Nenáročné interiérové kvety
Prosim vas viete mi poradit nejake pekne nenarocne kvety? Všetko pri mne hynie. Jedine co sa udrzi pri mne su kaktusy a fialky. Chcela by som zopár ešte živých kvetov, ale nie náročné. Mala som aj kalanchoe vraj nenáročné a aj to mi zdochlo. Prosim viete mi poradiť nejaké pekne kvety v malých črepníkoch? Ďakujem za rady... 😊
@merlinja nemozes tolko polievat. Mne vzdy ked umrela kvetina tak za to, ze som ju preliala. Fakt vzdy proste. Lopatkovce mi dva tak odisli. A teraz som si kupila palmu a tiez som skoro o nu prisla. Asi neviem odhadnut mnozstvo vody alebo co. Aj ked polievam raz za tyzden tak im asi davam vela vody 😂
@jannka89 pravw preto ze ma totalne premocenu podu je uvadnuty. On sice na rad vlhkost ale skor vlhkost na listoch. Podu musis vzdy nechat uplne vyschnut az potom poliat. Postrek listov mozes robit castejsie.
@jannka89 ahoj nepolievas ho prilis? Ak ma premocenu podu a listy ovadnute tak ti odhniva. Skus ho zachranit tym ze ho vyberies z tej zemi, umy korienky od hniloby, nechaj trosku preschnut, a zasad ho do cerstvej zeme. Mam lopatkovec roky rokuce a teda ak mi vykapal tak len raz a to kvoli tomuto. Ja mam slnecny byt takze je na normalnom mieste vzdy, ale zas nie na priamom slnku..ja si dost dnu tienim zaluziami, nemam az tak rada svetlo a teplo🙂. Polievam ho sporadicky max.2x do tyzdna mozno 1,5- 2dcl vody. Zalezi aky je velky..mensim davam menej vody. Mam ich viac lebo som si ich rozmnozila.🙂 vzdy len tolko vody treba lopatkovcu dat aby v spodnej miske nestala voda. Ak by sa ti to stalo, tak misku s vodou proste zlej.
Baby inak super tema, nahadzte aj fotky nejake nech sa inspirujem..aj ked nemam kam davat uz kvety doma ale isto najdem nejake miesta 😁. Mate niekto aj tahave kvety?
@ssandyy keď ti odišla orchidea to ti uschla či odhnila či ako? Lebo mne kedysi aj skoro rok nekvitli. Teraz ich mám krásne, 6 ks, z toho 3 sú silnejšie, mávajú 20-30 kvietkov a kvitnú aj rok vkuse 3 su menšie,slabšie,ale tiež kvitnú 2-3x do roka aspoň pár kvietkov. Niekedy im trvá dlhšie aby po odkvitnuti zase pustili nový vyhonok a kvietky, niektoré mi kvitnú nonstop, jedna stonka odkvita a už ide nová. Polievam raz za týždeň, to je celá starostlivosť o ne.
Inak ja v podstate všetky kvety polievam raz za týždeň a všetkým sa darí. Z tých menej náročných mám rôzne draceny, ficusy (dlholisty, Benjamina, elastica), divokého jana, lopatkovec, zamiokulkas, rodinné šťastie
@dada011 toto sú dva kvety, ktoré mi pomaly rástli a len zhadzovali listy takýmto sa u mňa nedarí.
Ja mám rada aj peperomiu mám 2 druhy na okne kúpila som v Obi či Bauhause a inác mám len to, čo som písala.4 anturie, zamioculcas, u dcéry v izbe len kaktusy🙂)a jednu vianočnú ružu, ktorá nejakým zázrakom prežila od Vianoc
@katulastraka však ja ani nepolievam, som strašne "nezodpovedná" sú aj 2 týždne bez vody, potom ma napadne, polejem, a tak dokola, orchidey som podľa návodu zaliala v kvetináči vodou, že majú nasať vodu a potom cca o pol hoďku vyliať, som zabudla, vyše týždňa tak bola :( Mala som 3 už viac rokov, nič sa s nimi nedialo, po 4 listy mali, a len vegetili, ani list, ani kvet. ach jaj, Mičurin zo mňa nebude :o)
@luccija :o))) nechcem byť nemilosrdná, mám ho na linke, béžový kvetináč a z neho ten list visí - taký "luxusný" kvet nemá hocikto, čakám kedy mi na pracovnú dosku pristane. :o) Sa mi zdal, že začal ovísať, asi že je suchý, tak som poliala a potom začal žltnúť, potom som už nič nerobila, len asi mesiac, dva listy otrhávala, tento jeden je "borec" nevzdáva to. Asi to vzdám ... 🙂
@merlinja chudaaaaak😂😂😂😂🤓🤓🤓🤓🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️Aj hnojis? Menila si miesto?
My mame maly byt, ledva sa tam my zmestime takze mam dva zemiokkulcasy ale jeden je moj je slabucky ale zije, kamoska mi dala druhy hruby riadny.. Tak som smzvedava ci prezije.. Buduci rok sa stahujeme a nesmierne sa tesim na monsteru a sloniu nohu... Tie su kupim ako prve🤓🤓🤓🤓
Treba davat pozor na umiestnenie kvetov, taky fikus absolutne neznasa prievan, nemoze byt pri okne, dverach... A pod. Vela kvetov neznesie slnko, alebo tmu... Orchidee odjakživa umna iba na východnych oknach...
@merlinja orchidey treba hnojit aby kvtili 🙂
@katulastraka ja som za 3 roky nehnojila ani raz a kvitnú
Zienky a tie kvety čo odporucate nie sú na parapet na priame slnko. Neviete o niečom takom čo nevadí priame slnko na parapet? Alebo fakt menšie kvety do takých menších črepníkov? Podobne veľkosti fialiek alebo kalanchoe? Lebo čo ste mi odporucili tak skoro všetky sú dosť veľké. Ale plánujem aj kúpiť čo ste odporučili no po zemi nemôžem nič dávať teraz keďže mám malé dieťa a ju zaujíma všetko 🙄
Nečítam všetko, možno bola spomenutá Dracena. Tú som už aj dva krát presádzala, a stále je krásna. No a ešte sa u mňa darí fikusu. Maximum čo pre obe robím, že ich sem tam osprchujem.

@evaachesa no tak to si horsi pripad ako ja🤣🤣🙈tak uz len umele🤔😅