Kúpa domu
Ahojte dievčence,
potrebujem radu. Radi by sme si kúpili RD. Problém je taký, že pýtajú zaň nebeskú cenu. Otázka je, či by vedel taký realitný maklér povedať normálnu trhovú cenu? Majitelia RD predávajú súkromne bez RK. Majitelia chcú predať ten dom za trhovú cenu. To však žiaľ trhová cena nie je. Manžel vraví, že realitný maklér je sprostosť. Nadhodnotia dom a potom odkúpia. Máte nejaké tipy? Naozaj tá cena tých RD tak vysoko stúpla? Lebo Covid? Aké máte skúsenosti? Dr. Google ukáže 1 RD za vysokú cenu a 2 RD za normálnu cenu, rovnaká dedina, rovnaký tvar domu, rok, rovnaký počet poschodia ...🙈 Ako sú títo makléri? Máme o ten dom práveže záujem, lebo nášho otca chceme doopatrovať. A ten dom je hneď vedľa rodičovského domu. Preto tá dilema. Za pomoc, tipy, rady, skúsenosti, veľmi pekne ďakujem 🙏
Žienky, tie čo mi radíte, že maklér je blbosť, máte pravdu. S kolegyňou sme sa dnes bavili presne o týchto nehnuteľnostiach. Ona mi doporučuje svojho známeho makléra. Ten pozrie RD zvonka, vyhľadá č. parcely, rok stavby a povie cenu. 🙈 Kočky ja som väčšiu k*k*tinu nepočula. Že aj oni kupovali RD vlani a takto im "vypracoval" cenu. On normálne im vytlačil na kancelársky papier. Zajtra máme termín. Ideme pozrieť RD. Bez makléra. 😂
a čo keď im vypracoval a vytlačil cenu? Ako predávajúca by som ju akceptovala len vtedy, keby bola výhodná aj pre mňa, inak by ju mohol aj nakresliť
Veľmi ma zaujíma ako táto kúpa s maklérom ci nemaklerom dopadne. Daj nám vedieť.
@konikkon zrejme nijako, traja z majiteľov chcú predať, štvrtý nie, je to na dlho
halo cenu si urcuje majitel nehnutelnosti rovnako sam rozhoduje ci dq zlavu! realitka ma nad cenou majitela 1500-3000 eur niekedy je okolo toho tolko vybavovania ze neviem ci by ste to chceli vy vserko robit odhliadut od toho kolko volna s prace by ste potrebovali

Premyslam, ci vies co to obnasa vlastnit dom ked ises to co pises. Ked budete predavat rodicovsky dom a niekto k vam nabehne s kamosom co sa vyzna v nehnutelnostiach a povie vam, ze pytate moc ze znizte a este vam aj da ziadost aby ste mu dali vyhoovit financny posudok, tak aby ste neostali v soku ked teraz chcete to iste... A sudom donutit predat.. Oh please 🤣🤣