Kotol Proterhn Gepard
Dobrý večer poradí niekto?
Včera nam začala kvapat voda , stamat kde je umela hadica napojena a kotla do odpadu.
Volali sme technikovy , vraj niekoho.pošlu že to sa.asi pokazila ezpanza.

@deti95060810 teraz budu 4 roky
kazdý rok ročna kontrola.
Ďakujem za od poveď
Cez týžden by sa mal ukazat technik...
@alzbeta175 nám keď chodí technik na ročnú kontrolu tak vždy nám dofúka exp. a voda prestane tiecť... vydrží to tak 8-9 mesiacov
@deti95060810 expanznú je potrebné dofukovať každé 6 mesiacov. Všetky Prothermy s tým majú problém. Originálna expanzná nádoba je malá a keď sa nefukuje,tak v nej praskne membrána. Tá sa nedá vymeniť. Potom je potrebné kúpiť predraženú expanzku za 250€ alebo ju zvyknú nahrádzať externou vačšou a spolahlivejšou a lacnejšou.
@brembo áno tak nejako to funguje ...
@deti95060810 ja mám Tiger a tam mám 2 expanzky. Pre bojler vydrží rok s tým,že keď príde revizák,je v ňom minimálny tlak. Pre radiátory vydrží tak 6 mesiacov,ale ten si už doplňam sám-je prístupný zvonku.
bol tu technik vymenil ovzdusovaci ventil vycistil vsetko ale kvapky su ...aj tak😃 85 eur ...
takze musime volat zase
@alzbeta175 to sa stalo i mne. Chudák ho opravoval 2 dni. Mne tam vymenil samoodvzdušňovací ventil,lebo vypúšťal vodu zo systému. 1 deň riešil iný problém. Potom som mu musel volať zase
@brembo Tiež Vam potom prestal tiecť po vymenení alebo vymenil niečo aj ine?
@brembo nam dnes ani nedofukoval..tlak ma drži teraz pekne( konečne..lebo klesal denne) Piatok nam ma tam ešte niečo vymeniť čo ohrieva vodu lebo ide vlažna.)
@alzbeta175 prestal tiecť. Menil holandre a začal yen ventil blbnúť. Tak ho prečistil,bolo fajn. Na druhý deň mláka pod kotlom,tak som zatvoril ventili,aby nevytieklo veľa vody. Potom vymenil za nový

podlož nádobu pod kvap. vodu. robíme to tak.
máme podobný Protherm Tiger
každý rok je potrebné dofúkať expanzka, pretože na týchto kotloch je exanzka mizerná - kazivá.
ako dlho máte? ak menej ako 2 roky tak reklamovať....