icon

Má zmysel inštalovať digestor v kuchyni?

Včera o 15:42

Ahojte, toto je hrubý náčrt kuchyne (bude farebné inak ale to je jedno).
Platňu máme vedľa okná moja otázka či dať digestor alebo nie ? Momentálne v starom dome ho zapíname sporadicky.
Ak áno má niekto skúsenosť s nastenymi v tvare valca ? Alebo resp ako a podľa čoho vyberať keď nechcem vývod von..

Má zmysel inštalovať digestor v kuchyni?
lukbe
Včera o 15:44

@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?

anonym_ee9508
Včera o 15:45

Ja digestor nepoužívam vôbec.

autor
Včera o 15:46
@lukbe

@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?

@lukbe neviem vôbec ako fungujú tie nástenné preto sa pýtam

hopatko
Včera o 15:49

Digestor jednoznacne ano. Ale ak nema mat vyvod von, tak ti je uplne zbytocny.

midka
Včera o 15:50
@anonym_ee9508

@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....

mirage
Včera o 15:50
@anonym_ee9508

@anonym_ee9508 nevaríš?

anonym_bd0802
Včera o 15:51

@anonym_autor Digestor nepoužívam vôbec, varím pri otvorenom okne. Nedávala by som, hlavne keď ho máš a nepoužívaš

vikusjk
Včera o 15:52

@anonym_autor ako ja by som osobne bez digestora nevedela fungovať, ale tak každý, ako mu vyhovuje. Moja mamka má indukciu na ostrovčeku medzi dvoma oknami a predsa sme jej tam digestor dali, taký ten nástenný, ale sú aj moderné vysúvacie z linky a pod.

vikusjk
Včera o 15:54
@anonym_autor

@anonym_autor nastenne funguju tak, ze bud prerazis stenu a das z vonku vetrak, cize ti to odvadza paru von, alebo das len ako filtraciu, co je ale za mna osobne blbost, teda ja som taky nikdy nepouzivala. My sme v byte, takze mame vyvod do odvodovej rury v stupacke, mamka co ma medzi dvoma oknami, ma vyvod vonku.

sara07
Včera o 15:57

ja vždy digestor použivam za mna ano , mne tie pachy v byte proste vadia,nehovoriac o vlhkosti

oceanahory
Včera o 15:59

@anonym_autor Ja digestor nepouzivam vobec...mne extremne vadi, ako huci. Vzdy ked varim, tam automaticky Otvaram okno v kuchyni a v obyvacke do koran a tak si spravim prievan, za mna to ma aj vacsi efekt.

kiki68
Včera o 16:03

Za mna ano. Bez digestora to schyta casom stena a vech linky

anonym_ee9508
Včera o 16:09
@midka

@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....

@midka vetram 🤷‍♀️

anonym_ee9508
Včera o 16:09
@mirage

@anonym_ee9508 nevaríš?

@mirage mam otvorene okno aj tak mi je pri varení horúco stále

anonym_fc80b8
Včera o 16:13

digestor doma nemám , máme v strope ventilátor a ten púštam ak je treba vetrám dosť

anonym_f0a773
Včera o 16:21
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám klasicky schovaný vyvedený von cez fasádu. Čiže všetok smrad ide rovno von z domu. Daj si poradiť od odborníkov, ktorí ti budú kuchyňu robiť. A určite treba digestor

biba_18
Včera o 16:21

ja mám šporák s digestorom hneď vedľa okna - a zapínam ho aj v lete. bez digestora iba s otvoreným oknom som mala linku celú olepenú zhora…. a samozrejme s vývodom von…

biba_18
Včera o 16:28

čo sa týka valca - aj ten sa dá vyviesť von cez strop - ak sa ti hodí dizajnovo, tak aj ten valec je fajn, tiež som nad ním uvažovala - by som ho brala v prípade kebyže som nezohnala ten čo mám teraz (85 šírka)

anonym_25ddc0
Včera o 16:31

Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov

anonym_98d745
Včera o 16:36
@anonym_25ddc0

Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov

@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.

anonym_033807
Včera o 16:40

Ked je kuchyna spojena s obyvackou definitivne ano

midka
Včera o 16:40
@anonym_ee9508

@midka vetram 🤷‍♀️

@anonym_ee9508 ako vetras...keď robíš napr vývar.. veď to varíš aj 4 hodiny, teraz v zime ....ako ja si to neviem predstavit, v lete ok, ale teraz v zime, pri mínusoch....

kp7333
Včera o 17:00

Preco si nedas drez pod okno a varnu dosku tam, kde je nakresleny drez? Tam by sa dal digestor elegantne zapustit do skrinky.

anonym_8f9cf3
Včera o 17:16

@anonym_autor nepoužívam difestie vôbec, v mi zlom bývaní mi to len zavadzalo

kitycat
Včera o 17:17

Pokial chces valcovy, tak do skrinky v rohu sa asi tazko dostanes, menila by som rozlozenie celej kuchyne a to digestor aj varnu dosku pod skrinku, umyvadlo kde je varna dosk a a plochu pri okne nechala volnu

A ak by si nedavala digestor tak obklad by som tahala az hore nech nemas ocadenu a oparenu stenu nad doskou 🙂

viestta
Včera o 17:20

Mas idealnu situaciu na umiestnenie vyvodu do eterieru. Len netreba zabudnut, ze ten vyvod ma byt precizne navrhnuty aj spraveny ab nenarobil viac skody ako uzitku

hradnapani
Včera o 18:36

jednoznacne ano - odkedy ho mam napojeny na odvetravanie, tak pouzivam velmi casto. Vsetku paru a vypary krasne zoberie, ja si ho neviem vynachvalit. Niektore digestory su tiche, niektore hlucne, treba si vybrat.

anonym_25ddc0
Dnes o 05:57
@anonym_98d745

@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.

@anonym_98d745 jedine tak. Pri normalnom vareni neexistuje

anonym_755482
Dnes o 12:37

@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.

mirage
Dnes o 15:33
@anonym_755482

@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.

@anonym_755482 aj my to máme otvorené, neexistuje bez digestora. Pach/vôňa/aróma z jedla nemusí byť aj v obývačke práve vďaka digestoru.
Digestor práveže v otvorenom priestore plní funkciu aby sa pachy nešírili po celom dome, vlhkosť, mastnota.