Máte v obývačke televízor?
Ahojte. Mozno blbo znejuca otazka, ale s priatelom nie sme tie typy, ktore pozeraju TV. Tak premyslame, ze si ju vobec nekupime. Len.. nebude to take zvlastne? Obyvacka bez TV? Mate to tu tak niektora?😄
My mame telku len mame len satelit Svk programy nechytame ani jeden, nemáme Netflix ani nic, občas ako relax pozriem nejaké seriály mojej mladosti …
@yoxinka ale ved ja nehovorim za inych, ja pisem len smerom k nam. Proste aj ked sme niekde na dovolenke, a v izbe je tv, my ju proste nezapneme
Vždy som túžila nemať televízor. S mužom sme sa dohodli, keď sa nám pokazí jestvujúci, už druhý nekúpime.
Zrazu sa aj z obývačky stane obývacia miestnosť, nie televízna miestnosť....
Oproti sedačke bude - druhá sedačka, nie televízor. Je to úplne iný pocit mať takto spravenú miestnosť.... Keď sedia ludia oproti sebe, láka to ku konverzácii, spoločnému tráveniu času.... Teraz sedíme 3 vedľa seba na Lkovej sedačke, jeden má vyložené nohy a pozeráme pred seba....
O sledovanie filmov neprídeme, chceme premietacie plátno.... Nad oknami
Ztiahne sa len k tomuto účelu, inak bude zrolované.... Tešimsa na to.
Este dodam, že aj tak máme stále v ruke telefony, pozret netflix, youtube, spravy.... Si radsej v klude idem do postele, muz na zachod ci balkob 🤣, syn do izby na postel..... Obývačku teda budeme používať ako spoločenskú miestnosť.
My nemáme. Mali sme, presťahovali sme sa, nekúpili a vôbec nechýba. Predtým keď sme mali sa zapol tak 2x do mesiaca.
@yoxinka Ahá, tak tú nemáme.
Ešte keď si písala o tom profesorovi, keď som bola malá, náš sused bol Kornel Földvári (ak ešte dnes niekomu niečo hovorí to meno). Ten mal strašne veľa kníh. Mal ich všade, po celom byte. Na zemi, na nábytku, v kuchynskej linke... Po celom byte mal len úzke chodbičky medzi múrmi kníh. 😃
Zivot bez telky si neviem predstaviť 😀. Ale ak vám nechýba tak ju nekupujte zbytočne 🙂
Uz pred svadbou sme sa s manželom na tom zhodli, že nechceme a tak nemáme, už 7 rokov bez telky a vôbec neľutujeme. Máme väčší PC monitor, čo si chceme pozrieť, pozrieme si, aj deťom občas rozprávky, ale nechceli sme, aby telka šla len ako " "podmaz" väčšinu dňa. A tiež som rada, že nevidim televízne správy a reklamy a všetok ten odpad, čo tam dávajú 🤢 čo si o tom budú myslieť iní, neriešte. Váš domov, vaše pravidlá 😉
Nemáme telku a obývačke to aj viac pristane. 🙂
Máme, ale ak ho nevyužívate, určite by som ho nekupovala. Videla som na pintereste viac takých obývačiek a pekné to bolo 😊 za mňa jediné dôležité je vhodné to zariadiť. Nie že si dáte gauč oproti bielej stene 😊
My ju mame a jedine co poterame su vecer na Yt rozpravky pre dceru. Spravy sme nevideli uz rok, ani nam nechybaju a filmy si pozreme na nete. A bez reklam.
@lenkike mame 2 obrovské telky, ani jedna nejde cely deň, nikdy u nás telka nejde ako nejaký podmaz, niektoré dni sa nezapne ani jedna telka, niekedy idú obe, ak sa napríklad syn hra na PS a ja pozerám na druhej nejaký film. Cez deň nikdy telku nepúšťame, mame iné veci na robote než čumieť na telku. Televízne stanice nepozeráme žiadne, nie je tam nič, čo by sme chceli vidieť, reklamy nas nezaujímajú a neobjektívne správy tiež nie. V robote robím dosť za počítačom a roznymi inými ovrazovakami, netúžim sedieť doma pred ďalším monitorom a niečo na ňom pozerať. Aj keď bude HD, nikdy to nebude také ako na veľkej obrazovke televízora.
Mňa by zaujimalo, že počas napr. vianočnych sviatkov(tradicny cas navstev) keď k ľuďom(čo nemaju telky) dojdu navštevy a nerozpravaju vkuse, že čo robia 🙂)) "trošku pokecame, najete sa, prečitame si Hamleta, zosumarizujeme dielo a dovidenia" 🙂)))...asi u vacsiny to funguje tak "pokecaju, najedia sa a telka ako podmaz ide stale v hluchych chvilach" ...
Mame velku TV obrazovku a mame na nu napojeny PC a internet. Klasicku TV nechytame ani nepozerame
Televizor mame no casto ho aj tyzden vkuse nezapneme. Cez den ho nezapiname kvoli dietatu a iba obcas vecer pozerame Netflix, ale vravim, bezne sa stava ze telka je aj vyse tyzdna vkuse vypnuta. Mame aj PS napojene na telku ale to muza si zahra tak raz za 3-4 mesiace lebo nie je cas.
@jeronymo ja som napriklad nikdy tv nezapinala pri navsteve ani kedysi, bola som tak aj z domu naucena - otec vzdy hovoril ze navsteva sa prisla porozpravat a nie pozerat telku- to mohli aj doma 🤣
My mavame vela navstev, aj niekolko za tyzden, aj my chodime casto ale veru vzdy si mame co povedat a telka sa nastastie nezapina nikde 🙈
Nemusite mat tv ako sluzbu ale telku mozete mat- lepsie da.pozeraj filmy,serialy, dokumenty 😊 vela znamyh tak ma
My platíme vela kolo duck tv a kukam len film obcas
My mame Tv. Ale skor na pc si pozrieme nieco z archivu. Mam znamu, co Tv nemaju a spolu su asi 10r. Je to v pohode, vase rozhodnutie.
Máme dva televízory, no úprimne neviem si predstaviť, že by sme nemali aspoň jeden. V podstate ide skoro vždy, keď sme doma. Je to pre mňa relax pozerať telku a keďže celý deň sedím za PC, nemienim si kaziť oči ešte aj večer pozeraním na tablet alebo do mobilu. Keď je zlý program, vypnem ho a niečo si čítam.
Je to asi hlavne o zvyku. Ja som z domu bola zvyknuta na nepozeranie telky, ako decka sme to mali zakazane, neskor sme si obcas nieco pozreli(telku sme samozrejme mali). A teda som ai telku do svojho bytu nekupila. Moj muz je pravy opak, on ma telku pustenu nonstop, co mne napriklad extremne lezie na nervy. Ale teda k otazke, mne by sa viac pacil interier bez telky, ale kvoli zachovaniu manzelstva telku mat musime😃

@h2
Mne to uvažovanie, že my sme viac, lebo nemáme telku ale knihy, príde tak strašne smiešne 😂😂😂. My máme aj knihy, aj telku aj krb, môj 10ročný syn je schopný prečítať 3knihy týždenne. Často navštevujeme knižnicie, takže knihy doma moc nedržíme, iba také srdcovky. Deti každý večer čítajú. Ako študentka som chodila upratovať k jednému profesorovi. V živote som nevidela v jednej domácnosti toľko kníh, v strede obývačky mal koncertné krídlo a ten mal doma telky dve. Dnes sa dá sledovať tak obrovské a obohacujúce množstvo programov, je dostupných kopec filmov, seriálov. Treba si uvedomiť, že dnes mať telku, neznamená, že to ide od rána do večera a tam celé dni zapnutá markíza alebo jojka. Mimochodom, nemáš tam v tých knihách ilustrovaného Harryho Pottera? 🤪