Mám priznať tehotenstvo budúcemu majiteľovi bytu?
Zdravím. Tak stručne, stahujeme sa do iného nájmu. Mám zaplatený aj depozit aj zmluvu a zajtra dostanem kľúče od bytu. No ide o to že byť je prenajatý pre 2 osoby niekoľko krát sa ma na to aj majiteľ pýtal či budeme len 2. S istotou som mu povedala ze ano . No medzi časom v týchto dňoch som zistila že som tehotna . Poraďte mi prosím čo mám robiť. Viem že prvé 3 mesiace sú rizikové ešte som to ani nikomu nepovedala. Ale zas keď mu to poviem za 2 mesiace mohol by byť z toho problém. Prosím poraďte. Bola by som rada keby mi tu napísal aj niekto kto prenajima byty. Ďakujem
ja mám v prenájme byt, tiež sme hľadali bezdetný pár. Je mi jasné, že tento stav sa môže zmeniť v priebehu roka, nič neni isté. Ale, keby prenajímam nehnuteľnosť práve tebe, určite by som považovala za férové, keby si mi to povedala pri odovzdávaní kľúčov. Neplánovala si, stalo sa, úprimnosť sa veľakrát vypláca viac, než si myslíš. Takto máte možnosť ešte upraviť zmluvu, aby aj on bol zabezpečený.
Naopak, ak by si mi to oznámila neskôr, to je jedno, či o týždeň, či o mesiac, či o tri, brala by som to ako veľký podraz.
Ano povedala by som mu to a dohofla sa neh da zmluvu na dobu urcitu napr.na pol roka a za twn cas hladajte nieco ine a odidete...je to jeho nehnutelnost a ma pravo vediet koho si do nej dava
ake porusenie zmluvy? mas v zmluve napisane,ze sa zavazujes "neotehotniet" ?? Ak planujete vlastne byvanie, tak mu potom povedz to a dohodnite napr. tu zmluvu na dobu urcitu, dajme tomu rok/dva... ale naozaj HNED nemusis.
učite mu to povedať teraz.....lebo odstúpiť od zmluvy môže kedykoľvek aj po 3-5mesiacoch keď mu to oznámiš....a zase vyhýbať sa mu nebudeš rok a aj on sám v byte uvidí že sú tam veci pre bábo.....
Nam sa stalo cosi podobne...mali sme uz dohodnuty najom do 1 izboveho bytu..este pred nastahovanim sme sli s priatelom na dovolenku, kde som zistila,ze cakame babo 😄 bolo to neplanovane🙈...potom pri stretnuti s majitelmi a podpise zmluvy som im to povedala..boli fakt zlati a nemali s tym problem..prave naopak, ocenili, ze sme to povedali hned na zaciatku..
Aj ked je jasne, ze stat sa moze cokolvek..ale proste ja som to tak citila a nechcela nic zatajovat..takze ja by som povedala. 🙂..
Ja by som to povedala asi az po uplynuti prvych 3 mesiacov. Bo ja som minuly rok povedala v robote, ze som v 7tt, lebo mi chceli dat nejaky projekt. 1.5 mesiaca na to som im musela povedat, ze som potratila.
Ale veď za dva mesiace nebudete traja. Keď ti za dva mesiace povie že s bábätkom vás tam nechce tak stále máš výpovednú dobu z toho nájmu a niečo si nájdeš. Ja by som teraz nič nevravela, ak teda nemáte iný byt kde by ste mohli ísť.
My sme mali tento isty problem. Ja uz som sice bola v piatom mesiaci nebolo to na mne vidno a isli sme na prehliadku bytu. Chlapik nam vsetko poukazoval. Povedali sme mu ze mame zaujem nejak medzi recou sme spomenuli ze tu by sa zmestila aj detska postielka, chlapik sa opytal ze ci som tehotna a my ze ano ze cakame, on tak ze v tom pripade ukoncujeme prehliadku bytu ze nebude prenajimat nam ked cakame dieta. Ale vsetko dopadlo dobre 🙂 nasli sme su dalsi byt so super majitelmi co nemali problem s tym ze cakame babo. Vsetko je tak ako ma byt🙂 kazdopadne po tych 3 mesiacoch by som mu to urcite oznamila.drzim palce🙂
Ja som prenajala byt páru, ked sa stahovali boli dvaja /ona už bola medzičasom tehotna, ale uplne na začiatku tehotenstva, ani ona o tom že vraj ešte nevedela/, normálne sa nasťahovali, platili, bývali, boli velmi seriozni, oznámili me že je tehotná asi ked bola v 7 mesiaci, to tam už 7 mesiacov bývali, boli uplne spolahlivý, mali sme veľlmi korektný vztah, ked mi oznámili že je tehotná a že pomaly bude rodiť, absolutne mi nenapadlo, že by som s nimi mala ukončiť zmluvu alebo niečo podobne, nakoľko som s nimi mala už niekolko mesacné skusentosti. Normálne porodila, bývali tam s miminkom a po pol roku sami odisli bývať do svojho. A to som mala pri prenájme tiež podmienku prenájom bez maloletých osob... ale fakt mi nenapadlo s nimi ukončiť zmluvu ked ostala tehotná.
Ono je to o prenajímateľovi, ale ja by som neoznamovala kým by to nebolo na mne vidieť, mozno dovtedy vybudujete s prenajímateľom korektný vzťah a nechá vas tam bývať aj s babatkom.
@mistymay33 fíha úplne super prístup z vašej strany👌👌 tak nejak to aj ja plánujem .kedze som na začiatku nejak niesom úplne presvedčená o tom že to mám povedať.
Teoreticky mu nemusis nic povedat o tehotenstve. Je to take iste, ako keby si otehotnela pol roka po tom ako sa nastahujete. Nemal by najmensie pravo vas vyhodit. Ak nemate v zmluve vyslovene napisane ze nesmies otehotniet, nema pravo od vas ziadat ze musite ostat bezdetni. Ja prenajimam byt vzdy mlademu bezdetnemu paru, ale v zmluve mam ze tam mozu byvat len oni a ich deti. Proste mi ide len o to aby si tam nenastahovali kamosov a sesternice. Vzdy ratam s tym ze sa kedykolvek rozhodnu mat dieta.
Ale ja by som mu to povedala. Ide o to ze vas nepozna ze ste dobri najomnici a vy nepoznate jeho a ked mu to povies, tak sa jednak on dozvie o vas ze ste ferovi a pravdovravni a podla toho ako zareaguje sa vy dozviete o nom ci je super majitel alebo kreten, ktory by vam aj tak iba robil problemy.
Sama prenajímam byt čiže ano treba jednať na rovinu

@ajka0207 moze to brať ako porušenie zmluvy. Aspoň myslím