Má zmysel inštalovať digestor v kuchyni?
Ja digestor nepoužívam vôbec.
@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?
@lukbe neviem vôbec ako fungujú tie nástenné preto sa pýtam
Digestor jednoznacne ano. Ale ak nema mat vyvod von, tak ti je uplne zbytocny.
Ja digestor nepoužívam vôbec.
@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....
@anonym_autor Digestor nepoužívam vôbec, varím pri otvorenom okne. Nedávala by som, hlavne keď ho máš a nepoužívaš
@anonym_autor ako ja by som osobne bez digestora nevedela fungovať, ale tak každý, ako mu vyhovuje. Moja mamka má indukciu na ostrovčeku medzi dvoma oknami a predsa sme jej tam digestor dali, taký ten nástenný, ale sú aj moderné vysúvacie z linky a pod.
@anonym_autor nastenne funguju tak, ze bud prerazis stenu a das z vonku vetrak, cize ti to odvadza paru von, alebo das len ako filtraciu, co je ale za mna osobne blbost, teda ja som taky nikdy nepouzivala. My sme v byte, takze mame vyvod do odvodovej rury v stupacke, mamka co ma medzi dvoma oknami, ma vyvod vonku.
ja vždy digestor použivam za mna ano , mne tie pachy v byte proste vadia,nehovoriac o vlhkosti
@anonym_autor Ja digestor nepouzivam vobec...mne extremne vadi, ako huci. Vzdy ked varim, tam automaticky Otvaram okno v kuchyni a v obyvacke do koran a tak si spravim prievan, za mna to ma aj vacsi efekt.
Za mna ano. Bez digestora to schyta casom stena a vech linky
@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....
@midka vetram 🤷♀️
@anonym_ee9508 nevaríš?
@mirage mam otvorene okno aj tak mi je pri varení horúco stále
digestor doma nemám , máme v strope ventilátor a ten púštam ak je treba vetrám dosť
@anonym_autor ja mám klasicky schovaný vyvedený von cez fasádu. Čiže všetok smrad ide rovno von z domu. Daj si poradiť od odborníkov, ktorí ti budú kuchyňu robiť. A určite treba digestor
ja mám šporák s digestorom hneď vedľa okna - a zapínam ho aj v lete. bez digestora iba s otvoreným oknom som mala linku celú olepenú zhora…. a samozrejme s vývodom von…
čo sa týka valca - aj ten sa dá vyviesť von cez strop - ak sa ti hodí dizajnovo, tak aj ten valec je fajn, tiež som nad ním uvažovala - by som ho brala v prípade kebyže som nezohnala ten čo mám teraz (85 šírka)
Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov
Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov
@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.
Ked je kuchyna spojena s obyvackou definitivne ano
Preco si nedas drez pod okno a varnu dosku tam, kde je nakresleny drez? Tam by sa dal digestor elegantne zapustit do skrinky.
@anonym_autor nepoužívam difestie vôbec, v mi zlom bývaní mi to len zavadzalo
Pokial chces valcovy, tak do skrinky v rohu sa asi tazko dostanes, menila by som rozlozenie celej kuchyne a to digestor aj varnu dosku pod skrinku, umyvadlo kde je varna dosk a a plochu pri okne nechala volnu
A ak by si nedavala digestor tak obklad by som tahala az hore nech nemas ocadenu a oparenu stenu nad doskou 🙂
Mas idealnu situaciu na umiestnenie vyvodu do eterieru. Len netreba zabudnut, ze ten vyvod ma byt precizne navrhnuty aj spraveny ab nenarobil viac skody ako uzitku
jednoznacne ano - odkedy ho mam napojeny na odvetravanie, tak pouzivam velmi casto. Vsetku paru a vypary krasne zoberie, ja si ho neviem vynachvalit. Niektore digestory su tiche, niektore hlucne, treba si vybrat.
@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.
@anonym_98d745 jedine tak. Pri normalnom vareni neexistuje
@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.
@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.
@anonym_755482 aj my to máme otvorené, neexistuje bez digestora. Pach/vôňa/aróma z jedla nemusí byť aj v obývačke práve vďaka digestoru.
Digestor práveže v otvorenom priestore plní funkciu aby sa pachy nešírili po celom dome, vlhkosť, mastnota.

@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?