icon

Mravce - faraóny v byte

lenkaj910
30. jan 2022

Ahojte, poradte co na faraonov v byte. Striekam Cyper, krelsim kriedou, kupujem tie pasce lepkave a nic. Stale su. A vela...je to uz neunosne..

Strana
z2
zuzana518
3. nov 2023

@empeeska dobry den, chcem sa opytat ze ako ste ten protect umiestnili, viete mi prosim poradit? my to mame prvykrat, v kuchyni som dala na dve miesta kde najcastejsie chodia ale vidim ze sa objavia aj inde, mam dat vsade tie nastrahy kde ich vidim ci staci na dve miesta a hoci sa ukazu aj inde, nedavat viac? Prosim poradte ako ste to davali ...dakujem

mikadooo
3. nov 2023

@lenkaj910 bývaš v paneláku? Treba dať vedieť správcovi, možno má mravce polka bytovky. Oni niekam zalezú, spravia si hniezda a amen tma. A aj keď ich vykynožíš niečím voľnopredajným, ak idú od susedov, tak to je zbytočný boj... U nás prišla firma,polepila nástrahy a presné inštrukcie sme dostali, trvalo to nejakú dobu kým zmizli/vykapali. Viem, že na 2x sa to nejak opakovalo to lepenie domčekov.

zuzana518
3. nov 2023

@mikadooo myslim autorka uz tento problem neriesi, lebo to pisala v roku 2020 ... ale my mame tento problem aktualne .... a je to nieco ako povinnost spravcu ked mu to niekto foficalne nahlasi, aby sa to riesilo? len tak medzirecou sme to spomenuli asi dvom susedom, jeden z nich povedal ze mozno budu mat s tym ludia probelm kedze nechceli ani dezinfekciu pocas COVIDu a druha susedka sa tak nepriamo vyjadrila ze ak by to uz bolo velmi obtazjuce treba to nahlasit ... (ale co je velmi obtazjuce, ved kazdy ma inu mieru a pohlad na cistotu a podobne) ... preto by ma zaujimalo, ze ked to oficialne nahlasime ci ma potom dovernik povinnost to riesit alebo ked sa len zhodne vacsina na schodzi?

mikadooo
4. nov 2023

@zuzana518 myslím si, že sa to musí odsúhlasiť na schôdzi, deratizáciu platia všetci... 🤷. Nie je nikoho povinnosť deratizovať, ak ľuďom mravce nevadia 🤷. Ak však susedia nechajú problém dobre vyhniť, tak tie sa rozmnožia kade tade a potom už budú súhlasiť, lebo bude mať mravce každý.

tanyag
4. nov 2023

Ocot, ocot, ocot...2 roky som s nimi bojovala, správca chodil po susedoch, nikto nechcel dať vystriekať, čiže sa to neodsúhlasilo, umývala som 3 x denne s octom celý byt, koberce som vyhodila, mne napr. do jedla nešli, len po podlahe a po stene, ale jediné, čo pomohlo bol ocot, nič iné.

alenaalenka83
3. sep 2024

@kittykat22 prosím neide načítať stránku.. Mozte poslať foto?

alenaalenka83
3. sep 2024

@empeeska prosím vas aky protect. Mozem foto?

Strana
z2