Oplatí sa kúpa záťažového paplóna? Skúsenosti a názory
Ahojte.Má niekto záťažový paplón?Oplatí sa kúpa takéhoto výrobku?Naozaj funguje na zlý spánok?Mám paplón,nie je mi zima ale v noci sa budím práve na to ,akoby som na sebe žiadnu prikrývku nemala.Nie je ten paplón zasa nejaký ťažký velmi?ďakujem za vaše skúsenosti.
Máme 7kg, je velmi prijemna, ozaj ako objatie. Je trosku tazka, ak si ju chces upravit nohami napriklad 🙂 A nam je pod nou velmi teplo, a to sme teplomilni.
A načo je niečo také dobré? Ako pomáha na zlý spánok?
Tiez uvazujem nad kupou.
Prepáčte, ze sa takto zapajam. Mam ju tu v ponuke, používaná len krátko, keďže ma začali boliet nohy, nie je pre mňa.
a je aj s váhou menej ako 7 kg?
Doma som si nahodila na paplón hrubú deku, spí sa mi lepšie, konečne spím celú noc
Záťažové deky sú určené na upokojenie. Tlak na človeka vyvoláva pocit objatia, a preto je po jeho použití pokojnejší, má pocit istoty. Ja mám deku, pomáha mi pri syndróme nepokojných nôh. Využívajú ju aj mamičky s deťmi s PAS, či ADHD na upokojenie. Čo ja viem, môže ísť maximálne pod úroveň srdca, takže nieje na nočné spanie...
@nikaeli nie je na klasické nočné spanie?Lebo cez deň ja veru neležím🙂
Ja mám 8kg. Roky som mala problém so spánkom. Od kedy som si kúpila záťažovú prikrývku spím ako bábätko. Ja som normálne zakrytá až po uši. Keby som vedela skôr, že to existuje dávno si to kúpim.
Záťažové prikrývky, tiež známe ako gravitačné prikrývky, sú čoraz populárnejšie pre ich potenciálne výhody pri zlepšovaní kvality spánku. Tieto prikrývky sú navrhnuté tak, aby boli ťažšie ako bežné prikrývky, čo vytvára jemný, rovnomerný tlak na telo. Tento tlak môže mať niekoľko pozitívnych účinkov na spánok:
Výhody záťažovej prikrývky na kvalitu spánku:
* Zníženie úzkosti a stresu: Hlboký tlak, ktorý prikrývka vyvíja, môže stimulovať produkciu serotonínu a melatonínu, hormónov, ktoré prispievajú k pocitu pokoja a uvoľnenia. Zároveň môže znižovať hladinu kortizolu, stresového hormónu.
* Lepšie zaspávanie: Mnohí používatelia uvádzajú, že s použitím záťažovej prikrývky zaspávajú rýchlejšie a spánok je menej prerušovaný.
* Hlbší a pokojnejší spánok: Rovnomerný tlak môže pomôcť upokojiť nervový systém a znížiť fyzické prejavy úzkosti, čo vedie k hlbšiemu a pokojnejšiemu spánku.
* Zmiernenie symptómov nespavosti: Niektoré štúdie naznačujú, že záťažové prikrývky môžu byť prospešné pre ľudí trpiacich nespavosťou.
* Pomoc pri poruchách senzorickej integrácie: Záťažové prikrývky sa niekedy používajú aj ako súčasť terapie pre ľudí s poruchami senzorickej integrácie, autizmom alebo ADHD, ktorí môžu mať problémy so spánkom.
Bola som na to upozornená predajcom - príliš veľký tlak môže spôsobovať sťažené dýchanie a pocity úzkosti. Ja mám tetániu a k nej pridružené kardio ťažkosti -> pre mňa bola táto informácia dôležitá a držím sa jej. Deku používam napr.večer pri telke alebo pri čítaní. Ja som pri spaní prikrytá až po uši, vadí mi odkrytý krk. S touto dekou by som tak nespala.
Ja mam a spokojna som.mam z ikei
Mám, nepoužívam, pre mňa nepríjemná.

Mám a za mňa je to super vec mám 7kg , ale keby kupujem opäť vezmem si 9kg perfektne sa váha rozloží a cítiš sa ako v objatí.