icon

Kedy začínate s vianočnou výzdobou a pečením?

12. nov 2024

Ahojte od kedy začínate piecť linecké koláčiky, medovníčky a ozdobovať byt do vianočnéj atmosféry ja by som už najradšej začala teraz 😁keďže sa už neverím dočkať no asi je ešte skoro je tu niekto ako ja že sa nevie dočkať ja staviam aj stromček 🎄1 decembra 😄

danyelia
12. nov 2024

24.12 doobedu...ale tak zase nie som ten typický vianočný maniak, ktorého tieto sviatky tak strašne fascinujú 🙃

cukroska
12. nov 2024

Od Adventu.Ale len adventný veniec a menšiu výzdobu. Ostatné postupne a stromček buď deň pred alebo na Štedrý deň ozdobíme.A pečenie rovnako pár dní pred Vianocami nech je čerstvé. Medovníky zvyknem skôr na jedenie a rozdať.

earlgrey
12. nov 2024

23.12 len stromček...kvôlu dcére...nič viac...ani nepečiem ani nič...načo, nemá to kto jesť a vyhadzovať nebudem 😄

butterflyeffect
12. nov 2024

Zvycajne zacinam 1.12., stromcek na mikulasa uz stoji. Ale tento rok to bude skor, kedze ma caka porod pred vianocami… zacala som zatial tym ze si chystam cesta do mrazaku na pecenie, cez vikend planujem vytiahnut vyzdobu, hlavne svetielka nech manzel rozvesia, ved svietit este nemusia…

evcagabi
13. nov 2024

Minuly rok boli u nas vianocne pripravy uz v plnom prude 😅 teraz ma zamestnava 3m babika tak dufam, ze sa k vyzdobe vobec dostanem 😅

autor
13. nov 2024

@evcagabi 🥰🥰🥰

vroni
13. nov 2024

Ja sa riadim vianocnymi trhmi. Advent a zdobenie pre mňa začína návštevou vianočného trhu. A že je tu jeden usporiadateľ rovnako strelený ako ja, býva prvý trh vždy okolo prvého novembra. Ale zase, pomaličky postupne robíme, aby sme (okrem stromčeka a pečenia) boli na prvý advent kompletné nazdobeny. Potom už len pečieme, čo a koľko nám frnkne do nosa, robíme si voňavé pitiva a spokojne si vianocne rochnime. Tento rok sme zial v strašnom sklze, do konca novembra musíme odovzdať pôvodný dom, takže mám zatiaľ vyloženú jednu hviezdu... 🤬

petracandle
13. nov 2024

Ja zdobím vždy 1.adventnú nedeľu, respektíve 1.decembra.
A stromček cca 2 týždne pred Štedrým dňom, nakoľko je živý tak skôr by nebolo vhodné a neskôr už vôbec, keďže si ho chcem poriadne užiť.
Nikdy nepochopím ľudí, ktorý dávajú stromček až na Štedrý deň (nesúdim, ani netvrdím, že to je nesprávne, len to z môjho pohľadu nechápem)

vroni
13. nov 2024

@petracandle, vidíš, ja zase nechápem ludi, ktorí stavajú stromček skôr. 😉 Za mňa je stromček čerešnička na torte, vrchol vianoc, preto ho dávame až 23. , aby bol neokukany. Živý, samozrejme. Ale máme ho dlho, minimálne do polky januára.

petracandle
13. nov 2024

@vroni v detstve sme ho tiež dávali až 23.dec presne z tých dôvodov čo píšeš, ale mne to vždy prekážalo, lebo vrcholom Vianoc bolo keď bolo pod ním darčeky (vtedy) 😃 takže teraz s mužom ho dávame 2 týždne pred a extrémne nám to vyhovuje, aby sme viac "nasali" atmosféru Vianoc a plus stromček je náš obľúbený interiérový doplnok 😃🤷🏼‍♀️

vroni
13. nov 2024

@petracandle, hm, ja som darcekovo posahaná. Moja mati trvala na tom, že darčekov musí byť hlavne veľa a ja som to od detstva neznasala. Dodnes su u mňa darčeky nepodstatné, takže top je fakt len ten strom. A zdobia ho zásadne len chlapi. Pri organizačnom talente môjho jedinečného manžela by som mala dva týždne roztahane krabice s ozdobami po celom byte a nedokončený strom. 🤣🤣🤣 To by moje vianočné nadšenie solídne kazilo 🤕

lienka175
13. nov 2024

Milujem Vianoce... Ale počas Vianoc... Cez advent nám zdobí byť adventný veniec. Týždeň pred Vianocami, ako upratujem, tak postupne aj ozdoby vyťahujem. Stromček 23. decembra. Vtedy pre mňa začínajú Vianoce. A končia na Hromnice, vtedy aj stromček a výzdobu skladáme. Medovníčky pečiem, zdobím a rozdávame už od novembra, ostatné koláčiky posledný predvianočný týždeň.

zuzickak
13. nov 2024

Ja som psychopat na Vianoce, výzdoba je už od 3. novembra 😁😁ale stromček ešte nie, ten robím na štedrý deň, piecť začínam dva týždne pred sviatkami

zuzanazuzana26
13. nov 2024

1.decembra ma starsia narodeniny tak mame zauzivane ze nam stromcek nosi mikulas plus plne topanky dobrot ale na ulici susedom irom cinkol 1.november a uz svieta stromceky ci vonkajsie ozdoby

miska1997
13. nov 2024

Ja už mám.. A ešte k tomu 3 stromčeky postavené 😅 tento rok som začala "neskôr"

1011990
13. nov 2024

Ja zacinam robit vyzdobu vzdy 6.12 a mame ju do troch kralov. Vychadza to vzdy mesiac presne od 6.12 do 6.1. Ale stromcek robime vzdy az 2-3 dni pred Vianocami.

janka1011
13. nov 2024

Tiež sa neviem dočkat, ale veď je len november. Všetko má svoj čas. Stromček aj výzdoba sa dá spravit aj v septembri, ale o čom by to bolo??

bucko555
13. nov 2024

Ja už idem postupne začať vyťahovať....milujem to obdobie pred to čakanie na Vianoce . Moja dcéra je trafená po mne a tá má od 2.11. už aj stromček v izbe

barbie2023
13. nov 2024

Akoze ja som mega vianočný človek ,ale už sa mi chce grcat z vianoc keď s nimi otravujú od reklám ,cez obchodov až po každého ešte aj na fórach. A k otázke.. nuž začínam pocas adventu. Preto sa to aj advent volá.

marca12
13. nov 2024

Pred 1.adventnou nedelou zacinam z vyzdobou a peciem par dni pred Vianocami. Stromcek zdobim den pred stedrym dnom. Ja neznasam toto ponahlanie sa. Vsetci sa zenieme vo vsetkom. Vsetko ma svoj cas. Potom to uz nie je vzacne,ked uz pomaly od zaciatku novembra je vyzdoba.

simca06022011
13. nov 2024

Stromček 24. Rano 😂 výzdobu... kedy sa mi chce v decembri. Skôr ako na Mikuláša nie a aj to taka minimalisticka. Pečieme pár dní obed Vianocami. Skôr nákupy začnem riešiť Skôr. Darčeky už teraz vybavím a potraviny zoznam spravím tiež čoskoro. Plus upratujem tak priebežne už od teraz.. akurát ze tak hĺbkovo 😂 likvidujeme s dcérou kopu veci a do Vianoc chceme aby to bolo fuč.
Celkom nerozumiem tomu opiceniu sa.. vianočný čas je december... tak na čo vyzdoba v novembri.. to je ako.ked ostane výzdoba do veľkej noci 🤭ale tak keď niekto nemá čo... ja vysávam z tých pár týždňov ihličie a trblietavý hádam aj v lete 😂

dajana555
13. nov 2024

@deti95060810 susedia u nás už na dušičky svietili vianočnou výzdobou na balkóne.

marionete
13. nov 2024

@januska12323 konzílium

enusamt
13. nov 2024

Na Mikulasa

bielasovicka
13. nov 2024

@lusyc nemôžeš dat sem fotku? Aj ja sa chystám kúpiť, len ešte neviem kde.

lusyc
13. nov 2024

@bielasovicka skapolit z jysku

sisska96
13. nov 2024

Výzdobu už začínam teraz postupne. Trvanlive Koláče týždeň pred Vianocami

maja23676
13. nov 2024

@miska1997 ty už máš výzdobu i stromceky ja neviem ci ma nezačne chytať panika ze ci stíham?

brigitte93
13. nov 2024

My vždy tak 2 týždne pred Vianocami no tento rok urobíme predcasne Vianoce z rod.dovodov . 🎄

bielasovicka
13. nov 2024

@lusyc ďakujem