icon

Kto ide tento rok stavať dom?

4. mar 2022

Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem

lidia73
18. mar 2025

@tilly urcite ano, vsak ono najlepsie sa podozvedas od tych ludi, co uz s tym maju skusenost. lebo tak citat si nejake kriteria, parametre a podobne a tvarit sa teraz, ze vies si to vsetko v hlave hned porovnat a vies, ake vyhody a nevyhody ti to prinasa, no neviem. a v druhom rade aj tak to nie je vsetko podla mna, ze vela zalezi aj od toho pristupu, od dodania, servisu a podobne.

jana19877
18. mar 2025

@tilly vau tak ale to je pekny rozdiel v cene potom. a to ste si davali nacenit vsade toho isteho vyrobcu alebo teda znacku?
@lidia73 na stavebny material byva aj nejaka zaruka?

katina02
20. mar 2025

@jana19877 Nie je rozumnejšie dať si naceniť radšej viacero výrobcov ako toho istého len rôzne? Akože nepopieram, že tie ceny sa môžu aj tak líšiť.

darinagod
20. mar 2025

@katina02 Akoze tym ze sa tieto cenove ponuky robia zdarma tak my sme si dali troch roznych vyrobcov nacenit a obehli sme vsetky mozne dostupne stavebniny v okoli 😀

tilly
20. mar 2025

@jana19877 nie, boli rôzne profily a firmy.

tilly
20. mar 2025

@lidia73 hej, musíš zvážiť viaceré faktory a podľa toho sa rozhodnúť. My sme si nakoniec aj tak vybrali toho, čo vždy. Najrýchlejšia komunikácia, dobrá dohoda, okná sú kvalitné.

leangela
24. mar 2025

@jana19877 Samozrejme, že býva. Na všetko musíš dostať nejakú záruku, na to je predsa zákon. Ale čo viem, tak Heluz má napríklad že doživotnú záruku pre stavebníkov na hrubú stavbu rodinného domu. Sú tam nejaké podmienky, ale nič hrozné, také bežné veci, čo tak či onak pri poctivom postupe stavby dodržiavate.

ewiculik
26. mar 2025

@leangela akoze ake podmienky? To mi este davaju pri stavbe domu nejake podmienky ked chcem aby mi nejako garantovali ten material? 😀

nat_kat
31. mar 2025

@ewiculik Kazdy ti bude garantovat, ze tie ich materialy su najlepsie na svete. Ale ked mas aj zaruku na papieri oficialne podlozenu, tak to je nieco ine by som povedala 🙂

vikisukik
1. apr 2025

@nat_kat urcite ano. vsak bezne si ludia davaju aj predlzovat zaruku na spotrebice a kadeco. a ked sa to takto da ako keby automaticky, ze nemusis nic navyse za to platit a mas to do roku xy potom, tak by bola asi skoda to nevyuzit.

win_gi
1. apr 2025

@nat_kat Papier znesie, len ci to je aj realne tak 😀 Ako viem ze pri kolaudacii potrebujes stos papierov mat o tom aky material si pouzil vsetok na stavbe teda aspon svagor ked takto stavaju bytovky tak to potrebovali zakazdym. Neviem ci je to tak aj pri klasickom RD.

filory
2. apr 2025

@vikisukik Tak ale spotrebič a stavebný materiál je celkom rozdiel nemyslíš? 😀 To asi len tak nevymeníš 😀

lidia73
4. apr 2025

@jana19877 uz si videla nieco, na co by sa nevztahovala zaruka? vsak na to je predsa zakon.

tilly
4. apr 2025

Ponuky na strechu (plochú) od 9300 do 21000 🤷‍♀️🙊.
Dávajte si robiť cenové ponuky. Materiál tam je v zásade rovnaký, alebo podobný. Nie je to rozdiel mercedes vs kia, skôr Toyota vs Honda...

piridoxin
4. apr 2025

@katina02 no čo tu čítam, tak by si za svoje pozitívne odporučenia a skrytú reklamu, mohla dostať aj podstatnú zľavu od firmy Heluz... alebo rovno plat🙂🙂 len tak ďalej, dobre to robíš

klaudi31
4. apr 2025

@piridoxin a na to si ako prišla prosím ťa? ja čo som postrehla tak písali viaceré ženy svoje názory.

piridoxin
5. apr 2025

@klaudi31 písala som reakciu na príspevky @katina02 a odpovedala si mi ty... hmm, tak sa opýtam: máš dva účty? si @katina02 aj klaudi31?

piridoxin
5. apr 2025

@klaudi31 + zakladateľka reagovala 3x a viac sa neozvala, ty si zakladateľka?

katina02
7. apr 2025

@piridoxin Bodaj by si mala pravdu, potom by sme nemuseli mať na dom hypotéku 😀 To odpovedanie a odpisovanie nefunguje tak, ze ti napíše len ten, koho označíš, ľudia tu komunikujú medzi sebou, preto sa to volá diskusia.

klaudi31
7. apr 2025

@piridoxin to, čo sú tu za konšpiračné teórie preboha 😀 reagovala som čisto len preto, lebo som už viackrát postrehla, že keď niekto pochváli niečo, čo má sám doma (logicky) a myslí to v dobrom, že sa chce podeliť o nejaké skúsenosti, tak sa nájdu ľudia (ako teraz ty), čo to začnú hneď takto prekrúcať... to by som mohla kľudne aj ja takto konšpirovať už len o názve tvojho nicku 😀

klaudi31
7. apr 2025

@katina02 prosím ťa nejak som sa stratila, ale koľkatku tehlu ste to použili na obvody a na priečky? Je na to nejaký "ideál" alebo nejaká norma?

lidia73
9. apr 2025

@klaudi31 vobec si nerob z toho tazku hlavu, takyto rypaci sa najdu vsade 🙂 kludne si ries svoje dalej.

vierka_z
9. apr 2025

@lidia73 vy mate uz tiez postavene ze? my uz sa uz planujeme do toho nejako opriet este pred letom, lebo nastastie pozemok mame. keby sme ho nemali tak sa asi kasleme na cele stavanie pri tych cenach 😀

janka_266
9. apr 2025

@vierka_z a už máte stavebné povolenie? Lebo to že je teraz katastrofa🙈

leangela
15. apr 2025

@ewiculik Ešte by som sa vrátila k tej garancii teda, keď si sa na to pýtala. Ale asi ti pošlem do správy link, kde si to vieš pozrieť, lebo na rozpisovanie je toho celkom dosť 😀

hrehusa
16. apr 2025

@leangela uz som o tom cosi pocula. Celkom dobra vec. len ma tak zaujimalo ze keby sa vyskytol nejaky problem po 50tich rokoch tak ako by sa to riesilo 😀 Ale to je mozno len take scifi 😀

katina02
22. apr 2025

@klaudi31 My sme nestavali celý dom, my sme kúpili starší, bývali a potom sme sa rozhodli, že by to chcelo niečo väčšie. Ale sťahovať ani stavať sa nám nový dom nechcelo, tak sme len pristavili. Dom je tehlový, aj prístavbu sme robili z tehly, Heluz 44 sme dávali. Nedá sa povedať, že by bol zadefinovaný nejaký ideál alebo nejaká norma, že toto musíš použiť a hotovo. Máš toho na výber veľa 🙂

ewiculik
23. apr 2025

@katina02 a neoplatilo sa vam viac zrekonstruovat ten stary dom ako robit pristavbu? my sme tiez v tom rozhodovani ze ci ist do rekonstrukcie starsieho domceka alebo postavit novy.

klaudi31
24. apr 2025
@ewiculik

@katina02 a neoplatilo sa vam viac zrekonstruovat ten stary dom ako robit pristavbu? my sme tiez v tom rozhodovani ze ci ist do rekonstrukcie starsieho domceka alebo postavit novy.

@ewiculik no pri tych dnesnych cenach si myslim ze asi stavba noveho ta vyjde lepsie. Ked uz teda s pozemkom nie je problem, tak vas to vyjde asi financne lepsie.Lebo aj za buracie prace sa cosi plati a to veru neviem od coho tam cena zavisi, ale asi od m2.

martina398
27. apr 2025
@klaudi31

@ewiculik no pri tych dnesnych cenach si myslim ze asi stavba noveho ta vyjde lepsie. Ked uz teda s pozemkom nie je problem, tak vas to vyjde asi financne lepsie.Lebo aj za buracie prace sa cosi plati a to veru neviem od coho tam cena zavisi, ale asi od m2.

@klaudi31 nerozumiem logike, že výstavba nového domu je finančne menej náročná ako rekonštrukcia. Rekonštrukcia pokial sa robí s rozumom je vždy cenovo výhodnejšia, len sa treba prispôsobovať danej stavbe. Niektorým ľudom to vyhovuje viac, nakoľko bývajú hneď veľa veci je hotových aj keď starších / chodníky, ploty…tieto pri novostavbe nemáte a je to finančne náročné/.
Čo sa búracích prác týka, tak to už vôbec nechápem ako ste prišli, ze od m2😅 platí sa to možno v metroch kubickych, možno od hmotnosti,
od nebezpečných materiálov použitých na starej stavbe /azbest/
Rozumiem tomu, že je niekto zvedavý ale za každú cenu prispieť svojim zrnkom múdrosti….