Nechcem stavať dom tam, kde mám stavebné povolenie
Dobrý deň
Už ste niekto vybavili stavebné rozhodnutie a potom vycúvali? Dali sme do toho pozemku cca do 5000e ale ja som si to rozmyslela tam staviať. Manželovi som o tom nepovedala určite ma odmietne s takou myšlienkou. Chcem začať riešiť iný pozemok ktorý je krajší a bližšie k mojej rodine- vybaviť ho bude na dlhšie. Mám strašné výčitky a plačem každý deň kvoli tomu že nechcem stavať na tom už vybavenom pozemku-manžel to riešil tak rýchlo že mne až teraz došlo že to bbolo zle rozhodnutie .svoju rodinu mám 15km od toho pozemku ale ja chcem stavať hneď za rodičovnskym domom. Čo by ste robili vy? Vzdy som si predstavovala že budem bývať blizko za nimi a starať sa o nich.
@veronika251 Ale ved ide aj o manzela, ci by on bol medzi tymi 5% spokojnych pri rodicoch resp. on pri svokrovcoch.
@veronika251 žena ty prestrihni pupočnú šnúru od rodičov a spamätaj sa dieťa na ceste a nariekaš za rodičmi, zober si to opačne ty by si chcela bývať pri svokrovcov? Však ber ohľad aj na manžela ty budeš isto nejaka rozmaznana dievčina
@veronika251 naaaa a sme doma. Takže problém je vo svokrovcoch, samozrejme tí sú najhorší a tvoji rodičia sú ok. Jasné.
A možno sa snažia len pomôcť, ale tebe je len pri maminke dobre tak hľadáš kde a na koho to hodiť.
@veronika251 preco chodis kazdy den za rodicmi?
Byvat budes 15 km,nie 150.
Uz mas manzela, dospej.
vydala si sa a si tehotná, už máš svoju rodinu, čo sa stále trepeš mamke pod sukňu. Rodina ste vy dva z manželom a bábatko.
@veronika251 to si ako predstavujes? ze ako matka a manzelka, raz v buducnosti zrejme aj zamestnana matka, budes mat cas denne vysedavat pri rodicoch, lebo ti je luto, ze su sami? Alebo budu oni vysedavat denne u vas? ozaj a co na tuto moznost hovori tvoj manzel? na to, ze nebude mat ziadne sukromie? alebo ako alternativu, bude mat zenu denne z domu..
a darmo sa tu paprcis, tvoje spravanie je detinske a ak nezmenis svoje nastavenie, zarabas si na partnersky problem. Lebo mat dobre vztahy, travit spolu cas a pomahat si je super, ale ty zabudas, ze teraz mas vlastnu rodinu..
tak radsej dufaj, ze to tie tehotenske hormony su..
@veronika251 15km od rodicov je vela? si robis srandu... plac kolko chces, dufam, ze tvoj muz bude mat rozum a na tvoj navrh nekyvne. Nic horsie ako byvat za rodicmi nemoze ani byt.
Inak nie je to problem, ale vsetko schvalovanie, stavba atd... ide od znova. AJ ked, neviem ako rychlo ste to vybavovali, ze si sa teraz uvedomila, pretoze to nie je vec par tyzdnov.
@veronika251 neskutočne preháňaš. Čakala som že "ďaleko" je 100km, 200, 300 a nie 15km však to tam si za 10-15min zjetá autom. Tiež je pekné že máš s rodičmi dobrý vzťah ale nasťahovať sa im hneď za riť a byť s nimi každý jeden deň už teraz? Nehnevaj sa , nemyslím to v zlom ale to je extrém. Mužovi to nevadí? Možno ani on sám by nechcel mať svokrovcov za riťou a každý deň v dome nasáčkovaných. Tebe by sa to tiež nepáčilo keby on vás nasťahoval za svojich rodičov a každý deň tam chodil alebo by vám oni vysedávali doma. Trochu mysli aj na neho a konečne sa osamostatni lebo neviem čo potom Mieniš robiť keď sa vám narodí dieťa. Budeš chodiť k rodičom na týždňovky prespávať ?? Chudák chlap. Ešte už aj všetko vybaví , zaplatí a ty bečíš že niesi rodičom za riťou ako malé dieťa. Dospej a osamostatni sa už konečne
Nechápem, načo si sa vydávala a robila si dieťa, keď si očividne ešte ty sama nedozreté dieťa závislé na svojich rodičoch. Robíš dramu, ako keby ste stavali na opačnej strane republiky. Tebe vadia svokrovci 2 km od Vás, ale tvoj muž musí byť OK s tvojimi rodičmi tesne za riťou aby si ty celé dni mohla sedieť doma pri rodičoch. Nad tým, že chceš žiť s rodičmi za zadkom si mala rozmýšlať pred svadbou a pred tým, než ste si spravili dieťa. Fakt si poriadne precitaj diskusie o ktorých kočky píšu lebo máš svojím správaním našliapnuté k tomu aby si tu časom písala o tom, ako sa idete rozvádzať kvôly rodičom, svokrovcom, ktorí Vám ničia manželstvo a starajú sa do výchovi dieťaťa.
@veronika251 vieš čo my sme postavili u svokrovcov na záhrade a doteraz ľutujem, že som na to pristúpila, svokra do vtedy ako med a teraz sa neznesieme do všetkého sa mieša ako varecha a to ešte ani nebývame no už teraz mám z toho hrôzu. Už teraz to dospelo do štádia, že aj keď idem niečo robiť na dom tak nim nejdem ani wc, to sa radšej vycikam vonku. Neviem čo by som dala za to keby sme boli 15 km ďaleko. Fakt nechaj to tak ako to máte. Je to blízko na to aby ste s vašimi boli často ale dosť ďaleko aby ste mali svoje súkromie
@veronika251 Nie je problem taky pozemok predat a vyhoda,ze uz mate vsetko vybavene len sa prepise stavebnik. Miesto byvania je velmi dolezite a musis sa tam citit dobre. Porozpravaj sa s muzom a najdite kompromis. Skus pocuvat aj jeho. Moze sa stat,ze potom on nebude stastny so svokrovcami za zadkom.
@veronika251 ty si spokojna ale ci aj muz. A ci by bol aj o 5r ci viac
Vies co zena,ja myslim,ze ty dlho vydata nebudes. Keby moj muz bol taky mamin cecok tak ho kopndm do riti. A teba ten tvoj tiez kopne
@veronika251 načo chodíš každý deň za rodičmi?? 15 km je ideálna vzdialenosť, nerob to chudákovi manželovi. Pokazíte si vzťahy, bude mať každý deň svokru nasáčkovanu doma, ty budeš stale s mamickou, za tri roky mu to pôjde na nervy a rozvediete sa. Nechápem, že dospelí ľudia a nevedia sa odpútať od rodičov.
@petulda333 myslím, že autorka sa už neozve. Lebo sme jej nepritakali, že správne je ísť bývať mamičke do záhrady.
Ale ozvem. Nie je to uplne tak ako ste si to vysvetlili. Chodim za nimi lebo su sami a ja som sama lebo on je v robote. Do buducna rozmyslam tak aby sa mi mal kto o deti starat ked budem chodit do roboty. Radsej nech sa staraju moji rodicia ako jeho. Lebo mojim rodicom je smutno ked ostali samy. Neni to o tom ze som nepretrhla pupočnikovu snuru..skor o tom ze mi je ich luto ze ostali sami. Nevysedavam pri mamičke ako pišete.vždy som tu napomocna keď pridem. A je to aj o tom že sa mi tu pači viac lokalita ako tam kde mame vybavene stavebko. Btw. Tam by sme ten pozemok aj tak nepredali lebo je zdedeny takze by sa nechal surodencovi ... jasne že to s nim idem prebrať ale potrebujem počuť nazor aj inych ...
A ano som debil ze mi to trvalo 6m kym som na toto všetko prišla
@veronika251 nevymýšľaj
@veronika251 aj mne je luto,ze su moji sami ale mam uz svoju rodinu s kt mam predovsetkym travit cas. K rodicom aj svokrovcom chodime casto,aj oni sem. Ale zit spolu nie. 15km je vzdialenost minimalna,takze pomoct ti mozu aj tak. Lutujem tvojho muza. O par rokov tu budeme citat,ze ta opustil. To som na 95% presvedcena. Take spoluzitie nikdy nerobj dobre. Nikdy
@veronika251 nemôžeš brať, že sú rodičia sami. Majú sa navzájom. Nechaj ich žiť si svoj život a ty ži s manželom svojim. Je to 15 km. V lete sadneš na bicykel a si pri nich za chvíľku 🙂
@veronika251 takže tebe vadí, že na novom pozemku sú svokrovci 2 km od vás. Ale že tvoj bude s jeho svokrovcami bývať na jednom pozemku je v poriadku. A k rodičom každý deň chodíš lebo sú chudáci sami. Veď ich chudákov nechaj. Nech majú svoj pokoj. Dobre som hneď v úvode odhadla, že si nevyzretá a ešte k tomu aj sebec. Len ty ty ty.
Sice nemam taku skusenost ako Ty, ale stale sa da ten Vas aktualny pozemok predat, je vsak podstatne, aby ste sa doma porozpravali, ako to vidi Tvoj muz. Peniaze, ktore ste vlozili do vybavovaciek sa Vam uz sice nevratia, ale na druhu stranu zit zvysok zivota niekde, kde nechces nebude dobre. Budes nestastna.
A tiez sa Ta musim zastat, ze ak budete byvat v roznych domoch a s vlastnymi zahradami a zaroven si budete vediet dopriat navzajom dostatocne sukromie, tak to vobec nemusi byt az taka tragedia ako sa to tu prezentuje. Ja by som do toho napriklad sla, ale len s tym, ze bude zabezpecena dostatocna miera sukromia, nie dennodenne vysedavanie rodicov na navsteve u Vas.
Drzim palce, aby ste to vyriesili ku vzajomnej spokojnosti. Urcite lepsie cuvnut na zaciatku, ako az po postaveni celeho domu.
@veronika251 ani som Ta neoznacila v odpovedi, prepac :D uz som zvyknuta, ze vacsina takychto tem byva anonymna 🙂
@veronika251
Skoda ze si to nechala zajst az tak daleko, no atale sa z toho da vycuvat.
Tvoj muz sa hrnul do toho rychlo a zrejme ta svojim nadsenim presvedcil ist do toho. Mam pocit akoby ta do toho 'dotlacil' a az teraz si zacinas uvedomovat tie negativa.
Podla.mna keby si sla do toho domu byvat s takymito pocitmi, nebola by si tam stastna. Radsej ist naspat z kratsej cesty. Len treba to riesit s jasnou hlavou, nie ze tehotenske hormony alebo neodstrihnuta pupocna snura bude ovplyvnovat tvoje rozhodnutie. Musis sa rozhodnut co je dobre pre TVOJU RODINU.
No co sa tyka rodicov, vela z nas odislo od rodicov a aj nam je luto ze ostali sami. O tom je zivot. Nase deti to urobia aj nam. To neznamena ze uz nie ste rodina.
No uz si dospela a mas svoju rodinu, pupocnu snuru fakt treba prestrihnut. Ja svoju rodinu zboznujem, ale napriek tomu by som nestavala dom v takej blizkosti. 15km je naozaj nic.
A na take kalkulacie mama sa mi postara o dieta ked pojdem do prace .. v prvom rade ty sa postaras o dieta ked pojdes do prace, je to tvoja zodpovednost. Ja viem ze niektore babky sa radi postaraju no odtial potial.. dufam ze sa chapeme co myslim.
A taktiez zrejme problem budu asi tvoji svokrovci, ktori podla neviest su stale prilis aktivni 😁 treba ich stopnut ..odtial potial.
@veronika251 si jedináčik?no tak pozemok prenechate jeho súrodencovi a 5 t Vám zaplatí za siete a veci, ktoré ste tam investovali a nemusí on.
Horšie to bude s tvojim mužom myslím, že to bude sok.Podla mňa si len pochopila, ze ideš od rodičov a je to definitívne tvoje miesto kde budeš bývať.Teraz, keď si v byte si ako ďaleko od rodičov?asi si len precitlivela ja som tiež plakala, keď som v 25 r odchádzala z domu pokým kamarátky sa tešili ja som revala🙂)lebo sme si vždy rozumeli a trávili spolu veľa času aj s frajerom...myslím, že toto bude Váš veľký problém možno aj tvoj muž chce byť bližšie k rodičom...no tak si dospelá pories si to, ale nebývala by som kde nechcem..Toto bývajú tie zdedene dary a potom je z toho len problém.Dieta bude mať dieťa v niečom súhlasím s babami už je čas sa postarať sama o seba.Ked sa narodí bábo tvoja upnutost na rodičoch sa zmenší už musíš myslieť na bábo a muža a sama sa postarať.
Mat rodinu blizko je super, ak sú dobre vztahy, vzhladom aj na vypomoc... Ale ked uz teraz rozmyslas, ze ako ti budu pomahat s dietatom, kam ho das ked pojdes do práce, tak to podla mna rychlo zmen takyto postoj. Budú aj rodicia taki nadseni? Ktovie ako budu na tom zdravotne atd.. nakoniec mozno budete radi ak svokrovci budu mat niekedy cas. ved nemam deti, aby sa mi druhí o nich starali. Ako to robia potom rodiny, co maju rodicov 300km ďaleko alebo nemaju uz ziadnych. Ja neviem, ale cely ten tvoj postoj je taky svojsky...
Navstevy su vam teraz mozno vzacne lebo si od nich viac km, ale ktovie ake to bude ak to bude denne a par metrov... Ja by som hladala asi tretiu neutralnejsiu moznost

Sú to tehotenské hormony že tam chodim každý deň lebo mi je ľúto že su samy?