Kedy začínate s vianočnou výzdobou a pečením?
Ahojte od kedy začínate piecť linecké koláčiky, medovníčky a ozdobovať byt do vianočnéj atmosféry ja by som už najradšej začala teraz 😁keďže sa už neverím dočkať no asi je ešte skoro je tu niekto ako ja že sa nevie dočkať ja staviam aj stromček 🎄1 decembra 😄
Kolace ako vyjde s casom s detmi tesne pred Vianocami. Teraz 24.vychadza na utorok, takze vsetko budem riesit cez ten vikend pred.
Ja neznasam vianocny tovar v obchodoch uz v oktobri...kym budu Vianoce, budem tej atmosfery uz "prejedena".
Niektorým ľuďom z tých Vianoc dobre zadrbáva 🙈
Nemám rada Vianoce ale snažím sa vyčarovať z môjho domova vianočnú atmosféru čo najlepšie ako viem hlavne kvôli rodine a deťom a pečiem asi tak štyri dni pred sviatkami, stromček týždeň pred vianocami a výzdoba advent
V ten víkend keď bude prvá adventna nedeľa a piecť budeme tiež tak nejak dva týždne pred štedrým dňom
Poniektore uz maju stromceky, podla prispevkov na inej socialnej sieti, ale 1.12 je tiez skoro, normalne sa kedysi stavali stromceky na stedry den.
Keďže sme nestihli tento rok ani tekvicu vyrezať, tak som si povedala že s vianočnými prípravami začneme už teraz, aby sme si to užili a štíhli všetko čo by som chcela 🙃
Ale po iné roky sme začínali až v decembri.
Každý ako chce a cíti tak nech robi🙃
My vianocnu vyzdobu pocas prveho adventneho vikendu, odvtedy si doma pustame aj adventne pesnicky a zaciname piect. Vianocny stromcek zdobia deti s manzelom na stedry den a v ten den si vylozime aj dreveny Betlehem pod stromcek. A co mame este take ine, samostatne figurky z Betlehema, tie vykladame postupne a zvyknem nakreslit cesticku s 24 polickami a po nich postupne Maria a Jozef "putuju" do Betlehema. Jezuliatko tam najdu deti az po navrate z polnocnej, pastierikov rano. A 6. januara tam dolozime figurky 3 kralov.
Ozdoby na Mikuláša
Stromček 7 decembra
Koláče pár dni pred vianocani nepeciem vela
Vyzdobovať začínam na 1.adventnú nedeľu a 🎄 staviame vždy, tak cca 1 týždeň pred vianocami
Nemám rada Vianoce a posledné roky mi ich obchody a reklamy v médiách úplne znechutili. Ale my sme s mužom recesisti, takže stromček nám svieti v obývačke už asi 4.tyzden, nie kvôli Vianociam,ale len tak. Jeden rok sme ho mali stále vytiahnuty, aj v auguste sme si ho zazali 😅 pečiem s mojou mamou tak 5 dní pre Vianocami,čím ďalej tým menej. Nie je veľmi pre koho,veď jeme každý deň, to nie je ako pred 100 rokmi,keď to bolo ľuďom vzácne. Darčeky detto. Čo chcem,si kúpim hocikedy
Ahojte ja som včera vyzdobila okná nalepila som vianočné nálepky vyložila som vianočné sviečky postupne už začínam dnes som piekla linecké koláčiky cez víkend idem piecť medovníčky popravde užívam si to keďže aj deti majú radosť 🥰a pomáhajú sú celé po mne proste vianočný 🎄 blázni 😀
My nerobíme žiadnu okrem stromčeka. A ten tento rok kúpime malý a ozdobený. A piecť nebudeme. Ja to nejem a priateľ si to sám robiť a jesť nebude.
V prvu adventnu vonkajsie osvetlenie a dnu dam adventny veniec, aby sme mohli zapalit prvu sviecku. Tyzden pred vianocami vyzdobime aj vnutro domu, stromcek az vecer pred stedrym dnom.
Na dome máme vianočné osvetlenie cely rok 🤣 žlté nám aj svieti lebo to dobre osvetľuje záhradu a farebné zapínanie asi v decembri.. nemám na nič stanovený dátum, proste keď je čas.. vnútri interiér tiež podľa času a chuti, asi keď konci november tak vtedy.. stromček mávame živý, tak ten zdobíme 21.12..
6.decembra vyzdobim a detom do izby maly stromcek postavim...a velky stromcek 22.12...peciem len medovniky a tie budem tak okolo 18.12
Piecť už pomaly začínam. Vyzdovat začnem po prvom decembri. Stromcek urobíme tak týždeň pred Stedrym dnom.
To musí byť mnamka mesiac staré koláče chrumat na vianoce 😊
@simca06022011, áno. Čajové pečivo sa necháva odležať, aby vynikla chuť. Ale teraz je hovadsky moderné trepať, že koláče z predošlého dňa sú strašne fuj a každá pečie snáď až po stedrovecernej veceri.
Muž si spraví stromček a ja odpocitavam do 7.1 dni kedy zmizne,moje najkrajšie Vianoce boli keď sme nestihli kúpiť stromček, výzdobu nemáme na žiadne sviatky
@simca06022011 áno boli dobré. Žiadna pleseň ani nič podobné na tom nebolo. Neboli ničím plnené či zdobené. Keby tam bol nejaký krém, tak to je snáď jasne, ze tak dlho by to nevydržalo
@simca06022011, ano, bezne sa pečie čajové pečivo pár mesiacov vopred. Keď o niečom figu viem, aspoň sa nezosmiesnujem. Že má niekto fobiu, že je čajové pečivo po týždni "staré", je jeho fóbia. Že to potom papagajuje tisíc ďalších ľudí, ktorým sa to vidí hovadsky moderné, z toho ešte nerobí fakt ale maximálne Urban legend.

Choď do toho. Na čo čakať? Ja si každý rok hovorím, že spravím skôr a nakoniec už všetci majú len ja nie. Tento rok som zatiaľ vybrala 2 vianočné vankúše a už NAOZAJ chcem aj ja začať. Nepotrebujem na to žiadne míľniky.