icon

Matná alebo lesklá kuchyňa

bellaa3007
20. apr 2025

Ahojte.
Výhody nevýhody matnej a lesklej kuchyne ? Farbu vybratu mám len povrch si nechám poradiť ☺️

Strana
z3
nynia
20. apr 2025

Lesklá - s mojou poriadkumilovnosťou by som to nedala, všetko na nej vidno, stačí prejsť prstom a už je niekedy šmuha. Matná - menej náročná na udržiavanie.

lili929
20. apr 2025

@bellaa3007 mala som aj matnu aj lesklu, za mna sa lepsie udrziavala leskla. Ale lesk uz vychadza zasa z mody, takze neviem 😀

michaelam2
20. apr 2025

@bellaa3007 jednoznacne leskla. Tu len pretries a je zas krasna cista. Matna ked sa zaspini tak sa ovela tazsie cisti. Mala som obe.

bellaa3007
autor
20. apr 2025

@michaelam2 tiež mi príde že ten matný povrch sa čistí horšie ako lesklú ktorú vlastne človek len "vylesti" 🤔

michaelam2
20. apr 2025

@bellaa3007 presne…pri lesklej staci mokra handricka a je to ciste. Mam velku kuchynu a upratane je zachvilocku. Pri matnej som len nervy mala lebo tie smuhy nesli vycistit ak sa to zafarbilo niecim.

bellaa3007
autor
20. apr 2025

@michaelam2 toto je vzorový dom,kuchyňu myslim že budeme mať skôr menšiu že nebude až tak veľa skriniek na čistenie z vonku😄

michaelam2
20. apr 2025

@bellaa3007 otvaranie budete mat na ten klik system? Ak ano tak to naozaj budes cistit stale, takze dobre vyber 😀

vandica
20. apr 2025

@bellaa3007 ja som stále počúvala že lesklá je horšia. Mám matnú bielu a teda 🫣 každú capku vidno.

livsi
20. apr 2025

Matná čierna kuchyňa… najhoršie rozhodnutie :D na svetlej matnej to nie je až tak vidno, ale záleží aj ako ti bude dopadať svetlo… dekor dreva kľudne…

ayato
20. apr 2025

No tak matná je oveľa náročnejšia na údržbu ako lesklá 😃 . Ja mám aj " bezotlačkovú úpravu " a nepomáha to nijako. Chytí to niekto mimo kľučky a dovidenia môžem drhnúť 😃. Mám od vianoc kuchyňu a niektoré fľaky už také, že ich nevyčistím. Hlavne od mastných prstov deciek 🥴... chvíľu som robila upratovačku v banke a tam mali taký pult matný čierny. To bola pomsta upratovačkám. Nikdy sme ho nevedeli vyleštiť s kolegyňou. Ničím to nešlo. Po roku to dali vymeniť 😃

majus2323
20. apr 2025

@bellaa3007 vy ste teda múdra sova 🦉

biba_18
20. apr 2025

mám matnú a len prejdem handričkou a je vyčistená… nerozumiem ako to že ženy píšu že sa ťažko udržiava…

biba_18
20. apr 2025

a linku mám bez madiel…

pragmaticka
20. apr 2025

Matná určite…mala som lesklu predtým (cca10r čierno-bielu) a teraz kombinácia drevo,matná biela a kamenna doska úplne naj na udržiavanie

ingridpisarova
20. apr 2025

@michaelam2 prosím ta v dobrom čim pretrieš ? lebo ja mam lesklú stredne šedú bez úchytiek a teda som zúfalá a to som sa už čosi v živote naupratovala..

sante81
20. apr 2025

@bellaa3007 mám vanilkovú lesklú a som spoko

petamich
20. apr 2025

Mame matnu a s anti-stain povrchom, podla mna to je na osobnej preferencii, mne sa svetla nepaci.

A pred tym sme mali matnu a nemala som problem najmensi.
Podla mna sa horsie udrziava leskla (u rodicov mame).

jamimo
20. apr 2025

@biba_18 a máš aj nejakú kúzelnú handričku? Lebo moja mama má matnú kašmír a dub a veru vidno všetko 🙄 Ty máš aké farebné prevedenie?

biba_18
20. apr 2025

@jamimo prevedenie ako mám v profile. používam mikrovlákno a sprej na lakované linky
ak sa pozbierate viaceré kvôli doprave, odporúčam objednať…
https://aredo.sk/product/uni-cistiaci-sprej/

jamimo
20. apr 2025

@biba_18 ďakujem 👍

biba_18
20. apr 2025

@jamimo ja to dokonca riedim…

simca06022011
20. apr 2025

za mna ani jedna... tak matna ako aj leskla, maju capky, flaky. Proste citit to treba. drevo dekor a este duplom ked nie to hladucke (cize je to nieco ako kartacovane drevo) = je za mna top. mam vrchne skrinky taketo a to je spickove + aj zastenu. Spodok mam matny kasmir a proste vidno na tom vsetko = skor ci neskor. Odtlacky zase nie, ale stekance a kadeco ano (ale v podsate to na vsetkom, ale napr. aj od vody obycajnej). Cistit sa to da = ale komu sa chce :D
Plus ja mam dvierka take "oramovane", ak viete co myslim, cize nie su cele rovne, hladke. A presne na dvierkach, na tom ramiku tolko prachu sa mi stale chyta.. :DD a to uz 2.krat som si takto dala dvierka spravit.. som nepoucitelna :DD

ankare
20. apr 2025

@bellaa3007 lesklu

simca06022011
20. apr 2025

@bellaa3007 tak hlavne takto ako je to v tom vzorovom si to nerobte :DDDD

natalka13
20. apr 2025

Daj lesklu a neuberaj zo skriniek.
A vela zalezi ci bude folia alebo striekana.
Mam striekanu a nic len utrem vlhkou handrou, nam servodrive otvaranie nechytam nic prstami.

kp7333
20. apr 2025

Urcite matna s povrchom perfect sense - to je taky uplne hladky. Leskla uz je out.

bellaa3007
autor
20. apr 2025

@simca06022011 haha no to veru nie 🫣😄

babushkaem
20. apr 2025

Baby, tie co mate čiernu matnú. Mne je na nej vsetko vidno, čím to čistíte? Neviete nieco odporučiť?

biba_18
20. apr 2025

@babushkaem hore som dala link

babushkaem
20. apr 2025

@biba_18 skusim. Lebo ja uz som skúšala vsetko a vyhera to otrasne, akoby mastné fľaky. Toe som skúšala aj isopropylalkoholom, co som myslela, ze odmastiť vsetko a nic…

Strana
z3