icon

Koše na separovaný odpad

foxandswan
14. jún 2023

Ahojte, aké máte doma koše na separovaný odpad? Myslím také samovoľne stojace, nie zabudované. Potrebujem inšpiráciu, recenziu na nejakú značku, zvažujem kúpu a neviem si vybrať... Ďakujem moc vopred 😇🙏

adriana2503
14. jún 2023

https://nobio.sk/volne-stojace-kose-/25319-odpa...
mame tento uz asi 6 rokov a smeti vynasam pri 4-clennej rodine tak 1 niekedy 2x za tyzden.

foxandswan
autor
14. jún 2023

@adriana2503 fíha tak to ste dobrý ak vyprodukujete tak málo odpadu, lebo ten váš kôš je dosť malý

ladyblcha
14. jún 2023

@foxandswan my mame tieto z ikea a 3 na sebe polozene, kazdy na nieco
https://www.ikea.com/sk/sk/p/sortera-kos-na-tri...

sofinkak
14. jún 2023

@ladyblcha Máme doma tieto koše z IKEA tiež a maxi spokojnosť.

adriana2503
14. jún 2023

@foxandswan tiez som si myslela, ze bude maly ale mi uplne vsetko separujeme 🙂 takze ono sa cela produkcia smeti rozlozi do tych troch nádob 🙂 a to sme nostop doma iba muz chodi z domu do prace :D ale je pravda ze ten na plasty by mohol byt vacsi....komunal toho mame minimum...smetiak nam odnasaju 1x za 2 tyzdne a mame ho naplneny do 1/3

lopka1313
14. jún 2023

My mame tiez nieco take, ako je ta ikea, ale z kauflandu. Maju len 20 l (Ikea ma vacsie, ale tieto boli pre mna v case kupy dostupnejsie), plasty vynasame casto (tych je uplne najviac), papier malo, sklo a kov (na ten mame len male vedierko z chrumiek z lidlu) podla potreby, ale tie este menej... V starom byte som to mala v stavanej skrini v obyvacke, teraz to mame rozne - plast, papier a kov v komore, sklo a vratne flase na terase. Na bio zas mame malu uzatvaratelnu plastovu nadobu na linke pri dreze. Ak nestaci (narazovo napr. cistim viac zeleniny), tak to davam do plastovej misky a nasledne vynesiem okrem bio kosa aj misku. Kos na bio zakazdym skonci v mycke, kos na plast a komunal, pravidelne sprchujeme... Inak bio a plasty vynasame najcastejsie, taky komunal (15l kos volne postaveny pri kuchynskej linke) vynasame len ze raz za 3-4 tyzdne. Sacky do kosa nepouzivame.
My mame tak zle riesenu kuchynu, ze skrinku pod drezom mame ako jedinu normalnu, kde vieme ulozit napr. hrnce, takze u nas kose v linke pod drezom boli nerealne...
Inak, mam tieto nadoby aj ako kose na pradlo - jeden plny kos = 1 pracka :D (v kupelni ich mam 5, podla toho, ako periem)

andy37
14. jún 2023

My máme tieto tri + na bio odpad čo rozdávalo mesto + komunálny odpad

rem0406
5. jún 2024

@sofinkak
@ladyblcha možem sa opýtať aké sáčky do týchto košov z Ikea používate?