Kto ide tento rok stavať dom?
Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem
@jana19877 Samozrejme, že býva. Na všetko musíš dostať nejakú záruku, na to je predsa zákon. Ale čo viem, tak Heluz má napríklad že doživotnú záruku pre stavebníkov na hrubú stavbu rodinného domu. Sú tam nejaké podmienky, ale nič hrozné, také bežné veci, čo tak či onak pri poctivom postupe stavby dodržiavate.
Ponuky na strechu (plochú) od 9300 do 21000 🤷♀️🙊.
Dávajte si robiť cenové ponuky. Materiál tam je v zásade rovnaký, alebo podobný. Nie je to rozdiel mercedes vs kia, skôr Toyota vs Honda...
@piridoxin to, čo sú tu za konšpiračné teórie preboha 😀 reagovala som čisto len preto, lebo som už viackrát postrehla, že keď niekto pochváli niečo, čo má sám doma (logicky) a myslí to v dobrom, že sa chce podeliť o nejaké skúsenosti, tak sa nájdu ľudia (ako teraz ty), čo to začnú hneď takto prekrúcať... to by som mohla kľudne aj ja takto konšpirovať už len o názve tvojho nicku 😀
@klaudi31 My sme nestavali celý dom, my sme kúpili starší, bývali a potom sme sa rozhodli, že by to chcelo niečo väčšie. Ale sťahovať ani stavať sa nám nový dom nechcelo, tak sme len pristavili. Dom je tehlový, aj prístavbu sme robili z tehly, Heluz 44 sme dávali. Nedá sa povedať, že by bol zadefinovaný nejaký ideál alebo nejaká norma, že toto musíš použiť a hotovo. Máš toho na výber veľa 🙂
@katina02 a neoplatilo sa vam viac zrekonstruovat ten stary dom ako robit pristavbu? my sme tiez v tom rozhodovani ze ci ist do rekonstrukcie starsieho domceka alebo postavit novy.
@ewiculik no pri tych dnesnych cenach si myslim ze asi stavba noveho ta vyjde lepsie. Ked uz teda s pozemkom nie je problem, tak vas to vyjde asi financne lepsie.Lebo aj za buracie prace sa cosi plati a to veru neviem od coho tam cena zavisi, ale asi od m2.
@ewiculik no pri tych dnesnych cenach si myslim ze asi stavba noveho ta vyjde lepsie. Ked uz teda s pozemkom nie je problem, tak vas to vyjde asi financne lepsie.Lebo aj za buracie prace sa cosi plati a to veru neviem od coho tam cena zavisi, ale asi od m2.
@klaudi31 nerozumiem logike, že výstavba nového domu je finančne menej náročná ako rekonštrukcia. Rekonštrukcia pokial sa robí s rozumom je vždy cenovo výhodnejšia, len sa treba prispôsobovať danej stavbe. Niektorým ľudom to vyhovuje viac, nakoľko bývajú hneď veľa veci je hotových aj keď starších / chodníky, ploty…tieto pri novostavbe nemáte a je to finančne náročné/.
Čo sa búracích prác týka, tak to už vôbec nechápem ako ste prišli, ze od m2😅 platí sa to možno v metroch kubickych, možno od hmotnosti,
od nebezpečných materiálov použitých na starej stavbe /azbest/
Rozumiem tomu, že je niekto zvedavý ale za každú cenu prispieť svojim zrnkom múdrosti….

@tilly urcite ano, vsak ono najlepsie sa podozvedas od tych ludi, co uz s tym maju skusenost. lebo tak citat si nejake kriteria, parametre a podobne a tvarit sa teraz, ze vies si to vsetko v hlave hned porovnat a vies, ake vyhody a nevyhody ti to prinasa, no neviem. a v druhom rade aj tak to nie je vsetko podla mna, ze vela zalezi aj od toho pristupu, od dodania, servisu a podobne.