icon

Kto ide tento rok stavať dom?

4. mar 2022

Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem

kikushaa
6. jún 2022

My sme mali zacat stavat tento rok, projekt, vybavene stavebko, kym prislo stavebko nas totalne zmasakrovala “nova cena” domu. Takze hovno hovno zlata rybka, akvarium nebude 🤦‍♀️🤣 nehovoriac o dodacich lehotach niektorych matrialov 🙄💩😱

iwka_77
7. jún 2022

Tak dá sa aj dopredu objednať stavebný materiál a zase nie pri všetkom je tá dodacia doba taká zlá. Len si treba spraviť riaden prieskum, nech sa v tom človek zorientuje a ide to. Ono koľkokrát záleží aj od tých predajcov potom, že jeden môžem vedieť skôr zohnať materiál ako iný a aj za inú cenu. Nejaký veľký rozdiel to nebude, ale myslím, že pri stavbe alebo teda prístavbe poteší každé ušetrené euro, ktoré sa potom dá využiť na niečo ďalšie.

katina02
23. jún 2022

Tak by moc nemáme na výber, buď sa niečo pristaví alebo sa budeme tlačiť. A to teda nechcem, lebo nekupovali sme dom kvôli tomu, aby sme potom museli byť všetko na hromádke. S týmto rátam, že nebude ten materiál hneď, preto sa aj v predstihu pýtam. Takže lepšie bude rovno teraz objednať niečo? Len musíme nejak na to dôjsť, že čo by bolo také najvýhodnejšie.

iwka_77
1. júl 2022

Aj ste už niečo pozerali? Môžem popozerať papiere, že čo sme my kupovali, keď sa stavalo, možnože to nejak pomôže aspoň pre inšpiráciu, alebo, že by ste sa mali od čoho odraziť.

zojkaaa
1. júl 2022

@katina02 priklad u nas - min rok v septembri objednana dlazba na von (ze so mesiaca pride deklarovali) prisla v novembri a v decembri objednane tvarnice na plot a prisli v maji a to bolo mimo sezony objednavame takze ked dnes niekto ibjedna v decembri hadam pride (bez srandy)

katina02
7. júl 2022

@zojkaaa to ma ani nestraš, že by boli až takéto tie dodacie doby. Ja spolieham na to, že to bude behom pár týždňov. Boli sme pozerať tehly a takéto veci a to nám predajca povedal, že dodanie tak do 12 týždňov.

zojkaaa
7. júl 2022

@katina02 aj nam povedali a k tomu si prirataj mesiac presne o tolko to prislo neskot a to bol september a december objednavane teraz cez sezonu si to ani neviem predstavit

katina02
13. júl 2022

@zojkaaa no ja budem spoliehať na to, že to bude tak, ako nám predajca povedal 🙈 Aj mužovi kolega odporúčal, že Heluz nezvykne mať nejaké opozdenia, aj predajca nám tak povedal, tak aj preto sme sa preň rozhodli. Tak uvidíme teda, ako to dopadne.

iwka_77
5. sep 2022

@katina02 niekde na mňa vybehlo, že aj nejakú akciu majú teraz, že keď objednáš teraz, ale s tým, že ti tehly dodajú až na jar, tak vieš dostať nejakú zľavu. A čo sa týka toho takého všeobecného dodania, tak to si písala, že 12 týždňov, ale to je tiež že 6 -8. Asi sa to trochu pomenilo.

katina02
9. sep 2022

@zojkaaa vieš čo, už ich aj máme. Ono sa potom u nich ešte skracovalo dodanie o nejaké dva tri týždne, či o koľko, takže to prišlo aj skôr ako sme rátali. Nechávali sme si tiež nejakú rezervu a nakoniec nebolo ani treba. Sme asi dobre natrafili alebo neviem 🙂

katina02
9. sep 2022

@iwka_77 to je pravda, len na jar by nám bolo neskoro, takže sme to takto poriešili hneď teraz. Ale akože tá akcia, čo spomínaš, tak to je fakt dobrá si myslím, lebo čo píšu, tak vieš dostať zľavu do 50%, čo si povedzme, že urobí dosť. Hlavne keď niekto, že ide objednávať na celý dom materiál.

iwka_77
3. okt 2022

@katina02 takže vieš, čo za akciu to bolo, alebo ešte stále je? To už ani neviem, že v akom časovom horizonte to majú resp. mali. Ale tak dobre, už aspoň máte objednané. A kedy ste to objednávali? Kedy by ste mali mať doma všetko potrebné?

katina02
21. okt 2022

@iwka_77 pokiaľ viem, tak už veru nie, bolo to v lete a potom ju ešte predĺžili o mesiac, ak si dobre spomínam. Ale akože tak či onak, už teraz to aktuálne nie je. Ale tak objednané je, to je dôležité. Budúci týždeň by to malo všetko byť už u nás, ak do toho nič nepríde, ale verím, že nie. Čo som aj čítala také skúsenosti a nejaké recenzie, tak dobre písali na nich.

iwka_77
27. okt 2022

@katina02 ale to vážne? to už toľko času ubehlo, odkedy sme sa o tom prvý raz bavili? Bože strašne rýchlo to ide. Tak potom podaj info, že ako to prišlo a tak. Vieš, tak zreferovať 🙂

katina02
3. nov 2022

@iwka_77 však? tiež by som nebola povedala, že to už bolo tak dávno a pritom vlastne ani nie tak dávno, keď to zoberiem z toho pohľadu, že ešte sme sa moc v tom nepohli. Ale tak máme zase čas, zatiaľ to nesilíme nejak, pomaličky sa začalo už robiť. Neviem, čo také by som zreferovala ešte viacej 🙂

iwka_77
25. nov 2022

@katina02 a s tou objednávkou ste teda akože v pohode? Že prišlo všetko tak ako malo a aj načas? Lebo čo som postrehla, tak niekedy vedia byť problémy s týmito stavebnými materiálmi. Samozrejme to záleží hlavne asi teda, že čo a od koho kupuješ.

vikisukik
2. dec 2022

vedeli by ste mi poradit nejakeho schopneho predajcu takychto stavebnych materialov v Piestanoch? viem, ze je toho isto viacej, ale tak rada by som niekoho spolahliveho.

iwka_77
9. dec 2022

@vikisukik aké by to mali byť stavebné materiály? Čo máte v pláne stavať? Z čoho? Som sa už naučila, že treba najskôr takéto veci riešiť, že aby sa vybralo niečo vhodné na konkrétny účel. Normálne akože dom alebo nejaký altánok alebo len také niečo drobnejšie?

vikisukik
16. dec 2022

@iwka_77 hlavne tehly a malta a take tie dalsie veci, co treba na stavbu. ja neviem, co vsetko presne, preto by som rada nejakeho dobreho predajcu, tak som sa rovno takto aj opytala. ano, nieco take ako altanok, taky pristresok, alebo ako by som to presnejsie nazvala.

katina02
3. jan 2023

@vikisukik podarilo sa už nájsť? Pokročili ste nejak? 🙂

vikisukik
24. jan 2023

@katina02 samozrejme, vsak to je uz doba, co sme to zacali riesit, tak uz bolo nacase, aby sme sa nejak pohli. nakoniec moja draha polovicka nasla predajcu cez Heluz nejak, tak sme tam potom spolu boli sa informovat. tak objednane nieco mame konecne 😇

vierka_z
26. jan 2023

ahaa tak top je super, ked ti vie priamo vyrobca odporucit overeneho predajcu, s ktorym teda dobre spolupracuju

vikisukik
30. jan 2023

@vierka_z tiez si myslim, preto sme to takto nakoniec vyriesili aj. lebo tak ked ti predajcovia, co nasiel zoznam priamo spolupracuju s vyrobcom, tak si myslim, ze aj ceny budu mat automaticky lepsie ako taky kadejaky potmehuti, co si otvoria predajne s kadecim.

vierka_z
1. feb 2023

@vikisukik nooo ved to e vysoko pravdepodobne a dalsou vyhodou moze byt aj samotne zasobovanie, ze pride ten material rychlejsie alebo teda mozu mat tebou pozadovane mnozstvo priamo na sklade

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
iwka_77
10. feb 2023

Tak toto bolo rýchle rozhodovanie by som povedala, kiež by to tak išlo aj u nás :D Ale tak ako sledujem, tak nie sme zase jediní, aj čo máme susedov na ulici, tí tiež chcú postaviť taký altánok na záhrade, kde budú mať gril, posedenie, také miestečko oddychové a už to bude teraz druhý rok, čo riešia v podstate takúto banalitu.

zuzulka558
10. feb 2023

Manžel robí okná minulý rok skoro každý týždeň im nacenovali vyššie ceny keď objednávali tovar na výrobu okien atď,, my by sme sa na to nedali už, sme radi ze sme neváhali kúpiť byt keď bolo už teraz je to smiešna cena

hrehusa
12. feb 2023

@iwka_77 taký murovaný altánok, či drevený?

win_gi
14. feb 2023

@hrehusa osobne by som šla do murovanej verzie. Predsa len drevo musíš časom ošetrovať, brúsiť natierať - načo toľko zbytočnej roboty

katina02
31. jan 2024

Ahoj @vikisukik, som si nejak spomenula na teba. Tak reku sa opýtam, že či už aj bývate vo vlastnom domčeku. Či ste to všetko postíhali.