Klimatizácia nevychladí izbu
Ahojte minuly rok som dala montovat klimatizaciu 3,5 kW na 25 m2 izbu, byt som nepoužívala cez zimu mala som nájomníkov, teraz som byt prevzala neupozornili ma ze by nieco nebolo v poriadku, klimatizacia nevychladi tu izbu, teplota sa udržuje stale na 25 st, menej nie aj ked ide 2-3 hodiny, ono tlaci chladný vzduch ale nie napr nastavím na 20 aj ovládač mi ukazuje 20 a digitálne na klime na stene vzdy 25 nižšie nejde, nemal niekto tento problem? Dole je obrovska mláka ako tlaci ale nevychladi. Minuly rok som tento problem nemala, behom pol hodiny som mala aj 18-19 st tak ako som nastavila na ovládaní- skúška , bezne nechávam rozdiel 8 st. Ale po nájomcovi som to chcela preskúšať.
A pustali ju priebezne pocas roka najomcovia aj v zime aspon prefuknut?moze byt zanesena zaplesnena.. ak ju montovali minuly rok mas na nu predsa zaruku zavolaj firmu nech ju pridu pozriet.aj tak by sa mala po roku od montaze servisovat..
Treba vyčistiť filtre, vydezinfikovať
To treba každí rok na jar. Nám chodí firma, ktorá montovala
@anonym_autor A máš správne nastavené chladenie? Nemáš ju náhodou prepnutú na ohrievanie?
Je to síce banalita, ale niekde treba začať s diagnostikou.
Je v záruke. Treba kontaktovať servis.
Davate si aj servisovat klimu na zaciatku sezony? Ten servis je take precistenie, ale oni aj pristrojmi zmeraju tlak a pod... My sme prvu klimu mali poruchovu - unikal nam chladiaci plyn. Prvu sezonu ok, a na zaciatku druhej uz nechladila, este bola v zaruke, aj servis prvy rok bol zdarma, tak nam to dotlakovali. Lenze stalo sa to aj dalsiu sezonu, kde uz zaruka nebola. Ked ju dotlakovali zas, ok, sla celu sezonu dobre. Treti rok zas na zaciatku sezony nesla, zase ze uniknuty chladiaci plyn, opravili to, no ked sme po dvoch tyzdnoch prisli z dovolenky, uz zas nesla. V sezone zohnat servis bolo potom tazke. To dotlakovanie aj bolo dost drahe, uz nas to prestalo bavit a kupili sme si radsej novu. Proste aj ked to diagnostikovali, tak nam nevedeli zistit, kde je chyba, ci vo vonkajsej alebo vnutornej jednotke, v sezone nam ju nechali dva tyzdne rozobratu... Proste des.
no ak je byt vyhriaty na 25 nie je šanca aby si za pol hod dala teplotu na 18. treba nechať dlhšie pustenú. ono steny sú naakumulované teplom... keď ju vypneš teplota Ti opäť stúpne.
skontrolujte si či vám nenamrza medene potrubie z vonkajšej jednotky, hned od ventilov. Ak namrza máte unik chladiva

@anonym_autor aj teraz rano ked vo ku nie je teplo az tak a byt mi nevychladzujw uz fici hodinu, rano som mala v byte 27 st po hodine sa dostalo na 25 a nižšie nejde