Matná alebo lesklá kuchyňa
Ahojte.
Výhody nevýhody matnej a lesklej kuchyne ? Farbu vybratu mám len povrch si nechám poradiť ☺️
@bellaa3007 mala som aj matnu aj lesklu, za mna sa lepsie udrziavala leskla. Ale lesk uz vychadza zasa z mody, takze neviem 😀
@bellaa3007 jednoznacne leskla. Tu len pretries a je zas krasna cista. Matna ked sa zaspini tak sa ovela tazsie cisti. Mala som obe.
@michaelam2 tiež mi príde že ten matný povrch sa čistí horšie ako lesklú ktorú vlastne človek len "vylesti" 🤔
@bellaa3007 presne…pri lesklej staci mokra handricka a je to ciste. Mam velku kuchynu a upratane je zachvilocku. Pri matnej som len nervy mala lebo tie smuhy nesli vycistit ak sa to zafarbilo niecim.
@michaelam2 toto je vzorový dom,kuchyňu myslim že budeme mať skôr menšiu že nebude až tak veľa skriniek na čistenie z vonku😄
@bellaa3007 otvaranie budete mat na ten klik system? Ak ano tak to naozaj budes cistit stale, takze dobre vyber 😀
@bellaa3007 ja som stále počúvala že lesklá je horšia. Mám matnú bielu a teda 🫣 každú capku vidno.
Matná čierna kuchyňa… najhoršie rozhodnutie :D na svetlej matnej to nie je až tak vidno, ale záleží aj ako ti bude dopadať svetlo… dekor dreva kľudne…
No tak matná je oveľa náročnejšia na údržbu ako lesklá 😃 . Ja mám aj " bezotlačkovú úpravu " a nepomáha to nijako. Chytí to niekto mimo kľučky a dovidenia môžem drhnúť 😃. Mám od vianoc kuchyňu a niektoré fľaky už také, že ich nevyčistím. Hlavne od mastných prstov deciek 🥴... chvíľu som robila upratovačku v banke a tam mali taký pult matný čierny. To bola pomsta upratovačkám. Nikdy sme ho nevedeli vyleštiť s kolegyňou. Ničím to nešlo. Po roku to dali vymeniť 😃
@bellaa3007 vy ste teda múdra sova 🦉
mám matnú a len prejdem handričkou a je vyčistená… nerozumiem ako to že ženy píšu že sa ťažko udržiava…
a linku mám bez madiel…
Matná určite…mala som lesklu predtým (cca10r čierno-bielu) a teraz kombinácia drevo,matná biela a kamenna doska úplne naj na udržiavanie
@michaelam2 prosím ta v dobrom čim pretrieš ? lebo ja mam lesklú stredne šedú bez úchytiek a teda som zúfalá a to som sa už čosi v živote naupratovala..
@bellaa3007 mám vanilkovú lesklú a som spoko
Mame matnu a s anti-stain povrchom, podla mna to je na osobnej preferencii, mne sa svetla nepaci.
A pred tym sme mali matnu a nemala som problem najmensi.
Podla mna sa horsie udrziava leskla (u rodicov mame).
@jamimo prevedenie ako mám v profile. používam mikrovlákno a sprej na lakované linky
ak sa pozbierate viaceré kvôli doprave, odporúčam objednať…
https://aredo.sk/product/uni-cistiaci-sprej/
za mna ani jedna... tak matna ako aj leskla, maju capky, flaky. Proste citit to treba. drevo dekor a este duplom ked nie to hladucke (cize je to nieco ako kartacovane drevo) = je za mna top. mam vrchne skrinky taketo a to je spickove + aj zastenu. Spodok mam matny kasmir a proste vidno na tom vsetko = skor ci neskor. Odtlacky zase nie, ale stekance a kadeco ano (ale v podsate to na vsetkom, ale napr. aj od vody obycajnej). Cistit sa to da = ale komu sa chce :D
Plus ja mam dvierka take "oramovane", ak viete co myslim, cize nie su cele rovne, hladke. A presne na dvierkach, na tom ramiku tolko prachu sa mi stale chyta.. :DD a to uz 2.krat som si takto dala dvierka spravit.. som nepoucitelna :DD
@bellaa3007 lesklu
@bellaa3007 tak hlavne takto ako je to v tom vzorovom si to nerobte :DDDD
Daj lesklu a neuberaj zo skriniek.
A vela zalezi ci bude folia alebo striekana.
Mam striekanu a nic len utrem vlhkou handrou, nam servodrive otvaranie nechytam nic prstami.
Urcite matna s povrchom perfect sense - to je taky uplne hladky. Leskla uz je out.
@simca06022011 haha no to veru nie 🫣😄
Baby, tie co mate čiernu matnú. Mne je na nej vsetko vidno, čím to čistíte? Neviete nieco odporučiť?
@babushkaem hore som dala link
@biba_18 skusim. Lebo ja uz som skúšala vsetko a vyhera to otrasne, akoby mastné fľaky. Toe som skúšala aj isopropylalkoholom, co som myslela, ze odmastiť vsetko a nic…

Lesklá - s mojou poriadkumilovnosťou by som to nedala, všetko na nej vidno, stačí prejsť prstom a už je niekedy šmuha. Matná - menej náročná na udržiavanie.