Má niekto rozmery kuchyne a stačí 120 cm na varnú dosku?
Prosím Vás. Tieto rozmery kuchyne ma niekto?na tej 120 cm chcem varnú dosku. Je to dosť miesta? Špajzu mame. Nemyslím ukladá i priestor,ale dosť miesta pri varení atď? Stačí to v malom byte? Ďakujem

@minesasubu na stene 195 bude umývadlo, lebo tam je okno. 240 je čistá, 120 by bola varná doska
aha takže nie ako je na obrazku
akože za mňa to je velká pracovná plocha
ja budem mať medzi umyvadlom a varnou 80 cm a to sa mi zdá dosť takže tvoje je dosť veľa
@minesasubu počkať, ja nerozumiem teraz. Skúsim to nakresliť, že kde umývadlo bude a kde varná doska
Okolo varnej dosky sa odporuca 40 - 60 cm priestor na kazdu stranu aby bolo kde hrnce pretiahnut, ak pohodlne hrnce a panvice obsluhovat, tak si to nakresli na stvorcekovany papier v mierke a uvidis ako ti to vychadza
@viestta to bude určite. Pretože z jednej strany je roh. Len to ma cca 60 cm a z druhej strany bude minimálne 60, doska ma 60. Čiže to presne vychádza. Len teda, ci nebude ta kuchyňa mala.
Bude mala, ale varit sa v nej bude dat.
Hlavne je to neprakticke - potrebujes zliat vodu z hrnca a musis ist krizom k umyvadlu... a aj opacne, naplnis hrniec vodou a potom zas krizom... niekto sa pripletie pod nohy a pohroma na svete...
@banalu bolo by lepšie okno s umyvadlom na plochu 240? Bližšie k doske?
Najlepsie by bolo mat obe vedla seba ako na obrazku a je jedno na ktorej strane. Ak to nejde tak co najblizsie k sebe
Za mňa to máš navrhnuté super
Ja by som dala drez rovno pod okno a varnu dosku na tu 240 stranu a idealne digestor schovat do skrinky. Bude to praktickejsie a posobit menej rusivo. tych 120cm by som vyuzila ako prac.plochu/pult na sedenie.
@kp7333 trochu som to nepochopil 😉 pod oknom je dlzka 240cm a tam radis umyvadlo a tiez digestor do skrinky 😂 cize skrinku na okno?
ak bude umyvadlo pod oknom treba skadaciu bateriu inak okno neotvoris.
a "banalu " ma pravdu umyvadlo a sporak su daleko od seba.
pokial bude sporak so spodnym odtahom , tak netreba ani digestor
@frflos_nespokojny ona ma okno na inej stene, treba pozerat ten druhy obrazok, co dala nizsie v diskusii. Su aj nizke baterie urcrene pod okno, dokonca aj sklapacie.
Je neprakticke davat varnu dosku daleko od umyvadla. To by si potrebovala mat po ruke
A navyse ak niekto bude stat za sporakom, bude zavadzat tym suflikom
V tomto pripade tych 120 by som nedávala nič. My mame 120 vedla sporaka v ostrove. V priestore za sporakom je vzdy bordel, nafrkane . Chce to vacsiu hlbkubtiez. Samozrejme zalezi aj od dalsieho usporiadania kuchyne/obyvacky, stola, ale je to super priestor na take polozenie, ked ides okolo, univerzalna plocha, ktoru mozes hocijako vyuzit, dat kavu, polozit nakup, kolac, proste hocico. Zvysok linky mas dooost miesta, tam by som davala aj drez aj sporak
@pralinka86 ďakujem ti veľmi pekne za komentár. 🙂 áno, v podtste je tam miesta. No,kočka hore napísala, že to je malé. Tak ma to udivilo, ja si to neviem živí predstaviť. Najmä priestor medzi tým. Tých 120 som chcela využiť hlavne na varnú, až som otočná tvárou do obývačky, nie chrbtom. Ak by som ju dala na bok j s umyvadlom, budem bokom, to nie je zle. Len či bude dosť placu na varenie ako také.
Ano, je to pekna myslienka, ale nie je to az taka výhoda. Chce to aj dobry digestor, tak si pozri rovno aky by si tam dala... Aby nebol hlucny, mal dobry tah, pacil sa ti.. aky je vyber oproti nejakym inym na stenu/pod skrinku. V U tvare mas kopec možnosti, popozeraj internet a foto od stolarov. Ale teda kebyze indukciu mam na boku, mne by to vobec nevadilo, stake vidis bokom. Ale teda kazda rodina inac funguje, takze tak aby sa ti tam dobre pracovalo a fungovalo
Varnú dosku by som takto určite nechcela. Je to nepraktické, pri deťoch nebezpečné.
Nebude to zbytočne ďaleko varná doska od drezu? 🤔
Manzel.je stolar a len gula ocami,, ze v ziadnom pripade, varna doska to skonci 2 cm od konca linky, jedna vec ci sa zmesti to ano, druha vec je ze ak ti nieco vyvrie, hned to stecie na zem a po linke , pri vypekani vsetko masne na zemi a .... Ono je to sice pekne a mesti sa to , len si neviem predstavit ako tam budes v kute stat, ci od kuchyne , ci z boku, ci z obyvacky, lebo to bude jak pes na oko , ak to chces riesit do priestoru, tak min 30 cm z kazdej strany, cize pracovna doska 90 cm hlbka a sirka min 150
@kp7333 Ak dá umývadlo pod okno,tak môže byť problém otvoriť okno,keďže okná sa otvárajú dnu a určite bude zavádzať batéria.Ak ju,samozrejme,nedá do stredu okenných krídel....
Navrhujem v práci kuchyne a radím toto:
1. Na stranu 195 cm dať varnú dosku, digestor vstavaný, skrinky po strop a digestor cez skrinky vyviesť von.
2. Pod okno umývadlo, vanička s odkladacím priestorom, batéria pod okno, špeciálna.
3. Pult si nechaj ako pracovnú plochu.
Len neviem, ako máš inštalácie, či ich treba veľmi meniť.
Keby dačo, napíšte mi správu.
Odsávanie si daj zapustené do pracovnej dosky hneď vedľa varnej dosky. A umývadlo si daj vedľa varnej dosky. Ja by som to podľa seba navrhla tak umývadlo dala kde je okno ale smerom ku kraju ako začne tá doska 240, a kúsok odtiaľ by som dala tú varnu dosku
Ja mam takto kuchyňu, pod oknom umývadlo, už by som to tak nechcela 🤦 ale pýtaš sa iné.. Varná doska má byť tak, aby bol dobre umiestnený digestor, okno nestačí, a ako Ti všetci písali, nie ďaleko od drezu.
Tiež si myslím ze dosť nebezpečné kvôli deťom mať varnú dosku na tom mieste a neviem ci sa ti bude tak pohodlne variť keď bude návšteva v obývačke, presne ako to je na obrázku je to praktické, umývadlo je super keď je blízko sporáka aby si nechodila hore dole
este porozmyslaj nad sirkou pracovnej dosky. standardne je 60cm a my mame doma 70cm a je to super. varnu dosku mame nie 60, ale 80cm sirka

a koľko cm vychádza pracovná plocha čista?
mysliš medzi umyvadlom a varnou doskou však