icon

Manželská posteľ 160 x 200 cm - skúsenosti

hruska91
6. jún 2022

Ahojte meníme si izby a máme izbu širokú len 203 cm- chceme vymeniť aj za užšiu posteľ máte skusenosti s posteľou 160x200 cm? Je to dosť pre manželov?

A nemate problém potom zohnať plachty na matrace? Kupujete ten klasicky rozmer?

Dakujem

victoriab
6. jún 2022

@lopka1313 my sme mali na dovolenke 180 a presne - hľadali sme sa 🤣 pre nás totálny nezvyk a ja som sa budila a chytala prázdne miesto v posteli, že kde je 😁

luciasveckova
6. jún 2022

@hruska91 plachtu si das 180 my sme msli 160 postel je trocha uzsia ale vyspis sa

btus
6. jún 2022

máme 160x200 už 16 rokov a stále nám to stačí. Dokonca keď s nami spí aj naša 9 ročná dcéra. Je to úplne normálna veľkosť postele. My sme nikdy ani nad väčšou neuvažovali. Matrace sa dajú kúpiť v pohode - je to štandardný rozmer a aj plachty. My sme sa doma zhodli, že nám by stačila aj 140x200. 🙂

surama
6. jún 2022

@hruska91 Mame tiez taku. Pohoda 🙂

zuzka1008
6. jún 2022

@hruska91 my mame 160x200 a je to uplne ok.
Ja mam 60kg a muz 75kg. Teda sme stihlejsi a mame dostatok miesta 😀
Plachty sa v pohode daju kupit v tomto rozmere

sapetka
6. jún 2022

Za mna mala postel. Ja potrebujem priestor🙂a este ked pride syn ku nam do postele je 180x200ltt. Ale ak ta rozmery nepustia tak ti nazory inych mozu byt jedno

ajka0207
6. jún 2022

@hruska91 my sme mali 140 a bolo to v pohode. Keď medzi nami spalo dieťa tak to už začalo byť trochu tesne.

stanka562
6. jún 2022

My máme 180x200 a je nám dvom s manželom akurát, menšiu by som nechcela. Aj keď zaspávame pri sebe tak ja cez noc prehadzujem a skončím úplne na kraji 😂

elizabet173
6. jún 2022

@hruska91 máme takú, stačí to, kúpiš aj matrace aj plachty.

nwnw
6. jún 2022

@hruska91 mame ju a mala bola uz v byte lebo muz ma 190 a ked si lahne na brucho tak lezi sikmo cez nu. Trpim ju iba koli nedostatku financii na novu. Uz chcem aspon 220x200

4stanka4
6. jún 2022

@hruska91 my máme spalnu dost velku ale postel mame len 140cm. Povodne sme ju mali este u svokrovcov lebo nam ina nevosla a preniesli sme si ju aj do noveho domu. Manzel stale hovori ze ma moze aspon viac stiskat 😃 ked niekde spime na sirsej posteli "uz sa hladame" ze kde je ten druhy.

daniela2202
22. jún 2022

@hruska91 je to v pohode, mám takú

jana_eyre_2
22. jún 2022

Keď sme boli mladí mali sme posteľ (resp.rozkladacingauc)127x200 😅 a vyspali sme sa.. neskôr sme si kúpili 140x200 a bolo to ok.. takže myslím že 160tka úplne stačí a vyspíte sa v pohode.. teraz máme 180 a keďže ja som človek čo sa moc v noci nevrti a spím na kusku, tak môj muž ju má skoro celú pre seba 🤪

ankare
22. jún 2022

@hruska91 my sme mali 160x200cm a úplne v pohode. No odkedy máme deti, kúpili sme 180x200, keďže malý spí s nami.
Budeme ale meniť detskú izbu so spalnou a do novej miestnosti sa nám zmestí už len 160x200. Plachty a matrace kúpiš bezne.

ankare
22. jún 2022

@viestta Matrac, nie madrac.

tabakmirka
19. nov 2024

Ahoj, nebudem zakladať novú tému, no máme v pláne s mužom kúpiť konečne novú manželskú posteľ len je ich dosť na trhu tak sa nevieme rozhodnúť. Viete mi poslať niečo na inšpiráciu ? 🙂 Ďakujem.

vandicka7
20. nov 2024

@tabakmirka A mas aj nieco konkretne vyhliadnute? Ci len tak strielas a uvidis co ti padne do oka ? 😀 Mas rozne druhy posteli kovove, calunene, drevene. Cize najskor by som sa vydala touto cestou.

wivienka111
21. nov 2024

najlepsie ist aj do obchodov pozerat. my sme tak si vyhliadli cez eshop a ked sme zistili ze je aj kamenna predajna tak nas to len potesilo lebo clovek si to vie ist pozriet na vlastne oci.

pupavocka101
25. nov 2024

@wivienka111 ano, my sme napriklad aj nieco kusok pocestovali aby sme to videli nazivo v predajni. az taky problem to zase nie je v dnesnej dobe, pretoze ked raz fakt nieco chces a paci sa ti to tak proste ides 😀 aspon u nas to tak bolo, lebo sme mali tiez probelm zohnat postel manzelsku kvalitnu, ktora sa nam nerozpadne po roku.

tumira
26. nov 2024

Ja odporúčam boxspring. Mega pohodlné aj s úložným priestorom 👍

tabakmirka
27. nov 2024

@vandicka7 no praveze nic konkretne nemam a presne ako si napisala 😀 ako podla mna su tie postele na jedno kopyto, skor ma zaujima ze podla coho vyberat nejake rady a tipy, na co si dat pozor apod.
@tumira tiez som premyslala nad touto moznostou, len sa celkom obavam cistenia.

tabakmirka
27. nov 2024

@wivienka111 myslis si ze nakupit taketo nieco len cez eshop by bolo moc velke riziko?
@pupavocka101 ako auto mame no zase nebudem kvoli posteli cestovat polovicu slovenska 😀 najradsej by som to z domu vybavila, predsa len clovek ma aj ine veci na praci ako jednu postel zhanat 😀

vandicka7
28. nov 2024

@tabakmirka na jedno kopyto myslis v akom slova zmysle? 😀 lebo ako som ti napisala uz vyssie mas rozne materialy tych posteli takze az tak na jedno kopyto nebudu 😀 asi by som sa drzala aj toho dizajnu ze co sa ti do spalne hodi a aj velkosti. dalsia vec su aj matrace.

wivienka111
29. nov 2024

@tabakmirka no nie je to zas ja neviem az ake velke riziko, ved treba ked tak pozerat na overeny eshop s recenziami. ked ma niekde v tv reklamu to je len plus. no a ked ma aj takuto predajnu normalnu tak tam uz nie je o com.

janisa31
3. dec 2024

@tumira to mame aj my 🙂 su pohodlne a ked natrafis na spolahliveho predajcu tak je vystarane. dokonca viem ze my sme za tu nasu dali tusim polovicu ceny aku ponukali niekde inde. ono niekedy staci len hladat poriadne 🙂

tumira
4. dec 2024

@janisa31 to hľadá ten nájde 😀 ako niekedy to môže byť otravné a únavné, my sme si to nejako vysortovali aj podľa odporúčaní ale aj na tie eshopy ktoré majú svoju normálnu predajňu. to sa potom vyberá jednoduchšie 🙂

tabakmirka
6. dec 2024

@janisa31 no je pravda ze tato varianta ma velmi laka, ale cenovo mi pridu strasne drahe. a druha vec je ze neviem ci sa to vobec aj oplati co sa kvality tyka.

janisa31
9. dec 2024

@tabakmirka drahe - to je taky relativny pojem. neviem aky mate cenovy strop alebo kolko ste si urcili na taku postel. ale ked si vezmes ze na tom by sa setrit nemalo, predsa len po celom dni tam ides zregenerovat svoje telo a dopriat mu kvalitny odpocinok aby si mohla zase na druhy den fungovat.

vandicka7
10. dec 2024

@tabakmirka tak co sa ceny tyka si myslim ze zalezi od predajcu. ono je to niekedy komplikovanejsie na tom googli sa vyznat a chce to cas. ja napriklad ked sme zariadovali tak som zakazdym si vyradila taku hodinku vecer a pisala si bokom na papier popripade ukladala linky do telefonu 😀

pupavocka101
12. dec 2024

@tabakmirka nemusis cestovat polovicu slovenska, ved existuju aj take predajne co maju aj eshop a aj takto obchody. pozeram ze si zo ziliny, tak si myslim ze tam mate tych obchodnych sieti dost na vyber 😀