Parametre matracov na manželskú posteľ

katica06
28. feb 2024

Dozrel čas aby som kúpila nové matrace na manželskú posteľ. Poraďte aké parametre pozerať? Ked máme radi tvrdšie matrace. Viem iba že chcem aby mali pratelný poťah.

viestta
28. feb 2024

Pratelny potah uz je takmer kazdy, lepsie su tie, kotre maju zips po celom obvode, zmestia sa aj do mensej pracky
Tvrdost matracov sa udava v hodnotach 1 az 5. 1 je nakmaksi, 5 najtvrdsi
Treba pozerat aj nosnost matraca
Zvysok je uz len o osbnych preferenciach a o posteli, lebo iny marac ide na lamelovy rost, iny na pevnu dosku

katica06
autor
28. feb 2024

@viestta naše matrace ešte nemali, v tej dobe som to nechala má muža. Máme rošty a čo som pozerala matrace tak majú nosnosť 120-130kg. Muž má cca 100kg takže asi toľko treba.

guudy
28. feb 2024

@katica06 suhlasim s viesttou, odporucam skocit do predajne vyskusat si, co vam vyhovuje. Dokonca nemusite mat ani rovnaky matrac…dobra predavacka ti poradi podla pripadnych zdravotnych problemov, podla toho ci spis na chrbte/naboku a pod.
Viackrat mam dobru skusenost so Segumom.

egonsk
28. feb 2024

@katica06 osobne by som ti odporucal volit matrac pre co najvacsiu nosnost, lebo tym cislam sa neda verit, zvlast teda pokial to nie je nejaky luxusnejsi typ.
Mam novy matrac (zonovy penovy) na 130kg, pritom mam 90kg a po 6 mesiacoch zmakol tak, ze uz premyslam ho vyhodit a kupit radsej iny.
Predtym som mal materasso Sultán Hydrolatex Plus T3 a ten bol perfektny a bezproblemov sluzil vela rokov. A tiez potah na som sultane bol prijemny, pratelny, priedusny a napriek tomu odolny voci tekutinam, co pri tom terajsom smejde (neviem ako sa vola, ale stal asi tretinu z ceny toho sultanu) nehrozi ani nahodou, je to hnusna umelina aj na dotyk.

katica06
autor
28. feb 2024

@guudy dostala som poukážku do istého eshopu,.tu na okolí nema predajne

fido69
28. feb 2024

Hlavne si kúpte do manželskej postele matrace dva:
- aby ste sa každý v pohode vyspal a necítili vzájomné hniezdenie, mrvenie, otáčanie,...
- každý máte inú váhu, aby sa vám nestalo, že budeš "padať" do manželovej priehlbne
- každý potrebujete inú tvrdosť. Napríklad mne vyhovujú tvrdé matrace (najlepšie sa vyspím na tvrdom rošte bez matraca), ale manželka potrebuje mäkkú pamäťovú penu.
Je to dlhodobá investícia, tak to treba tak brať. Ak eshop nie je vo vašom meste, tak určite vycestujte. Matrace treba osobne vyskúšať a na spánku nešetriť. Overené produkty predávajú Materasso a Segum.
Osobne by som neveril penám, ale stavil na pružinovú klasiku. 😉

egonsk
28. feb 2024

@fido69 pri 2 matracoch nemozes moc sulozit v strede, to je trosku neprakticke, ked ti babu zatlaci medzi matrace, alebo ked ona pri jazdeni zatlaci tam teba ;)

guudy
28. feb 2024

@katica06 uprimne, neviem si predstavit kupit matrac bez vyskusania… matrac nie su rozky, ktore kupujes na istotu a ak nahodou uschnu, tak ich vyhodis 🤷🏼‍♀️

guudy
28. feb 2024

@fido69 suhlasim, okrem poslednej vety😁

fido69
28. feb 2024

@egonsk Bohužiaľ problémy aký matrac je pri súloži najlepší už moja manželka nerieši.

katica06
autor
28. feb 2024

@guudy nuž poukážka je na moje pomery vyššiu sumu a na tej stránke predávajú iba matrace rošty a postele, nerada by som nechala prepadnúť takú čiastku

guudy
28. feb 2024

@katica06 to uplne chapem. Ja by som rozhodne vycestovala za kamennou predajnou. Aj keby to malo byt na druhy koniec Slovenska. Vyplati sa ti to. Teda vam, chodte spolu s muzom 🙂

Spravte si vylet 🙂

viestta
28. feb 2024

@egonsk pre pripad podpaplonovych radovanok a spanie dietata medzi rodicmi uz savno vymysleli Tkus medzi matrace, ktory vsetky problemy so zaladanik telesa medzi matrace riesi. Ak sa pouzije jedna velky plaschta na obidva matrace vyriesi sa aj posledny problem, a to rozchadzanie sa matracov