icon

Najlepšie dosky na krájanie

kvietok1992
12. apr 2025

Ahojte, idem sa poradiť. Aké máte prosím dosky na krájanie, ktoré sa vám osvedčili? Ideálna sada, kde môžem každú použiť na iné. Dávate ich aj do umývačky? Ďakujem 🙂

aalt
12. apr 2025

Sadu ti neporadim, ale do umyvacky drevo nedavame. Cize ani dosky, varesky a podobne ...

lukbe
12. apr 2025

Drevené sa do mycky nedávajú. Na kuracie mäso umelú a tú dávam do umyvacky.

kvietok1992
autor
12. apr 2025

Ale ja som sa nikde nepytala na konkrétne drevené :D ja sa pýtam celkovo kto aké má, keďže sú rôzne materiály ;) viem že drevo sa nedáva do mycky

fadama
12. apr 2025

To sú teda komenty 😂😂 úplne od veci 😂

Ja mám sadu troch umelých. Každá inej farby, kľudne aj do mycky môžu ísť. Ja nedávam.

lukbe
12. apr 2025

@kvietok1992 prepáč, nepýtala si sa ani na nie drevené plus co do umyvacky. Aká otázka, také komentáre.

jesenzima
12. apr 2025

@kvietok1992 my máme klasické drevené dosky, jednu na mäso, druhú na ostatné veci ... Plastové nepoužívame, mne prídu nechutné, sklenené, nerezové a ostatné "tvrdé" nepoužívame, lebo tupia nože ..

tiezjedna
12. apr 2025

Ja kupujem už dlho drevené od Mirkova dílna. Do myčky nepatria, ale ja som lenivý barbar a strkám ich tam, pretože ich používam random a neriešim, čo na ktorom krájam.

adeladulova
12. apr 2025

Mam 2ks 10rocne ešte z lidla drevené so silikónovým lemom, tie mam na všetko okrem mäsa. UMyvam ručne. Na mäso mam plastovú veľkú keď aj rovno klepem a tu vždy dám do umývačky.

buberova
12. apr 2025

Mám plastové ale sú otravné lebo sa trošku ohyli. Drevenú nepoužívam lebo som lenivá a chcem dávať čo najviac vecí do umývačky. Sklenené robia hrozné zvuky keď sa na tom niečo krája. Nemám správnu odpoveď 🤣🤣

kvietok1992
autor
12. apr 2025

@buberova plastové som mala tiež ale prišlo mi že veľmi rýchlo na nich bolo vidno že sú opotrebované :D a že aj keď som umyla tak v tých zarezoch mi prišlo že ostávali veci :D preto sadu aby som na každej niečo iné :D

Hej no, čítala som že sklo a etse niečo aj dosť otupuje nože :D

kvietok1992
autor
12. apr 2025

@fadama a odkiaľ, lebo mne čo našli sady tak od 50 euro vyššie a to mi teda príde masaker :D

kvietok1992
autor
12. apr 2025

@jesenzima ja mám jednu drevenú na pečivo ale občas keď sa niečo iné na nej nareze mám pocit že sa to tak dobre neumyje :D

fadama
12. apr 2025

@kvietok1992 to zo zahraničia, ale bolo to asi 35€ +- 😁

dkethe
12. apr 2025

Naj su dosky z olivoveho dreva.

Plastove dosky nikdy, a toboz nie do mycky. 1. Pri krajani driapes dosku a plast ti ide do jedla. 2.V mycke nasakuju vodu s cistidlom.

majamat
12. apr 2025

mam z Ikei set 2 drevenych dosiek, jedna je velka, takmer ju nepouzivam, teda nei an krajanie. skor pod horuci plecha pod. druhu mam na maso.

dalej mam 1 bambusovu tiez Ikea, ta je fajn, jedna bambus malinka, taky smejd - pouziva dcera, jedno takyu obyc drevenu a jednu mam taku hrubu masivnu drevenu ta je vyborna tiez. posobne maju aj v Orione, aj ked tam som ju nekupila.

mna palst odpudzuje, ked som to davala do umyvacky,casom to zostavalo plesnive.

co sa tyka umyvacky, od zeleniny a ovocia netreba nijak extra drhnut dosky, umyju sa lahko a rakticky z hocicoho sa lahko umyju, aj ked aj drevene som sem tam do umyvacky dala, tie mensie a obycajne. bambusove nie.

no jedinu,c o davam pravidelne do umyvacky je ta na maso. vzdy, ke dju idem pouzit, naolejujem ju klasickym kuch. olejom. ked sa napije, nevpija do seba masovu stavu a tiez aj v umyvacke lepsie vdrzi. umyje sa to,co je nad lejom a ted olej iastocne tiez, ale olej co tie drevene vlakna pustie medzi seba, ( ci do seba, neviem ) ten tam ciastocne moze zostat. olej odolava vode a neprepusti vodu. pretomi doska zvlada aj umyvacku. je trosku ohnuta, ale malo, no na maso mi to staci, nevadi mi to.

kvietok1992
autor
12. apr 2025

@dkethe a tie sa dajú kde kúpiť?

petracandle
12. apr 2025

@kvietok1992 aj ja som na stope nejakých nových..plastové sú nebezpečné, lebo sa ti do jedla dostávajú miktoplasty. Drevené sú zas nechutné, lebo nemôžu ísť do umývačky a v rukách to tak poriadne neumyješ (hlavne z mäsa fuj) a zvyšné zas otupujú nože 🤷🏼‍♀️

viestta
12. apr 2025

@kvietok1992 najlepsiu dosku, ktoru mam je z gumovnikoveho dreva, ale tu do umyvacky nedavam. Potom mam sadu plastovych z Tedi, tie do umyvacky chodia.

lucia13022023
12. apr 2025

Ja mam sadu troch drevených z pepca za 5€ 😁🙆‍♀️ a som s nimi spoko, umelé som mala a aj drahšie a co ja viem, mne sa s nimi nepracovalo dobre.

viestta
12. apr 2025

@petracandle drevo obsahuje taniny, ktore maju dezinfekcne vlasnosti, preto staci dosku po pouziti umyt v teplej vode a nechat vysusit

bielasovicka
12. apr 2025

Ja dávam varechu do mycky a nikdy sa nič nestane, a dosku mam plastovú z tedi

lenkakravcova
12. apr 2025

@kvietok1992 ja vôbec neviem kde som kupovala. Mám "biele" (boli pôvodne), plastové tvrdé. Drevené nepoužívam, lebo som ich stále porezala a prišlo mi nechutné ich neumyvat v umývačke horúcou vodou.. plastové čo mám stále hodím do umývačky - pride mi to dobre na dezinfekciu po krájaní.
Mala som viac druhov plastových. Niektoré boli na prt, rezali sa, tych som sa zbavila. Tieto tu na obr. sú super. Mimo toho že sa zafarbili od kečupu takto vyzerá po 10r používania.

viestta
12. apr 2025

@bielasovicka az na to, ze to drevo nasava vsetku chemiu, v ktorej sa v umyvacke macha a ty to potom vyluhujes do jedla

kvietok1992
autor
13. apr 2025

Ďakujem všetkým čo prispeli do diskusie, nečakala som to, po zvážení pre a proti som si kúpila sadu 3 ks včera Orion, keďže sa ukázalo že je to prašť jako uhod :D