Nechcem stavať dom tam, kde mám stavebné povolenie
Dobrý deň
Už ste niekto vybavili stavebné rozhodnutie a potom vycúvali? Dali sme do toho pozemku cca do 5000e ale ja som si to rozmyslela tam staviať. Manželovi som o tom nepovedala určite ma odmietne s takou myšlienkou. Chcem začať riešiť iný pozemok ktorý je krajší a bližšie k mojej rodine- vybaviť ho bude na dlhšie. Mám strašné výčitky a plačem každý deň kvoli tomu že nechcem stavať na tom už vybavenom pozemku-manžel to riešil tak rýchlo že mne až teraz došlo že to bbolo zle rozhodnutie .svoju rodinu mám 15km od toho pozemku ale ja chcem stavať hneď za rodičovnskym domom. Čo by ste robili vy? Vzdy som si predstavovala že budem bývať blizko za nimi a starať sa o nich.
Ja k tomu len tolko, že my sme si mysleli, ze kupujeme jednoduchý pozemok. A aj tak sa to nakoniec kadejako natiahlo o 2r viac, ako pôvodne malo byť. A to boli veci, čo sme predom nijako tušiť nemohli. Ak ten druhý pozemok je už teraz komplikovaný, môže to byť v konečnom dôsledku veľký problém. Zver sa mužovi, čo cítiš, ale vypocuj si aj jeho argumenty a skutocne sa nad nimi zamysli bez emócií. A ak už len o 15km ide, to je malina. Dokonca by som povedala, že je to bezpečnejšia vzdialenosť ako byvat rovno pri rodičoch 🙂
@ivkazba tak tak
@nienna to neznamena,ze ho za tolko kupili
@ukulela
@petulda333 pravda, to mi nenapadlo 😅
Keby mne žena rumazgala že chce žiiiiť pri maminkeeee, buuuuu, smrk a postarať sa, tak ju k nej pošlem nech si ju necha.
Na keru riť si sa vydala keď chces žiť maminke pri zadku. Vaz si že máte možnosť súkromia a možnosť návštevy, kruci už si odstrihni pupočnú šnúru od maminky a zi život s manželom.
Alebo sú tvoji rodičia ťažko chorí, postihnutí ? Inak máš čas vychovať svoje deti, žiť svoj život, a potom cca o 30rokov pomôcť komu a kde treba.
Prečítaj si skupinu Ach tá svokra, tvoj prieskum spokojnosti sa diametrálne zmení.
15km je tak akurát, ani nie moc blízko, ale zároveň poruke, keby niečo.
@veronika251 stavať pri rodičoch je ako bývať s nimi v jednom dome. Nikdy. 15 km nie je veľa, konečne sa osamostatni.
Zase baby, 2km od svokrovcov, to tiez nemusi byt terno 🤨
@ukulela ano pozemok je zdedeny ibaze uz sme doň investovali sieťe atď
@ukulela na byte a dieťa na ceste
@veronika251 to je co za skusenost? Este tam neziju. Vyhody fajn,ale zit tak....no... tie co tak ziju vedia a mozu byt vztahy skvele
@petulda333 pridali by ste link na take diskusie,?
@veronika251 o tom zlom?
@veronika251 je ten pozemok za rodičmi vysporiadaný? Má vlastný prístup, alebo musíte chodiť cez záhradu? Dá sa záhrada celkom rozdeliť na vašu va rodičovskú? Ak nie, nešla by som do toho. Keď sa rodičia pominú, prinesie vám to mnoho problémov.
@veronika251 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/byvanie-u-svokrovcov-dochadza-mi-trpezlivost/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-sa-do-vsetkeho-stara-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/bezpecna-vzdialenost-od-svokrovcov/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zahrada-u-rodicov-na-stavbu-domu-verzus-nadstavba-nad-svokrovcami/
Nemam viac casu hladat teraz,ale skus si to vyhladat
@zuzliq je to vysporiadany pozemok so samostatnou zahradou
@petulda333 polovica skupiny ach tá svokra je o spolubyvani so svokrou/aj matkou a následky na Cajle...
Ja mam stále pocit z tych diskusii že patrim medzi tych 5% čo je spokojných pri rodičoch so samostatnym pozemkom. Hrozne že som to nechala zasť do takehoto štádia. Človek si uvedomí to čo chce až vtedy keď o tú možnosť príde :(
@veronika251 15km nie je vobec ziadna vzdialenost. A baby ti dobre radia, byvanie na jednej kope s rodicmi je vacsinou cesta do pekla.
@veronika251 ty si spokojná teraz, ale či by aj tvoj manžel bol spokojný pri nich? + časom sa môžu vzťahy zmeniť...nikdy nevieš, či by sa nezačali neskôr do vás starať - do stavby, zariaďovania domu, potom do výchovy detí a pod. 15 km nie je taká hrozná vzdialenosť.
@veronika251 A prečo neotvoris usta a nepovieš to mužovi? Možno keď zistí, že z toho robíš taku tragédiu tak sa zlutuje a spraví ti po vôli. Nechápem na čo čakáš.. Ked budete mal pol domu postaveného to naňho vyvalis ?
@veronika251 no asi tam bol nejaky vaznyzadrhel, ak sa nedalo hned stavat pri rodicoch, nie? ved to bola prva volba a nevysla ... preto ste hladali ine.
@veronika251 kazdy pise pozitivne, ked byva v susedstve rodicov? vazne? ze ty si vyfiltrovala len odpovede, co sa ti pozdavali...
15km je nic, ked sa nastves, aj pesi zajdes.. Tak nevyvadzaj, akoby ta muz tahal na druhy koniec republiky. Pri maminej sukni budes moct aj kazdy den sediet..
vies, co by nastvalo mna? ze kde si preboha bola doteraz, kym ste kupili pozemok a investovali don 5tisic..
a mimochodom, pribehov o tom, ako byvanie v jednom dvore pokazilo vztahy, je omnoho viac..
@karmen118 zacali sa starať do stavby svokrovci co byvaju 2km od toho pozemku kde mame stavebko vybavene. Oni mi zacali liesť hore krkom. Moji rodičia taky nie su. Nestaraju sa tak. Tak 6 mesiacov to moj muž vyriešil s tym pozemkom. Aj ked som mu vravela negativa stale ma presviečal že tam bude lepšie rychlejšie. Lenže čas ukazal že ja to nechcem a on ma asi zamliaždi keď to naňho vysypem. Ale lepšie skor ako ked tu niekto pisal budu zaliate zaklady alebo polka domu. Lenže viem že on to bude znašať ťažko ked už potiahol siete atd. Pošle ma do ...
@veronika251 ale tak to,co pises teraz, dost meni vyznam.. cize primarne chces ist dalej od svokrovcov.
Ja by som im skor spolu s muzom ukazala, kde su hranice.. Lebo znova, ak ta maju otravovat, je to dost jedno, ci su od teba 2km, ci 13-17km..
@veronika251 15 km máš kúsok. Sadne a do auta a do 10 - 15 minút si u nich. Teraz postavia u nich na záhrade a za 3 roky budeš vyplakavat ako sa ti do všetkého starajú
@veronika251 tebe svokrovci začali liezť hore krkom, a myslíš, že tvoji rodičia nebudú? Teraz hovoríš, že sú iní. Ale v takomto spolužití (viacmenej pokope) sa ešte len vzťahy ukážu. Aby si nebola prekvapená.
Ja už teras chodim každy deň tych 15 km za nimi...

@nienna mozno zdedeny pozemok .... a investovali len do prepisov, alebo sieti, neviem ...