvrde “ nie doslova . Tak prosím nemeňte mi moj názov na to , že hľadám tvrde obliecky😀🤣👍🏼
Ja myslim ze pranim a zrejme mas na mysli platno alebo lanolin..nie? Tak ako boli kedisi stare biele plachty,take tvrde
Hm to je zaujimavy napad ze kupit od hotela - mas nejake tipy na hoteli ? Vdaka
@lenkakravcova idem sa ta opýtať ako rýchlychlo ti prišla odtial objednávka? Lebo mne tam písalo za dva dni dodanie a ubehol týždeň a neviem to ani vy sledovať. Maili prišli v angličtine. Dakujem
@xinko Ja som to kupovala u nich na pobočke, v obchode, takže s týmto ti neviem poradiť. Skús im tam ale zavolať radšej 🙂 Mne tak prednedávnom doručovalo feedo balík 3 týždne 😀 (uhradený vopred), kvôli nejakej chybe sa im objednávka nepresunula na nabalenie - a ja som čakala, čakala, a oni ani netušili že objednávka nebola expedovaná..
@lenkakravcova dnes som tam volala, pani sa mi ospravedlnila, že maju obmedzený režim. že do konca týždňa to pošlu. Bolo mi divné ked platba prebehla hned a písali že do 2dní to odošlu...Ďakujem
hotelove radlo sa skrobi..,. ja som tiez kupovala obliecky biele podla hotela :D ide jednak o druh bavlny aky je (tj hrubka... ), ked to chcu 200x oprat v roku, tak to musi vydrzat... a potom tym skrobom, inak ja skrobim doma jedine zaclony🙂 si pamatam ako ma varovali, ze nech si nedavam nic prat v hoteli ak to nechcem mat skrobene :D (neviem ci naozaj aj pradlo hosti .. ale tak mi povedali :D)
@simca06022011 a ako to prosím skrobis ? 🙂
zaclony namocim do velkeho vandla a potom necham uschnut, a ozehlim. Ale je na to program aj v pracke. Myslim, ze miesto avivaze sa vtedy leje skrob (do mojej pracky, v inych neviem). Ten skrob vlastne sluzi na plakanie. Ziadna avivaz (preto napr. v hoteloch pradlo nevonia po lenore :D )
@simca06022011 no lebo ja žijem v zahraničí a napr taký tekutý skrob tu nezozeniem 😀
Tak nejaký určite majú a určite má nejaký návod
A kde v zahraničí?
@simca06022011 moje obliecky voňajú po levanduli, tento používam.
@hettinka ale v hoteloch nie, ja používam iný ale ma takú fresh vôňu. Skrobim iba záclony.. Mne by sa na perinach s tým nechcelo babrat, periem ich každý týždeň 😇
@simca06022011 skrob dávam trochu nariedeny namiesto avivaze rovno do pracky pri praní. Len potom treba vyčistiť tu nalevku, škrob sa trosku lepí, zostava tam.
Odporucam damaskove,.mam s pásikmi z emi.sk biele a sú výborné, ja teraz idem zainvestovat do lanovych, tak dúfam,že ten pocit bude zodpovedať aj cene
@janeninka inak presne na zahraničných stránkach vačšinou pisu že 200 thread cotton .. 300 alebo 500thread cotton . Cize čím viac tým drahšie . Ja mám 300 a sú trosku take tvrdšie ako klasické bavlnené tak skúsim niekedy aj 500 . A ešte dosť často som narazila na zahraničných stránkach že egyptská bavlna a ta by mala byt tiež kvalitnejšia ako klasicka . Možno že aj to je ta čo používajú v hoteloch . Inak veľa hotelov ma aj online shopy a predávajú tam ich originál postelne prádlo ale za nekresťanské peniaze 🙈