Matná verzus lesklá kuchyňa
Zdravíčko, poradte, aké máte kuchynské linky? Ak máte skúsenosti, čo sa lepšie udržuje lesklá alebo matná. Aké máte farebné variácie. Či máte robené na mieru alebo nejaké sektorové.
Každá rada pomôže a poradí vo výbere, kedže ešte vôbec nevieme ako a čo si vybrať. Ďakujem za pomoc 🙂🙂🙂
Mame matnu bezotlackovu, prebehnem ju obcas handrou a nevidno na nej nic. Naopak, chladnicku a spotrebice viditelne mame sklenene cierne a to je peklo, lwn sa toho dotknes a mozes lestit
@stanulienkat väčšina ste za lesklé prevedenie, hlavne na údržbu, ale aj na vzhľad.V kuchyni je riadna makačka, keď sa zadarí, ako čítam vaše rady je to dosť makačka vybrať si kuchyňu. Myslíte, že vyberať nejakú sektorovú je dobrá voľba, nemá dakto skúsenosti, či s cenou a kvalitou. Väčšinou máte asi robené na mieru.
@brunikk ja osobne ani matná ani lesklá 🙂 lebo každý má iný vkus.Mame z masívu a pri deťoch na nezaplatenie,aj keď tam je občas šmuha,kvapnute atď(čo vždy je) nevidno to ani orlím zrakom.Iba ja viem,že to tam je.😂 Ale kedysi v podnájme som mala lesklú,pieskovej farby,ultramodernú a na údržbu to bolo strašné,na nej bolo vidno aj keď si len prešla okolo.Záleží z akých materiálov to je vyrobené,kvalitná povrchová úprava za vysokú cenu sa aj ľahšie udržiava ako niečo z Aska apod.Ja som za drevo a na mieru.Priplatis si,ale máš to v podstate nezničiteľne na celý život
@brunikk máme IKEA kuchyňu vyskladanu podľa našich potrieb a fajn už 4 roky. Ak sa mi prestane páčiť farba tak zvesim dvierka a pôjdem si kúpiť nové, korpus ostane. Ja som spokojná
@retatka suhlasim, ja mam to iste leskla biela, vyzera velmi elegantne, chlapik co nam ju navrhoval odporucal cistit len cistou vodou a utriet handrou aby nebola ta biela zadubena. A funguje to.
@brunikk Mám Ikeu.
@nikdenikto to je pravda len kym Ikea zas nezmeni seriu, ako robi pri vsetkom raz za par rokov a rozdiely su v mm-cm a potom nic nesedi. Ako sa stalo aj pri kuchyniach Faktum... Metod cela na ne nesedia, smola, vymenia len vramci zaruky poskodene, co nebol nas pripad, ked sme riesili ;)
@brunikk ahoj ja mám lesklú a už nikdy v živote by som nedala.. Keď budem niekedy meniť určite lesklej sa budem vyhýbať 😀😀 ako mne to radili tiež, že nedávaj si lesklú, ale nieee čosi musela som si dať mala som predstavu ako ma vyzerať moja kuchyňa ľutujem teraz naozaj, že som si nedala poradiť vtedy😉
Mám na mieru robenu, matnu. Nemenila by som, čiapky na nej takmer nevidno a ak nejakú sú, tak sa ľahko utru. Farebné kombo je antracit s drevom

Leskla sa mi cisti lavou zadnou. Matna cast je o nervy.