icon

Oplotenie rodinného domu

lanelly
5. sep 2022

Môžete mi niekto poradiť, aký máte plot k rodinnému domu, napríklad skúsenosti s gabionmi, čo sa vám najviac osvedčilo, prípadne s akou firmou ste boli spokojní, ktorá vám to realizovala. Ďakujem za každý príspevok do diskusie.

pukavica
3. okt 2023

no ved to je jasne, tak pytala som sa len tak, lebo viem, ze tieto hlinikove ploty stoja v celku dost penazi, tak ci to nie je okolo celeho aj ako keby take zbytocne

darinagod
4. okt 2023

@pukavica ked na to niekto ma, tak preco nie. ale mne naprikllad staci, ked je predok taky pekna a okolo domu a vzdadu v zahrade si myslim, ze je fajn, ak ma clovek neprehladny plot

alenka551
5. okt 2023

a tak tak to ma vela ludi. niekde som videla, ze podaktori mali napriklad aj len obklad z predu aby bolo vidno od ulice a po bokoch a vzadu uz nemali nic, len klasicku fasadu. no plot ak je pekny, tak to spravi vela na celkovom dizajne domu

tabakmirka
9. okt 2023

@pukavica Tak to je všetko vec preferencií, podľa mňa plot je taká vec do ktorej sa oplatí investovať, pretože chceš aby služil dobre a hlavne roky. Nechceš predsa riešiť za pár rokov, že niečo niekde sa rozpadáva alebo že sa farba olupuje, preto som názoru, že do tohto sa investovať oplatí a treba stavať na kvalite.

bogierka
9. okt 2023

@tabakmirka to mas pravdu a hlinikovy plto by mal byt asi navzdy, nie? nema sa preco rozpadnut. pokial si vyberies pekny a neprehnany dizajn, tak z mody nevide

piece
11. okt 2023

@bogierka tak malo by to tak byť, ale tak záleží samozrejme od farby ako už aj vyššie písala, že aká je na ňom, či je lakovaný povrch alebo čo. Ale máš pravdu, mal by vydržať. Preto je dobré pri takýchto veciach ako aj pri dome ako takom myslieť na dizajn aby bol nadčasový, nech to človeka neomrzí o pár rokov.

hrehusa
16. okt 2023

@piece vsak jedine lakovany povrch tam bude, nie? ci ake su dalsie moznosti? asi to nebudu natierat rucne.

bibiana177
17. okt 2023

@hrehusa no to asi nie, ale tak povrchove upravy su rozne. muz s podobnymi vecami kedysi pracoval, takze toto uz ovladam 😀 firmy mavaju lakovne a praskovne a taketo prevadzky na povrchove upravy.

tabakmirka
19. okt 2023

@bogierka Mal by byť, veľmi záleží ako je kvalitný, ako je farba aplikovaná na plot a veľa iných vecí, preto si treba dať záležať na výbere firmy, ktorá vám to bude robiť. Predsa len taký plot, to je na roky, tak sa oplatí aj do neho zainvestovať. Aspoň teda nám to nebolo ľúto, keď si uvedomujeme, že chceme kvalitku 🙂

vetva99
19. okt 2023

@tabakmirka ake ste mali kriteria, podla ktorych ste si vyberali? lebo firiem je vela a asi nie vsetky su rovnako kvalitne.

tabakmirka
19. okt 2023

@vetva99 Tak kvalita práce a komunikácia, to sú základné veci, ktorými sa s mužom riadime pri všetkom. To sa nám tak najviac osvedčilo za posledné obdobie, odkedy sme sa dali na stavbu domu a všetko okolo toho.

piece
20. okt 2023

@bibiana177 jasné a tiež záleží aj typ farby, prášku aký je, lebo tiež je tých značiek dnes už veľmi veľa a keď chce človek aby to vydržalo, tak treba také pozerať. My sme všetko dopodrobna študovali, keď sme sa pre hliník rozhodli 😀

moncurienula
20. okt 2023

@piece tak to ale neviem, ze podla coho by som ja vedela posudit, ktory prasok je aky a naco a ci je dobry alebo nie 😀 hlinik to som pocula, ze je dobry material, ale tiez to vyzaduje nejake povrchove upravy, nie?

pukavica
23. okt 2023

Tak to si ani ja neviem predstaviť. Ako to vlastne je máš záruku jednak na plot a potom zvlášť na povrchovú úpravu, alebo je to celé v kope a v jednej dĺžke záruky?

seblicek
7. nov 2023

@moncurienula jasné, že to je ošetrený hliník tak aby vydržal čo najdlhšie a aby sa na ňom nepodpísalo ani počasie ani nič podobné.
Hádam by si nechcela robiť plot, bránu zo surového, to by bol nezmysel 🙂

tapala
8. nov 2023

@seblicek ako napriklad ja netusim, aky je medzi tym rozdiel :D ale tak asi je lepsie, ked ten material prejde nejakymu upravami, asi tak bude odolnejsi predpokladam. aj sa o to ale nejak treba starat? vies, ze ci sa nemusi po case prebrusovat a natierat, ci to nechyti hrdzu.

tabakmirka
8. nov 2023

@vetva99 Kritéria sme mali také, že hlavne komunikácia a kvalita boli zásadné veci pre nás. Lebo chceš ponuku rýchlo, keď si chceš niečo dať urobiť a veľa firiem má čas, dávajú si na čas s odpovedaním na maily a mňa to osobne privádza do zúfalstva. Takže to a potom to akú farbu používajú, akú technológiu na ploty, aká je životnosť, záruka a pod.

darinagod
9. nov 2023

@tabakmirka Na tu kvalitu si asi kazdy potrpi. Len ako to zistis dopredu proste. Len sediet, cakat a dufat, to asi nie je riesenie.

piece
10. nov 2023

@darinagod sú firmy, ktoré majú aj showroomy a to už veľakrát keď ideš pozrieť, tak vidíš aká je kvalita, aký je ten povrch, či to niečo vydrží. A tiež firma ak nemá problém ti povedať, vysvetliť, čo robia ako robia, tak to svedčí o tom, že vedia, že sa vyznajú.

vetva99
10. nov 2023

@tabakmirka Co sa tyka tej ponuky, tak vam boli aj najskor na zamerani a potom vam robili ponuku, alebo ste si vy nejak len zadali udaje, ze ste im mail poslali alebo tak? Tou technologiou myslis co presne?

vierka_z
13. nov 2023

@piece Oplati sa to? Lebo tie showroomy nezvyknu mat neviem kolko pobociek a casto je nutne kvoli tomu cestovat nie male kilometre.

kotricka
21. nov 2023

@vierka_z podla mna sa to oplati, ved neriesis toto kazdy tyzden, tak stoji za to ist sa pozriet a presvedcit na vlastne oci, ze co ako vyzera, co by bolo lepsie ake riesenie a tak, ja napriklad som radsej ked nemusim veci dohadovat len po telefone 🙂

seblicek
22. nov 2023

@tapala starať? Nie, to nie je treba. Ale pri údržbe treba dávať pozor, nemal by sa takýto plot, brána umývať napríklad vapkou, úplne stačí normálne len nejakou vlhkou handričkou alebo niečím takým zotrieť, to je najlepšie čistenie. Lebo nie je dobré, len tlakom nejakým väčším by sa na ňu šlo.

moncurienula
23. nov 2023

@seblicek mozem sa opytat, ze preco nie vapkou? mohlo by sa to nejak poskodit?

tabakmirka
23. nov 2023

@moncurienula Tak áno, predsa len to je veľmi silný tlak a pritom také čistenie vôbec nie je treba, lebo údržba hlinikového plotu je úplne jednoduchá.
Tam sa nemáš čoho báť. Ani ho netreba nejako často čistiť.

moncurienula
23. nov 2023

@tabakmirka ono pri plote asi netreba vseobecne a o plot nejak starat si myslim. to skor take generalky potom sa asi robia, ze sa tie kovove, alebo ake su to ploty, ze sa kartacuju a natieraju a tiez aj drevene. ale to si uz asi ani nikto nedava teraz robit, ze dreveny plot.

tabakmirka
23. nov 2023

@moncurienula Jój tak hliníkový plot hádam nik nebude kartáčovať, lebo to by tomu nič nepomohlo. Dobré je, že firma, čo nám robila plot, Alumix, že oni nám hneď aj vysvetlili, že čo je treba, aká údržba, čo nerobiť a podobne, že boli aj v tomto smere veľmi ochotní.

moncurienula
23. nov 2023

@tabakmirka noooo to nie, to viem, ze hlinikovy nemozes, to by sa poskodilo a zacalo hrdzaviet (mozno?). ved tak by to malo podla mna byt, nie ze vam len spravia plot a nechaju to potom tak a nic k tomu nepovedia, nedaju ziadne instrukcie :D

pukavica
27. nov 2023

Mňa by zaujímalo, že aké farby ste pri tom oplotení zvolili. Podľa čoho ste sa riadili?

piece
28. nov 2023

@vierka_z ale to cestovanie má zmysel, keď chceš dať plot, bránu alebo čokoľvek takéto.
Pretože to nie je investícia pár stoviek, to je proste viacej, tak nech vieš čo a ako. Akoby to malo vyzerať aj všetko.
@pukavica firmy majú svoje vzorkovníky farieb, za mňa je najlepšie voliť niečo neutrálne, niečo, čo bude jednoducho ladiť s domom.