Ploštice - dezinsekcia
Ahojte, objavili sa u nás ploštice (sme si istí), no objavili sme ich, až keď sme ich mali vo všetkých izbách a vo veľkom počte. Nič domáce, či z netu nepomohlo, chceme sa teda obrátiť na firmu alebo domovníka. Väčšina firiem píše, že treba vybrať veci zo skríň, no reálne si neviem predstaviť, kam. Do stredu izby na kopu, či kde, keďže sa neodporúča potenciálne zamorené veci prenášať? Do vreca a opatrne vyberať a prať tú tonu vecí, aby sa náhodou nedostali tie svine späť do priestoru? Neviem si to vôbec predstaviť, ako máme zabrániť opätovnému zanesenie, keďže aj napriek tomu, že máme len potrebné veci, je ich veľmi veľa (5-clenná domácnosť, z toho 3 študenti, malý 3-izbový byt). Ak to dám na kopu, neprečistia ich postrekom, ak inde, len ploštice prenesieme. V "detskej" kde je najviac vecí sa pomaly nedá pohnúť, tak si neviem predstaviť presúvať len veci z nábytku, nie že ešte samotný nábytok niekde naokolo už vybratých vecí. Ako ste riešili ploštice v plnšom byte? Dá sa to bez vyhodenia potrebných vecí? (Nepotrebné priebežne vyhadzujme a máme len to, čo reálne treba a sa používa a aj tak sa asi ešte niečoho vzdáme, no nemôžeme vyhadzat až toľko vecí, aby sa to dalo zvládnuť vyčistiť a znovu kupovať aby sme mali všetko potrebné. A aj zamrzí, že na niečo som robila x-hodín za nízky plat a je to nové a treba k to, ale musí ísť preč.
Budem vďačná za akékoľvek tipy k hocičomu čo sa týka odstraňovania ploštic odborným zzásahom. (riešiť s domovníkom/samostatne , ako dosť preplnenú domácnosť pripraviť a vyriešiť, prípadne tipy na firmu v KE, s ktorou máte reálne skúsenosti)
@mancuri dobrý deň. Aj ja mám problém s plošticami. Našla som ich len pár. Trvá to asi 2 týždne. Boli v spálni,potom som našla aj v obývačke jednu. V detskej zatiaľ chvalabohu nič.Skúšali sme to sami riešiť,ale keďže sa strašne bojím aj oči zažmúriť,spím pri zasvietenom svetle...tak som volala firmu. Len by som chcela vedieť,či Vám pomohli. Teda či už sa viac neobjavili..
@dasin syn bol dostipany... Hned na druhy den som mu jednu nasla v posteli... Hned som volala firmu, prisiel vystriekal 14 dni pokoj netrebalo nic vypratat on ako striekal tak poprehadzoval.... Po 14 dnoch som bola ja dostipana uz v spálni, cize nejake vajicka uz isto boli.... V spalni som vypratala pod postelou a okolo a tak prisiel zas... Ale nic sme nanasli uz, a odvtedy redy pokoj... Hrozne inak.... Neprajem nikomu tie nervy kvoli jednemu malemu chrobacikovi.... Ktovie odkial sme si to doniesli
Tak ze u nas trebalo 2 krat
A na 2 krat pustil aj v izbe taky plyn.... Ja som si ho uz obj mam ho doma pre istotu 🤭😒
@lucka527 no nijako...správca prišiel vystriekať ale asi s nanič postrekom,lebo z tej garzonky sa šírili už aj na spoločnú chodbu a schodisko. Niečo strašné. Tak sme sa rozhodli pre firmu,prišli vystriekali o 2 týždne majú prísť a dať dymovnicu. Vraveli ze garzonku musia vyčistiť na holobyt,ani kúsok podlahy tam nesmie ostať. Zevraj to už niekoľko rokov takto žijú. 7 rokov tam bývajú. Majú sa odsťahovať. Dúfam,že čím skôr,lebo už som z toho vynervovaná.
@ninanikol prosím vás ako sa volala firma ktorá vám pomohla ?
@ninanikol Dobrý deň. Mám taký problém ako ste mali Vy. Ploštice v byte. Našla som si na nete firmu ešte koncom júla. Zdá sa mi, že je to tá istá firma, ktorá u Vás tiež robila zásah. Robil to jeden pán z tej firmy 14. augusta a po 50 dňoch, iný pán, z tej istej firmy. Tá doba 50 dní, to bolo asi veľa. Dnes je to už deviaty deň, ale ja celý čas mám pocit, že ju mám pod tričkom. Všetko ma svrbí a včera som mala nové štípance. Nachádzala som nejaké mŕtve, dávala som ich do fľaštičky, ale ja to neviem identifikovať ani pod lupou. Chcem sa spýtať, ako dlho po postreku ste mali ten problém. Na balkóne plno vriec s oblečením a posteľným prádlom. Dávala som do mrazničky, ale ani neviem, či to má nejaký účinok. Nerozhodla som sa, čo s tým urobím. Ešte jednu vec by som chcela vedieť, či už máte odvtedy pokoj, či sa nevrátil ten problém. Ďakujem.
@micicu my sme mali ploštice od susedov,čiže hniezdo som doma nemala. Tak mi bolo povedané,že niekoľko dní po postreku ešte môžu štípať,ale že postupne uhynú. Ale tak do 2 rýždňov. Čiže mesiac po už je veľa. Ešte by som ich kontaktovala a požiadala o opakovaný postrek. Ale my sme si objednali postrek z internetu,z poľskej stranky. Volá sa Pluskwy a to sme miešali s C-othrinom,a týmto sme si preventívne striekali.
@dasin Teraz 3.10.2024 sme mali už druhý postrek, ale po 50 tich dňoch od prvého (14.8.2024). Dosť neskoro. V kuse som urgovala, ale vraj nemali cestu do nášho okresu. Tak sa ploštice nekontrolovane množili. Nám pri prvej návšteve hovoril pán z firmy, že nenašli hniezdo a dokonca tvrdil, že ploštice nemáme, no ale potom postriekal. Pri druhej návšteve o 50 dní tiež nenašiel hniezdo, tvrdil to isté, aj napriek tomu, že hlavne ja som mala štípance. Za tú dobu sa ploštice rozmnožili, našla som ich aj v obývačke na knihách. Urobila som však chybu, že som to nenafotila. Rýchlo som ich povysávala. Nemali sme dôkaz. Vysypala som z flaštičky, čo som nazbierala a vraj tam nebola ani jedna ploštica. Mala som v mobile nejaké fotky, ale z časových dôvodov to nechcel. Byt však postriekal. Dnes je to 11. deň, ale nás štípu, dokonca aj cez deň. Stále nejaký nový štípanec. Je to nekonečno, ja už ani neverím, že sa to skončí. Veľmi som uvítala, že ste mi poradili tie prípravky. Len by som sa chcela spýtať, v akom pomere ste obidva zmiešali. Koľkokrát ste to potom ešte preventívne striekali, kým všetko zmizlo. A ešte by som chcela vedieť, či od tých susedov už potom nepreliezali. Nám tvrdili tiež, že to môže byť prelez od susedov. Ale susedia sú všetci ticho, to znamená, že oni to nemajú. Ďakujem za odpoveď. P.s. Pripájam foto
@micicu robili sme silnejší roztok,nie ako je odporúčané,ale len s polovicou vody. Neviem či ma chápete. Dobré by bolo kontaktovať domovníka,aby prezistil. Aj ja som bola prvá,kto sa ozval. Samozrejme tá rodina od ktorých to liezlo boli ticho. Podarilo sa ich odtial vysťahovať,byt odkúpili a celý rekonštruovali,čiže aj elektriku,stupačky....Nič pôvodné tam neostalo. Bol aj vydymený dymovnicou,ktorú sim kúpila na vlastné náklady. Keby tu boli ostali pôvodní majitelia,tak by sme sa toho určite nezbavili.
@micicu veľmi veľa vecí som vyhodila,aj keď v nich ploštice neboli. Náhradné paplóny,vankúše,kabelky,plyšáky...a oblečenie ktoré sme nepotrebovali. Ostatné som vyprala postupne na 50-60 stupňoch a uskladňovala v tých sáčkoch čo sa dajú vysať vysávačom. Celý byt bol hore nohami. Posteľné som prala každý druhý deň na 50ke.
@dasin veď to, v tú chvíľu sa mi všetko zdá ako nepotrebné, všetko by som to vyhodila, lebo mám v tom miš - maš, vyprané, ale nepotriedené. Aj ja pomaly vyhadzujem. Hľadám oblečenie a neviem v ktorom vreci to je. Mám plno vecí na pranie Máme ešte jednu prázdnu mrazničku, aj tam sú veci, neviem či to má zmysel. No a najviac ma zaskočilo to, keď som včera objavila, že ploštice vychádzajú z digestora. To nezistil ani jeden z tej firmy. Myslím, že na toto sa nezamerali vôbec. Ploštice nachádzam mŕtve, ale stále sú, štípu aj počas dňa (asi tie nymfy ) aj keď nič nevidím. Vyzerá to, že hniezdo je v tej vetracej šachte. Digestor sme hneď oblepili, aby sme zabránili vychádzaniu. Keď nám príde postrek, digestor vyhodíme a vystriekame tam, čo sa dá, len neviem, či sa to tým všetko zlikviduje.
@micicu napríklad u nás v kuchyni ani nestriekali,lebo vraveli,že v kuchyni nezvyknú byť. Keďže išli odtiaľ,tak si myslím,že sú niekde u susedov premorené,buď pod vami alebo nad. Nekontaktovali ste domovníka? Po čase keď to všetko prešlo,mi bolo veľmi ľúto niektorých vecí,čo som vyhodila. Napríklad kabeliek,alebo aj obľúbených synových hračiek.😮💨
@dasin ja som ho kontaktovala na začiatku, potom mi povedal, že nikto nema. Keď boli striekať a povedali nám, že ploštice nemáme, tak som mu hneď volala. Po čase, keď to pokračovalo, zas som mu povedala, že musia byť, lebo nás štípu . Som zvedavá, čo bude, keď to v sobotu postriekame.
@micicu verte mi,keď to ide z vetračky tak to majú aj inde. U nás tiež každý bol ticho,ale keď prišli postrekovať,každý ochotne otváral dvere. Alebo by v tom vetracom priestore mohlo byť hniezdo holubov alebo iných vtákov a štípu vás tie vtáčie ploštice. Len tlačte na domovníka,nech to dá preveriť. Ja som nášmu volala každý deň.
V sobotu sme vyhodili digestor, postriekali sme, ale zatiaľ žiadne zlepšenie. V nedeľu som vyniesla digestor a aké prekvapenie, pri kontajneroch dva vyhodené digestory. To by mohlo niečo znamenať, ale každý je ticho. Volali sme správcu, ale on nevie o nikom, nikto mu nehlásil. Nakoniec sme jediní, keď sa nikto neprizná.
@micicu to isté bolo aj u nás. Všetci ticho a ja jediná som sa cítila ako nejaká špinavá bordelárka. Až keď som im nedala pokoj,prisli od správcu striekať a keď vošli k susedom a videli čo tam je,tak bi zhrození. A až po tom sa začali ozývať aj ostatní,že ich niečo poštípalo,alebo že našli nejakých chrobákov. Musíte naňho naliehať,nech to rieši,veď za to dostáva peniaze!
Dobrý večer, teraz citam diskuzi na toto téma, protože zrovna je to u nás aktuální 🤦 ploštice nevím ci jsme si donesli z chaty,na které jsme byli koncem augusta. Aspoň tak mi to podle štípanců vychází. Nejdřív jsme nevěděli od čeho stipance jsou, protože tam bylo i dost komárů. Chvíli jich bylo víc, potom zase min... Tak stále nebyla jistota,jen doktorce se zdálo,že to je od ploštic. Tak jsem kontrolovala postele,ale nikde jsem nic neviděla... Zvláštní je,že jsme na té chatě byli i se svokrovcemi a ti si nedonesli nic,jen my... Zároveň nám dělali přes léto balkony, vůbec nevím ci to s tím nemůže souviset,ale teda až někdy minulý týden jsem objevila na polštáři u dcery živou ploštici. Samozřejmě jsem hned všechno vyprala na 90°. A znovu jsem zkontrolovala postele,či tam něco není a jak jsem otevřela postel,tak zespodu na tom víku,či jak to nazvat, byly dvě malé živé ploštice. Tak jsme volali firmu Laper z BB na základě kladných recenzí. Pan mě v telefonu uklidnil,že to by nemělo být ještě tak zlé a že za dva dny přijde. To bylo ve středu. Ráno přišel, věci kázal vytáhnout jen z postele. A už nás hnal pryc,že to jde stříkat. Že takto na první pohled to vypadá dobře,že nic nevidí,že hnízdo tu není. Vystříkal to za 15minut a že hotovo. Ten vypuzovací roztok že nevypudil nic,že či vůbec to jsou ploštice... Každopádně to vyznělo docela optimisticky,že bude stačit jen jeden postřik,že možná to odkudsi leze... Tak teď budou kritické dva týdny,či to bude pokračovat,anebo ne. Ale stipance jsou stále - žerou ale jen dcery, nás dospělé ne. A dnes už jsem viděla zase živé... Kazal mi je fotit a posílat mu je a dnes volal,že to je normální,že jsou vidět a že když bude potřeba druhý postřik,že ho udělá, ale už pořádně, případně to bude řešit se správcem. Ale teda zaplatili jsme 280 eur za 15min práce s nejistým výsledkem, podotýkám,že teda plošne to postříkané asi je, ale například matrace ne, ani postele zospodu... A že buď teda jsou tak dobře schované,anebo jsou odkudsi od sousedů... Tak teď nevím co si o tom mám myslet,ale už jsem z toho úplně na nervy... Při představě,že opět budeme muset zaplatit postřik a čekat co bude😭😭😭

@angie11 dobry den. Mohli by ste mi povedat kolko ste platili?