icon

Kúpa domu 17 km od mesta a škôlka v meste

27. jún 2025

***Prosím, aby sa vyjadrili len tí, ktorý sa na to skutočne dali dali. ***

Mám záujem o kúpu domu, ktorý je 17 km od mesta kvôli malým deťom, aby mali výbeh v prírode.

Neoľutovali ste?

Strana
z2
justxme
28. jún 2025

Do začiatku VŠ som žila na dedine, do mesta to je niečo cez 20 minút autom. Pre mňa ako dieťa to bolo super, naokolo príroda, lesy, velka záhrada, veľký dom, mali sme zvieratá. Ale, keby v tom dome nebývali aj starí rodičia, keby som bola jedináčik, keby sme skoro každý víkend nemali niekoho na návšteve, asi by som sa tam unudila k smrti. Hlavne teda keby som nemala súrodencov. V okolí bolo len pár deti a tie bývali už ďalej, navyše sme si až tak nesadli. Dochádzanie do školy nebolo až tak strašne, autobus chodil ráno aj poobede. Negatívne som to začala pociťovať na strednej, keď som chcela ostať v meste dlhšie, musela som otravovať rodičov aby po mňa prišli, viac som pociťovala tú izoláciu, že bývam úplne mimo a nemôžem len tak skočiť s kamarátkami von. Na výšku som odišla do väčšieho mesta, teraz bývam v BA v byte, kúsok od centra. Vždy sa na pár dní rada vrátim do rodičovského domu, ale neviem si predstaviť žiť tam. Ešte keď je človek dospelý, má auto, a nevadí mu tá odrezanost od okolia, tak prečo nie.

lienka.7
28. jún 2025
@anonym_autor

@lienka.7 babka na navarila sladkej kaše, motúziky pod nosom namedovala a rozbila dieťaťu komplet rodinu. Smutné.

@autorka babka rozbila rodinu????? Prosím????? Nie to, ze dieta odmietalo cestovať lebo rodicia si zmysleli ze domček????? O 6 rano ist, večer o 18 prist domov.. .. nie, ďakujem, ja si radšej prídem domov o 15., mam pokoj a kľud a nevymyslam s domčekom na samote u lesa, vies. Ano, ano , je to romantické s malym dieťaťom byt v záhradke, bazénik a pod. Ale čo potom? Práca, škola, škôlka? Nemôžem nájsť prácu lebo... lebo lebo... stat je predsa zlý. Ze? Myslím hlavne keď niekde idem bývať aj na toto. A to v prvom rade. Ďalej je to dostupnosť lekarov. Nie nejaká záhradka alebo bazénik. To mam aj v meste. A nie som pritom otrokom domu.
Samozrejme dodám, ze su ľudia, ktorí keď cely život žijú na dedine, tak na výber nemajú. Ale je bláznovstvo sťahovať sa z mesta na dedinu, obzvlášť, keď máš malé deti. Ty si teda riadne mimo, ti poviem 👌👌👌

autor
28. jún 2025
@lienka.7

@autorka babka rozbila rodinu????? Prosím????? Nie to, ze dieta odmietalo cestovať lebo rodicia si zmysleli ze domček????? O 6 rano ist, večer o 18 prist domov.. .. nie, ďakujem, ja si radšej prídem domov o 15., mam pokoj a kľud a nevymyslam s domčekom na samote u lesa, vies. Ano, ano , je to romantické s malym dieťaťom byt v záhradke, bazénik a pod. Ale čo potom? Práca, škola, škôlka? Nemôžem nájsť prácu lebo... lebo lebo... stat je predsa zlý. Ze? Myslím hlavne keď niekde idem bývať aj na toto. A to v prvom rade. Ďalej je to dostupnosť lekarov. Nie nejaká záhradka alebo bazénik. To mam aj v meste. A nie som pritom otrokom domu.
Samozrejme dodám, ze su ľudia, ktorí keď cely život žijú na dedine, tak na výber nemajú. Ale je bláznovstvo sťahovať sa z mesta na dedinu, obzvlášť, keď máš malé deti. Ty si teda riadne mimo, ti poviem 👌👌👌

@lienka.7 som mimo lebo mám iné predstavy o našom živote? Urazila som ťa ja niekde? Každý, kto chce bývať ďalej od mesta je mimo podľa teba?

luccija
28. jún 2025

Daj si pre a proti.My sme cca toľko od Ba do 6 r dieťaťa smeboli v meste, keď išla do prvej triedy sme sa sťahovali.Kruzky už mala v satelite.Muz dochádza do práce 15 min ja väčšinou z domu.mesto nám nechýba a to som nebola úplne rozhodnutá, že sťahovať sa je dobrý nápad.Povedala som, že uvidíme, keď nie tak predáme dom a pôjdeme späť.Neidealizuj si kamarátstva deti po škole na základnej každý uteká na krúžok s rodičmi, na strednej väčšina z triedy mojej dcéry má brigádu, učí sa, alebo tiež krúžky futbal, šach, alebo idú pre mladších do školy, škôlky.....skôr sa stretávajú cez víkend občas po škole, lebo väčšina detí z ich triedy je z Rusoviec, Limbach, Rovinka , Stupava autobusy chodia často, ale každý ide skôr domov.
Dochádzanie autom je normálne aj v Ba kým prejde z Dubravky na Dolné hony to trvá ...vždy budeš mať niečo proti...je to o prioritách aké máte ako rodina.Ci viac miesta, komfort domu či to, aby deti žili v meste a chodili MHD....nikdy nebudeš mať všetko ideálne.Ja by som sa už do mesta nevrátila a dcéra dochádza zo strednej 20 min.

heleninamama
28. jún 2025

Závisí od viacerých faktorov - akí ste, akú máte prácu, či môžete byť obaja denne k dispozícii deťom, koľko máte deti, ich vek, školy, záľuby, povahy. Inak to zvládajú dvaja, ktorí sú denne doma a majú jedno dieťa a iné je, keď sú deti tri a muž je pracovne často preč. My máme chalupu - voláme to tak, aj keď je vlastne novostavba - cca 20 km od krajského mesta a byt v úplnom centre. Chalupa je v rodnej obci mojej mamy, ale sama hovorí, že posledné roky to tu upadlo. Kedysi tu bolo zdravotné stredisko, dve školy, viaceré obchody. Zdravotné stredisko zrušili, škola je jedna s mizernou úrovňou a obchody sú o dosť predražené. Ten dom bol môj nápad, vrazila som doň úspory s tešila som sa, keď sa staval. Myslela som, že to budeme striedať s bytom, že si niečo dopestujem, chcela som aj zvieratá... Reálne sme počas školského roka prevažne v byte. Nikomu sa nechce ráno skôr vstávať, popoludní končí každý v inom čase a cestovanie je únavné. Okrem toho, často má niekto večerný program v meste. V aute ani v autobuse sa deti učiť nedokážu - je im z toho na vracanie. Deti sa na dedine nudia, na nejakú prírodu, dvor a záhradu úplne... Najradšej sedia doma s mobilmi. Ešte aj špekačky im viac chutia pečené na panvici. Občas tam pretrpia víkend a pár dní v lete, keď je tam bazén. Čím sú starší, tým menej. Práce okolo domu nás nebavia, dvor zarastá, poľnohospodárske práce ma nechytili, chováme iba mačku. Ani tú kávu si tu v kľude nevypijem, lebo mi lezie na nervy kadejaký hmyz. Lepšie nám je v meste. Občas tam ide moja mama, niečo porobí, ale má už vyše 70 a unavuje ju to. Predať to nechcem, našťastie, ani nemusím, ale moje očakávania sa nenaplnili. Jediné plus sú tu dobrí susedia a nárast cien nehnuteľností a pôdy, keďže som na tom zarobila.

darovanie
28. jún 2025

My sme si to na rok vyskúšali, keď sme prebrábali dom. Rok sme chodili 15 km do školy a škôlky. Do toho ešte krúžky. Nevedeli sme zosúladiť deti (škôlka, škola, krúžky). A teraz, keď je na druhom stupni si to vôbec neviem predstaviť. Konči s obedom o 13. 40 a napr. tanečnú má 3x do týždňa o 16.30, výtvarnú o štvrtej - končí o pol siedmej. Môj muž je teda časovo flexibilný celkom dosť, ale viac menej by podľa mňa iba robil taxík. A busom je to polhodina cesty, čiže hore dole to berie naozaj veľa voľnému času zo dňa tomu dieťaťu, to by som nechcela. Ale každý to môže mať inak. Ak tam budete mať prácu a viete, že sa tam budete voziť všetci, tak by to možno išlo.

simona20201309
29. jún 2025

Nie nie nie nie!!!!!
Áno olutovala som! A to bolo o 10km bližšie a to sme ešte ani nemali deti!
Ak by som mala zit 17km od mesta s malými deťmi, nasledovala by som susedu ktorá si to hodila o strom

lenka.25
29. jún 2025

S mojimi deťmi si to neviem predstaviť . Áno, predstav krásna , kým sú deti malé , ale ako začne Skolka , škola , moja mladšia aktívne športuje a mna by to zabilo celé poobedia ju čakať pred telocvičňou . Lebo doviezť ju 20 km tam a vrátiť sa 20 km spať a potom zas ísť pre ňu a ísť domov , tak to máš len na otočku 80 km a vlastne by so bola doma chvíľu a utekáš zas pre dieta . Vidím to na dceriných spoluhráčkach a ich rodičoch a su z toho na prášky . Dve baby už z tohoto dovodu prestali a ostatní to lepia ako sa len dá + do toho sa tiež dieťa aj potrebuje učiť . Ale jasne , nie každé dieťa športuje , ale aj tak . Ja by som si takytibzivit vedela práveže predstaviť , až keď budem mat deti odrastene

Strana
z2