Má niekto skúsenosti so sušičkou Bosch?
Potrebujem s niecim poradit.
Aj ja
Aj ja
Skús
Na aky program davate susit mix oblecenia, take ako bavlnene tricka, mikiny, ktore obsahuju aj umelinu, ponozky, teplaky (tiez nie 100% bavlna). Periem to vsetko dokopy a Ide mi o to, aby sa mi to nezbehlo.
všetko dokopy... 😨
Pozerám štítky. Čo môže do sušičky, to sa mi nezrazilo. Čo tam byť nemalo, bolo jedno aký program, vytiahla som polovičnú veľkosť. 😄
Nesuším všetko naraz. To, čo by sa mohlo zbehnúť, vyberiem, dávam na sušiak. Uteráky periem a suším samostatne. Ale taký ten všeobecný program, čo používam, je mix.
@deti95060810 co je na tom zle? Je to vsetko oblecenie na doma, ako by som to mala triedit?
@kavasmliekom aha,ok. Moj muz zahlasil, ze ked sme kupili susicku, tak ideme vsetko susit v nej, tak vyskusam najprv jeho veci, ci ho ten entuziazmus neprejde 🙂).
No ale celkovo ste ma nepotesili, lebo to potom teplaky a mikiny, to co schne fakt dlho, do susicky nemozem dat (pozerala som stitky), takze stale sa budem natahovat so susiakom :(
Ja mam 14 ročnú Boshku, susim takmer vsetko co nemá nazehlovacky/pogumované nápisy a tiez nie veci zo Zary. Mikiny, pyzama, trika a teplaky kupujem uz zo zvyku väčšie, aj tak je preferovaný oversize, ak sa zbehne neriešim, zväčša to co sa ma zmenšiť tak sa tak stane počas prvého sušenia a potom už drzi velkost.
Tak je, v lete nepoužívam sušičku, v zime dám na radiátor a do sušičky len uteráky, plachty. Aj tak mi vadí, že po vysušené v sušičke prádlo nevonia 😄 používam ju len výnimočne, ked mam veľa prania, napríklad po dovolenke plný kufor atď.
Stitky nepozeram, ale veci na sport, podprsenky, tyl a veci s velkou rozmernou potlacou na tricku vyberiem a dam na susiak... pri prehadzovani z pracky do susicky su to tak 3-4 kusy, co prenesiem smer susiak...nejako ma to nezdrzuje, ved aj tak to musim prelozit. S susim skoro vsetko na mix, okrem paplonov a diek...
@anjelicek26 nejde ani tak o zdrzovanie, ale v byte mame obmedzeny priestor, susiak (hlavne muzovi) zavadzia.
Aj ja som myslela, ze taketo veci budem susit na mix, ale pri tom programe je max hmotnost pradla 3kg a to je naozaj malo. Mas aj ty bosch? A kolko kg tam mas uvedenych. Nikdy som susicku nemala, tak neviem ci mozem prekrocit tu hmotnost. (Susicku mam na 9kg, ale ten mix program je len na 3kg a potrebovala by som tak 4-4,5 keby bol)
My mame bosch susicku na 10 kil a pracku na 9 kil a rvem tam vsetko, v zivote som necitala (ok mozno to tam je), ze len 3 kg, to je pekna blbost nie? Za hodinu volaco je vsetko suche...
@anjelicek26 tak si ma teraz potesila, tak to zajtra vyskusam dat na ten mix (aj s muzovou napoly umelinavou mikinou 🙂 ) , som zvedava ako to dopadne 🙂
Tiez mám Bosch. Najradšej by som ju predala. Pred 5 r sme ju kupili hlavne kvôli tomu, že sa nám narodil syn, tak ľahšie sa mi bude v zime sušiť hlavne jeho oblečenie. No bohužiaľ všetko sa scvrklo.
Sušim len osušky, uteráky a posteľné prádlo.
Alebo ešte mužove staršie veci, ktoré nosí len na záhradu. Aj keď som zmenila program, veci boli v takom stave,že som ich musela dosušiť na sušiaku.
Za nás sušička 0 bodov a už v živote by som ju nekúpila.
Ak sa má pýta niekto,kto ju nemá a vravím moju skúsenosť tak mi povie,že to počúva od viacerých a tým pádom si ju daná osoba uz ani nechce kúpiť 😁🙈
@kavasmliekom moze voniat ak použiješ susickove obrúsky, alebo tu guľu do susicky ( obrúsky s mne príjemnou vôňou som nenasla, gula z dm so zelenou náplňou mi vonia) a aj perwoll praci gel si drží vôňu aj po suseni v sušičke. Ja mam tiež stavy ( hlavne na jar) ked chcem cítiť čerstvý vzduch z prádla, vtedy vytiahnem nepoužívané susiaky a susim vonku. Ale v priemere 80% všetkého opraného prejde susickou, a tych par kúskov, co nemôže do susicky rozložím na miniaturny ikeacky susiak.
Mam davam t vsetko..len pancuchy detske nie. Dala som raz a zrazili sa odvtedy nedavam..inal vsetko. Postelne tiez nefavamne vychadza pokrcene zo susicky na moj vkus na susiaku ho pekne vystriem je rovne. Plus mam rada vonave posyelne a zo susicky uz tak nevonia
@nikusa93 a servis si si zavolala? Mozno bolo len treba nanovo nastavit termostat vnutri, kamoska mala ten problem... mne sa nikdy nic 😨 Mame Bosch Serie 8
@anjelicek26 nie nikdy sme servis neriešili. Sušila som hneď malému veci,aj mojich tam pár bolo,no prvý krát aj posledný po tom výsledku🙈😁 je potrebný servis hneď po prvom použití?
My máme asi tiež sériu 8 zajtra to pozriem,ale nie servis sme neriešili
@slavomira236 posteľné po vybratí z práčky starsiem a uložím ako do skrine, fakt ho takto uložené dávam do sušičky a vyberám hneď po skončení programu a vždy je pekne rovné, aupairsky hint na nezaplatenie;)
Mám a takú kombináciu ako píšeš suším buď "do skrine" tie sú úplne suché alebo "na žehlenie" vtedy je ešte trocha vlhké a určite sa nezrazi. Ale skôr závisí aké materiály máte na oblečení.
@nikusa93 tak my sme to nepotrebovali, u nas je a bolo vsetko v poriadku...ale na taketo veci je servis, tam nemoze byt OK nastavenie teploty, ked zmensuje veci... bud senzor v bubne alebo nieco elektronicke... na to je ale zaruka no, ja by volam, toto by u mna nepreslo pri tak drahom spotrebici...
@nikusa93 akej značky bolo gro detských veci co sa zmenšili ? Ja som sa časom vycibrila a uz viem co aj napriek piktogramu "nesusit v sušičke" do susicky mozem dat. Napr americké značky prežijú všetko aj ked tam piktogram nesusickocat je, britské zväčša prežijú, ostatne európske so susickou nerátajú, proste pokus omyl.... avsak to co sa po prvom suseni zmenší pôsobí tak hrubšie a kvalitnejšie, presne viem komu to posunut ;)
ja mam; cpem tam vsetko za radom 🙈🤭
@nikusa93 toto asi bude problém so sušičkou. Ak som mala vlhké prádlo, tak preto, že som tam toho dala veľa a sušička to neutiahla… Ale inak vysuší do sucha, všetko môže ísť rovno do skrine. Sú veci, ktoré sa nám zbehli, ale najmä s detskými vecami nemám problém. Skús ten servis, ako bolo poradené.
@nikusa93 tiez mi suaicka vsetko zraza a je jedno, aku "znacku" tricka by som tam dala. Mikiny, teplaky, to sa ani nepokusam v nej susit.
Susim postelne, uteraky, ponozky a synove treningive veci,ktore maju na visacke, ze tam mozu ist.
A tiez sa mi stava, ze aj na programe suche do skrine vytiahnem rifle s mokrym pasom, aj ked tam toho nie je vela.
Pre mna je v mojej malej kupelni ovela vacsim pomocnikom odvlhcovac, ten mi vysusi tricka rychlejsie ako susicka 🙂
uz roky rokuce vsetko spolu na mix program a nikdy sa nic nezcvrklo.. hadzem tam vsetko a stitky ani nepozeram ...

ja