icon

Má zmysel kúpiť kávovar Dolce Gusto?

19. okt 2025

Ahojte chcem sa poradiť mate niektora kávovar dolce gusto?
Chceli by sme si kúpiť na vianoce ale zas nechcem ten najdrahší kávovar chcela by som si tam robiť čokoládu, kapucíno aj niečo pre deti
Tak či sa to oplatí a uz sa potom k tomu dokupuju len tie kapsule?
Ďakujem pekne nevyznam sa v tom vôbec
A môžte mi napísať aj ake mate vy, či to sú všetky rovnaké? Ďakujem mooooc

Strana
z2
tundra
19. okt 2025

@anonym_autor odporucam najskôr ochutnat,ci ti to bude chutit,potom kupit.

denkabemommy
19. okt 2025

@anonym_autor za mňa je to hnus, strašne som v tých nápojoch cítila plast z tých obalov. Skúsila som to viackrát, že či to nebol problém danej kapsule ale všetko rovnaký hnus, deťom by som to vôbec nedala. 🙈 To radšej klasický kávovar - aj keď lacnejší, než toto a deťom napeňovač mlieka (prip.býva súčasť kávovarov).

anonym_a0eea7
19. okt 2025

Ja mám už tretí kávovar Dolce Gusto. Kúpila som ho aj do práce. Presne na takéto latté, cappucino, čoko verzie, a bezkofeinovú kávu.

anonym_632020
19. okt 2025

@anonym_autor dolce gusto by som nekupovala, mala som a chut sa neda porovnat s normalnou mletou kavou z bezneho kavovaru, a ked si to prepocitate kolko kav si viete urobit z normalneho kila kavy a kolko by ste museli nakupit tych baleni kapsul aby ste tiez mali kilo kavy spotrebovane pri dolce gusto, tak za pol roka by ste preplatili klasicky kavovar…na to aku maju tie kapsule hnusnu chut maju dost vysoku cenu…za dalsie zbytocny plastovy odpad ked kava sa da robit aj bez toho aby ste generovali tolko plastu, ktory vam este k tomu aj v tom napoji ostava, za mna urcite nie, radsej pockat a nasporit si na klasicky kavovar

labocca
19. okt 2025

@anonym_autor my mame Dolce Gusto uz teda par rokov,snad odkedy ich zacali vyrabat🙂. Kupili sme vtedy ten naozaj asi najkvalitnejsi🙂. vyskusali sme vsetky druhy kapsul. Tohto casu pouzivam len Espresso a bezkofeinove Espresso.

sara07
19. okt 2025

kupila by som si radšej kávovar čo mi umelie čerstvu kavu , ako toto, ked si to prepočitaš tie kapusle dost stoja
a čokolada predsa existuje xy zmesi čo teda za mna je o niečom inom ako toto

sszuzu8
19. okt 2025

Mám dolce gusto a nechápem ako som bez neho mohla existovať. Máš rôzne kávy v rôznej intenzite kofeínu máš mliečne kávy kakao kit kat mars starbucks cappuccino latte atď.. Aj čaje či ľadové kávy

dorizzz
19. okt 2025

Mne to neučarovalo.. prvý som predala susede za dvacku 🤣, potom som si kúpila o štyri roky znova (lebo akcia 🙈) a po dvoch mesiacoch zabalila do krabice a tam je zabalený a odložený.

cukroska
19. okt 2025

@anonym_autor Za nás najlepšia kúpa a už sje kúpili v rodine viacerým.

marek775
19. okt 2025

@anonym_autor Oplati, je to relativne lacne (masina, kapsle az tak nie, aj ked existuju aj neoriginalne, napr. v kauflande) a pohodlne. Je to dobre riesenie na tie ucely, co potrebujes - kapucino ale aj kakao.
(Mne na tom trochu vadilo to mnozstvo odpadu - material kapsle je plast, folia a este aj alobal. Mam pakovy kavovar beko a milujem ho, presso z pakoveho je naj. Viem na nom aj napenit mlieko, ale kakao alebo caj len tak, ze do hrcena viem vypustit horucu vodu, asi aj s nejakymi stopami kavy.)

veselo_neveselo
19. okt 2025

@anonym_autor pozri, z dlhodobeho pohladu je to najdrahsi sposob, ako si robit kavu/latte/cokoladu.
Ano, kavovar je lacny, ale za cas to doplatis na kapsuliach. Tie lacnejsie nikdy nebudu. Za jednotku kavy je to najdrahsia kava aka je.

Takze ak sa ti chce pocitat, zrataj si, za ako dlho sa ten lacny kavovar bude stat tolko, ako ten drahsi. Ak samozrejme neberieme super drahu kavu do kabovaru na porovnanie.
Ak je to kvoli peniazom, tak ten vypocet ti pomoze tiez, mozes po troche posetrit a kupit si lepsi kavovar za par mesiacov s dobrym pocitom, ze na tom nic netratis.

Ako druha vec je velky, ale ze obrovsky, odpad z tychto jednorazovych kapsul. Ak je mozne sa tomu vyhnut, bolo by to lepsie.

Za tretie je tu chut a preferencie. Ta kava je vysoko priemyselne spracovana, aj ta cokolada, dobre to nie je, ale ked si neochutnala lepsie, tak to citit nebudes. Vyber je mensi ako z beznej prazenej kavy.

biba_18
19. okt 2025

určite je najlepši stroj na zrnkovú/mletú kávu, o tom potom.
ale na to čo chceš ty - že aj pre deti - tak v tomto sa žiaden iný na dolce gusto nechytá. mne sa zdá ale ten jeho systém zakladania a vyberania kapsúl dosť nešťastne nešikovný - oproti nespressu alebo tchibo kávovarom… a cena kapsulí 🤷‍♀️ to ťa bude žrať toľko toho pravidelne kupovať…
ja by som šla do automatu a k tomu napeňovač, kľudne aj elektrický…

anega79
19. okt 2025

ja mam druhy, najskor som ho nechcela kvoli kapsuliam, tak som ho predala a potom mi zacal chybat, a tento uz mam asi 3 roky, mne tie kapsuly chutia

maddie1711
20. okt 2025

Podľa mňa sú to zbytočne vyhodené peniaze. Ak to chceš kvôli čokoláde, tak si radšej kup kvalitnú coko zmes a rozrob si ju frapovatkom v teplom mlieku, pretože toto čo je v tých kapsulach okolo čokolády ani kávy ani nešlo. Keď chceš aj dobrú kávu, tak sa poobzeraj po automatickom kávovare s troskou kde si vieš to mlieko rovno ohriať.

ivik4
20. okt 2025

Ladove capucino DG na teplo je naozaj, naozaj vyborne. Mne z neho chutilo viac ako z nasho Delonghi 🙃
Casto mas aj akcie na naplne, za mna to ani drahe nieje

anonym_74628e
20. okt 2025

Máme dolce Gusto, mne káva z neho chutí, teraz sme kúpili nespresso a za mňa tiež fajn, hlavne väčší výber kapsúl a tým pádom nižšie ceny. Z Rakúska ich kupujem po 15 centov za kus, sestra objednáva z Holandska po 11 centov.

biba_18
20. okt 2025

@maddie1711 neviem na základe čoho píšeš to čo píšeš - máš nejaké zdroje ktoré tvrdia že v kapsuliach nie káva alebo čokoláda?

biba_18
20. okt 2025

@anonym_74628e akože kapsuly do nespressa za 11 centov? vieš zistiť stránku?

anonym_9efaf7
20. okt 2025

Máme v robote. Chutí to o čosi lepšie ako instantná káva. Domov by som si ho nekúpila.

anonym_3d8a3d
20. okt 2025
@biba_18

@maddie1711 neviem na základe čoho píšeš to čo píšeš - máš nejaké zdroje ktoré tvrdia že v kapsuliach nie káva alebo čokoláda?

@biba_18 myslím, že to myslela tak, že tie kapsule sú tak ultra spracované. Lebo v tom naozaj je len instantná káva - čo vlastne už neobsahuje podstatu kávy - kávové zrno. Rovnako pri čokoláde - je to nejaký bordel v kapsuli, reálne to neobsahuje kusy čokolády, len pár percent kakaového prášku (tým pár myslím okolo 10%).

sisska96
20. okt 2025

Keby neboli tie kapsule také drahé tak super.

simca06022011
20. okt 2025

ja by som si to uz nekupila. Nekupila by som si ziadnu kapsulovu vec na ziadne napoje. naslahane mlieko clovek urobi jednoducho z RIADNEHO mlieka, su na to minislahace, aj velke napenovace, aj kavovar riadny to zvladne (staci klasicky s tryskou) a urobi sa tam mlieko, cokolada a hocico na akykolvek napoj. V kapsuliach je proste humus, co by som detom nedavala + kavu mam radsej kvalitenjsiu a bez haldy odpadu.
Mali sme aj gusto aj nespresso, za mna kava ako taka mi chutila najviac s tchiba, ale tie kapsule sa mne teda nepacia a rychlo sme to zrusili, najhorsie, tie haraburdy ani nic nevydrzia, cize ja som ani parkrat pouzity kavovar z kanclu nevedela predat dalej pred cca mesiacom, som ho normalne dala do elektorodpadu :D za mna vyhodene peniaze. Su ludia co s tymto funguju, ale teda za mna nie.

biba_18
20. okt 2025

@anonym_3d8a3d až na to že v kapsuliach nie je instantná káva 😏

biba_18
20. okt 2025

@anonym_3d8a3d a btw, vieš ako sa vyrába instantná káva? pripraví sa riadna 100%-na káva ktorá sa pod tlakom vháňa do teplej komory kde sa vplyvom vysokého tepla z nej hneď odparí voda a ostanú len kryštáliky vysušenej kávy… je to obyčajná vysušená káva, nič viac - a do kapsúl sa vážne nepoužíva, ako som písala…

jana_eyre_2
20. okt 2025

Mala som aj dolce Gusto, neskôr nejakú inú značku s takými menšími kapsulami.. kúpil mi to vždy manžel a po čase som sa toho vždy zbavila.. totiž nechutí mi odtial káva, príde mi to neekologicke a zdĺhavé.. je to super vynález niekam do kancelárie, obchodu a podobne pre zákazníkov ale na doma je to podľa mňa chvíľková záležitosť ktorá omrzí.. (samozrejme sa určite nájdu ženy ktoré ho využívajú dlhodobo, to je individuálne ale to už človek sám musí zvážiť..) ja pijem instantnú Jacobs Velvet..

alzbetsl
20. okt 2025

@anonym_autor Nemá zmysel. Kapsule sú predražené. Investuj a kúp kávovar na zrnkovu kávu. Máme už druhý po 7 rokoch a super.

gocrazy
20. okt 2025

Skus si najprv precitat zlozenie tych kapsulovych praskov, mna to odradilo, chcela som to tiez kupit ako darcek pod stromcek.

anonym_89cd91
20. okt 2025

@anonym_autor ak myslíš, kávovar na kapsuly tak za mňa nie. Kapsule prehnane predražené a v krabičke len pár ks. Ja som ho dostala ako dar spravila si v tom 2x kávu a letel do pivnice neskôr som ho darovala.

anonym_fa2d9f
20. okt 2025

@anonym_autor nie je to najlacnejšie teda...my sme to prestali používať kvôli tomu

anonym_74628e
20. okt 2025
@biba_18

@anonym_74628e akože kapsuly do nespressa za 11 centov? vieš zistiť stránku?

@biba_18 prepáč, neuvedomila som si, že to je v librach, keďže sestra býva v UK. Inak kaffek sa volá stránka, doručujú aj na Slovensko

Strana
z2