icon

Má zmysel inštalovať digestor v kuchyni?

22. jan 2026

Ahojte, toto je hrubý náčrt kuchyne (bude farebné inak ale to je jedno).
Platňu máme vedľa okná moja otázka či dať digestor alebo nie ? Momentálne v starom dome ho zapíname sporadicky.
Ak áno má niekto skúsenosť s nastenymi v tvare valca ? Alebo resp ako a podľa čoho vyberať keď nechcem vývod von..

Má zmysel inštalovať digestor v kuchyni?
Strana
z2
lukbe
22. jan 2026

@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?

anonym_ee9508
22. jan 2026

Ja digestor nepoužívam vôbec.

autor
22. jan 2026
@lukbe

@anonym_autor podľa mňa digestor treba, okno stále otvorené nebudeš mať. A určite je najlepšie vývod vonku, čo budeš každú chvíľu meniť filtre?

@lukbe neviem vôbec ako fungujú tie nástenné preto sa pýtam

hopatko
22. jan 2026

Digestor jednoznacne ano. Ale ak nema mat vyvod von, tak ti je uplne zbytocny.

midka
22. jan 2026
@anonym_ee9508

@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....

mirage
22. jan 2026
@anonym_ee9508

@anonym_ee9508 nevaríš?

anonym_bd0802
22. jan 2026

@anonym_autor Digestor nepoužívam vôbec, varím pri otvorenom okne. Nedávala by som, hlavne keď ho máš a nepoužívaš

vikusjk
22. jan 2026

@anonym_autor ako ja by som osobne bez digestora nevedela fungovať, ale tak každý, ako mu vyhovuje. Moja mamka má indukciu na ostrovčeku medzi dvoma oknami a predsa sme jej tam digestor dali, taký ten nástenný, ale sú aj moderné vysúvacie z linky a pod.

vikusjk
22. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nastenne funguju tak, ze bud prerazis stenu a das z vonku vetrak, cize ti to odvadza paru von, alebo das len ako filtraciu, co je ale za mna osobne blbost, teda ja som taky nikdy nepouzivala. My sme v byte, takze mame vyvod do odvodovej rury v stupacke, mamka co ma medzi dvoma oknami, ma vyvod vonku.

sara07
22. jan 2026

ja vždy digestor použivam za mna ano , mne tie pachy v byte proste vadia,nehovoriac o vlhkosti

oceanahory
22. jan 2026

@anonym_autor Ja digestor nepouzivam vobec...mne extremne vadi, ako huci. Vzdy ked varim, tam automaticky Otvaram okno v kuchyni a v obyvacke do koran a tak si spravim prievan, za mna to ma aj vacsi efekt.

kiki68
22. jan 2026

Za mna ano. Bez digestora to schyta casom stena a vech linky

anonym_ee9508
22. jan 2026
@midka

@anonym_ee9508 ale veď keď varíš.....mas paru, to ti nevadí?....

@midka vetram 🤷‍♀️

anonym_ee9508
22. jan 2026
@mirage

@anonym_ee9508 nevaríš?

@mirage mam otvorene okno aj tak mi je pri varení horúco stále

anonym_fc80b8
22. jan 2026

digestor doma nemám , máme v strope ventilátor a ten púštam ak je treba vetrám dosť

anonym_f0a773
22. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja mám klasicky schovaný vyvedený von cez fasádu. Čiže všetok smrad ide rovno von z domu. Daj si poradiť od odborníkov, ktorí ti budú kuchyňu robiť. A určite treba digestor

biba_18
22. jan 2026

ja mám šporák s digestorom hneď vedľa okna - a zapínam ho aj v lete. bez digestora iba s otvoreným oknom som mala linku celú olepenú zhora…. a samozrejme s vývodom von…

biba_18
22. jan 2026

čo sa týka valca - aj ten sa dá vyviesť von cez strop - ak sa ti hodí dizajnovo, tak aj ten valec je fajn, tiež som nad ním uvažovala - by som ho brala v prípade kebyže som nezohnala ten čo mám teraz (85 šírka)

anonym_25ddc0
22. jan 2026

Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov

anonym_98d745
22. jan 2026
@anonym_25ddc0

Ako viete varit pri otvorenom okne v zime bez toho aby vam neofuklo chrbat?🙂 tieto dni mame vecer tak -15 stupnov

@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.

anonym_033807
22. jan 2026

Ked je kuchyna spojena s obyvackou definitivne ano

midka
22. jan 2026
@anonym_ee9508

@midka vetram 🤷‍♀️

@anonym_ee9508 ako vetras...keď robíš napr vývar.. veď to varíš aj 4 hodiny, teraz v zime ....ako ja si to neviem predstavit, v lete ok, ale teraz v zime, pri mínusoch....

kp7333
22. jan 2026

Preco si nedas drez pod okno a varnu dosku tam, kde je nakresleny drez? Tam by sa dal digestor elegantne zapustit do skrinky.

anonym_8f9cf3
22. jan 2026

@anonym_autor nepoužívam difestie vôbec, v mi zlom bývaní mi to len zavadzalo

kitycat
22. jan 2026

Pokial chces valcovy, tak do skrinky v rohu sa asi tazko dostanes, menila by som rozlozenie celej kuchyne a to digestor aj varnu dosku pod skrinku, umyvadlo kde je varna dosk a a plochu pri okne nechala volnu

A ak by si nedavala digestor tak obklad by som tahala az hore nech nemas ocadenu a oparenu stenu nad doskou 🙂

viestta
22. jan 2026

Mas idealnu situaciu na umiestnenie vyvodu do eterieru. Len netreba zabudnut, ze ten vyvod ma byt precizne navrhnuty aj spraveny ab nenarobil viac skody ako uzitku

hradnapani
22. jan 2026

jednoznacne ano - odkedy ho mam napojeny na odvetravanie, tak pouzivam velmi casto. Vsetku paru a vypary krasne zoberie, ja si ho neviem vynachvalit. Niektore digestory su tiche, niektore hlucne, treba si vybrat.

anonym_25ddc0
Včera o 05:57
@anonym_98d745

@anonym_25ddc0 to bude varenie - uvarím špagety a vyklopím na to omáčku z Billy.

@anonym_98d745 jedine tak. Pri normalnom vareni neexistuje

anonym_755482
Včera o 12:37

@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.

mirage
Včera o 15:33
@anonym_755482

@anonym_autor varnu dosku mame na ostrovceku, digestor zavesny. Vyuzivame ho tak na svetlo 😂
steny plesnivé nemame ani vyssiu vlhkost. Ale je pravda, ze mame otvorenú kuchynu spolu s jedalnou a obyvackou. A nie, "nesmrdi" nam cely dom od jedla. Jedlo, ktore pripravujeme nam vonia.

@anonym_755482 aj my to máme otvorené, neexistuje bez digestora. Pach/vôňa/aróma z jedla nemusí byť aj v obývačke práve vďaka digestoru.
Digestor práveže v otvorenom priestore plní funkciu aby sa pachy nešírili po celom dome, vlhkosť, mastnota.

Strana
z2