icon

Oplatí sa viac byt alebo dom?

noha_bolava
9. feb 2023

Oplatí sa viac byt alebo dom? Výhody/nevýhody?

Strana
z2
dkethe
10. feb 2023

Vzdy som tuzila po dome. Zial, manzel mi pred svadbou svoju nechut k domu zatajil 😭 a tak to zostane v mojich nesplnenych snoch. Tak sme sa aspon prestahovali do bytu v centre. Pracu mam 7 minut bicyklom, busom 3. Byt je krasny, bezudrzbovy. A tak som sa rozmaznala tymto ne/dochadzanim, ze si uz neviem predstavit ist do domu mimo mesta
Chcela som sadit, sliepky chovat.. no a v byte sejahoja, ziadne starosti 🙈 veget, vylety, zadlzeni niesme...

babu11
10. feb 2023

Ja schlapom sme mestské deti aj sme spolu bývali v byte, keď sme hľadali väčší byt našli sme v tej hodnote aj dom na dedine...boli sme mladí a sprostí mysleli sme ,že šupšup a máme prerobené,ale keďže sme robili všetko od elektriky,kúrenia atď trvalo to dlhšie,ale ja by som nemenila mám všetko pod nosom školu,obchod poštu...mám to bližšie ako v meste a zároveň bývam pod lesom. Ja čo som bola vyslovene šopingový človek teraz akurát behám po obi a kupujem kvety,hnojivá ,hlinu atď. Ja tu mám ale aj prácu na skok od domu, čiže fakt do mesta nemusím a keď hej som vyčerpaná viac ako keby som prevozila tonu štrku mňa už to muklovanie baví😁 ....k výletom chodíme stanovať,hory aj more to sa nezmenilo. V byte v meste som už nervózna zo zvukov stiesnených priestorov ,smradu čo ide cez stúpačky .

jasomzabka
10. feb 2023

@noha_bolava ano oplati sa oboje

danulicek
10. feb 2023

@selema áno, toto je ideál a takáto predstava je fajn. Ale stále je veľa ludi, čo sa hrnú do prerábky starých domov a naozaj mukluju. Čiže opäť je to o tých prioritách danej rodiny, člena rodiny 😊

mamula20
Odpoveď bola odstránená
dankabetka
10. feb 2023

ahoj, uz tu napisali zienky preco byt a preco dom, ja este tak pridam mozno aj dalsiu alternativu, my mame byt v meste ale aj zahradku (400m2) v zahradkarskej osade, na byte sme cez tyzden a vikendy kombinujeme s vyletmi, navstevami a zahradou, je to super...mat aj zahradu-tam si decka mozu robit co chcu, tam je dovolene vsetko...
mne sa tato kombinacia paci, mat dom v meste je utopia a dom na dedine by nasej rodine nevyhovoval.

ninusa221
10. feb 2023

Bývame v byte vo veľkom meste na dedinu do domu by ma nedostal nikto som proste naučená bývať v meste a mať všetko po ruke. Ale taký domček v peknej štvrti by sa mi páčil s teraskou bazénom a s najmenším pozemkom aký existuje aby mi tam moja svokra nemohla nič nasadiť 🤣

Strana
z2