Ploštica posteľná

cclaudyy
1. aug 2022

Dobrý deň má niekto skúsenosti s plosticou posteľou?
Pred 6 mesiacmi som v celom dome kompletne vymenila nábytok za nový z obchodu . Pred niekoľkými dňami som našla niekoľko plostic na mojej novej posteli. . Posteľ aj madrac som hneď vyhodila povysavala a vydentifikovala som cely dom skoro všetko co sa dá periem na 90 stupňov a ešte aj zehlim. Skontrolovala som aj postele madrace v izbách mojich detí skrine gaucovku celý nábytok nič som nenasla ani stopy po plosticiach. Mal niekto skúsenosť ze mal plostice len v jednom kuse nábytku alebo v jednej izbe? Alebo mam už zamoreny celý dom a ešte to nie je viditeľné? Za každú radu a skúsenosť vopred ďakujem.

andrejka1974
1. aug 2022

Sama to nevystriekas treba nájsť firmu oni sú potvory môžu byť aj za obrazmi v parketach v oknách v hocičom co je drevené v sparach v stupavckach

haley7897
1. aug 2022

@cclaudyy je mi to ľúto, ale plostic sa svojpomocne žiaľ nezbavis. Určite volaj asap odborníka.

bessie12
1. aug 2022

ako spomina @andrejka1974 a @haley7897 sama sa ich nezbavis. My sme s tym bojovali viac ako pol rok a nic nepomohlo. Ani sprejove bomby, ktore maju byt do 60 ci 80m2 nepomohli. Davali ich takmer kazdy tyzden. Az nakoniec bola zavolana firma a vtedy sme sa ich zbavili nadobro.

majka176
1. aug 2022

Treba to dať vystriekať odborníkmi, toho sa nedá len tak ľahko zbaviť. Moj brat mal ploštice v byte a to dávali asi 2 či 3 razy vystriekať, kým sa toho zbavili a fungovali tak, že čisté oblečenie držali vo vreciach, aby sa im to tam nedostalo a nerozniesli to ďalej😕
Obojstranné lepiace pásky lepil okolo postele, aby sa k nim v noci nedostali a nepostipali, no hrozne niečo😠
Držím palce, nech to dobre dopadne.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@andrejka1974 Už som sa kontaktovala s odborníkom odporučil mi nakúpiť pasce na plostice a ak sa nejaká chytí do 7 dní tak ze hneď v ten deň príde vystriekat. Som z toho zničená ani spať nemôžem.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Môžte mi prosím povedať musím vyhodiť aj nábytok?

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@haley7897 Ďakujem za radu.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@majka176 Ďakujem dúfam ze sa toho zbavím čím skvôr.

bessie12
1. aug 2022

@cclaudyy nabytok sme nevyhadzovali ( ten dom aj tak neskor zburali ), ale kup si savo s chlorom a poriadne vsetko vycisti. A hlavne vtedy, ked firma, ktora bude robit postrek ( ak sa potvrdi, ze mas plostice ). My sme vtedy upratovali vo velkom. Oblecenie a paplony vyprat na 60°C, dat do vreca do mrazaku. Ak nemas velky mrazak, tak aspon do tych vriec dat.

gska800
1. aug 2022

@cclaudyy kludne sa daju plostice doniest z obchodu s novym nabytkom,sestra si tak v asku kupila postel a my sme si doniesli novu sedacku aj s mysou🙈

bessie12
1. aug 2022

@gska800 ved prave, ze nikdy nevies kedy a odkial to donesies 🙄

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@gska800 Ja naozaj neviem odkiaľ sa vzali.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Moje paplóny a aj vankúše aj vsetko postelne prádlo som už vyhodila všetko oblečenie dala do plastových vriec. Som z toho hotová. Každý deň prezeram postele aj madrace aj celý nábytok v dome ci sú tam tie plostice alebo nejaké tie skrvny co som čítala na internete aj deti kontrolujem ci nie su postipane. Zatiaľ nič tak ja neviem ci je možné že boli len v mojej posteli alebo ešte to nie je viditeľné. Prádlo periem stále na 60 až na vinimky ktoré nemôžem. Pravidelne vysavam dezinfikujem dom aj aj tak sa mi dostali do postele plostice. Ďakujem za rady.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Rozmýšľam stále že odkiaľ nikde nechodím nakoľko žijem v zahraničí tak len deti do školy manžel do prace a do obchodu.

bessie12
1. aug 2022

@cclaudyy tiez zijem v zahranici. Ale u nas tie plostice uz boli, ked sme isli do toho domu. Len, aby ti nezacalo "sibat" z toho ako nam. Dufam, ze sa toho co najskor zbavite. Drzim palce, je to strasna pliaga. Skoda, ze je problem sa toho zbavit. 😕

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Ja už bývam dlho v tomto dome nikdy som nemala s niečim podobným problém ☹️ Ja už pomaly začínam byť paranoidna v noci nemôžem spať len kontrolujem ci náhodou niečo nájdem. Celé dni cítim madrace s parným cisticom čítala som ze to pomáha. Dúfam ze mi už doručia tie pasce nech viem na com som.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Na internete o tom píšu samé strašne veci aj preto som z toho taká vystrašená a najhoršia je ta neistota. Ďakujem.

bessie12
1. aug 2022

@cclaudyy ano najhorsia je ta neistota ako spominas. daj potom vediet ci sa nejaka chytila.

kateenky
1. aug 2022

My sme mali to isté, poštípaná som bola len ja a našla som ich len v jednej izbe. Ešte v ten den som volala firmu - pani na dispečingu hovorila že majú veľa práce lebo sa oteplilo a zrazu povyliezali (bolo to niekedy v apríli). Na druhý den ráno prišla firma, zaplatila som 400 eur. Vystriekali a na prvý krát bol pokoj. Pán povedal že to je dobre že som poštípaná lebo že aspon som nato skoro prišla. Lebo ze ludia ktorý nemajú reakciu na štípanie to potom zistia až ked sú už pomerne rozlezené. Držím palce

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@kateenky Ja som nebola postipana ale strašne ma všetko svrbelo keď som ľahla do postele niekoľko dní po sebe tak ma napadlo prezrieť posteľ ze s nou nie je niečo v poriadku a tak som ich nasla ☹️ ďakujem.

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Áno dám vedieť ako som dopadla a ešte raz ďakujem.

bessie12
1. aug 2022

@cclaudyy zelam pevne nervy a vela stastia. Ja som bola postipana len raz, ale kolegovia co spali tiez v tom dome, tak oni ich mali pozehnane. Hlavne v jednej izbe. Boli strasne dostipani. A ked sme napisali do agentury email, tak ich odpoved bola "popratajte si" a poslali na pdf knihu nieco v tom zmysle "ako vypratat dom" ci "udrziavat poriadok" alebo cosi take. Vtedy nas to vsetkych dozralo. Az na nase naliehanie, to zacali riesit, ale vyriesila to az ta firma co som spominala. Po cca pol roku doprosovania sa, aby s tym urobili poriadok raz a navzdy 🤦‍♀️

cclaudyy
autor
1. aug 2022

@bessie12 Ja som už kontaktovala jednu firmu. Poradili mi tie pasce na plostice aby som si bola istá ze ich mam. Dúfam ze sa to čoskoro vyrieši.

marco88
2. aug 2022

@cclaudy Nábytok nemusíte vyhadzovať, ak niekde zostali ploštice tak deratizačná firma vyplynuje celý dom a zabije ich to, no ak sú nakladené vajíčka, tak tie prežijú a je potrebné plynovať znova. Ale buďte v kľude, ak nie ste poštípaný a nechytia sa do pasce, tak ich asi nemáte.
Ak by ste boli poštípaný, tak o tom viete, lebo to šialene bolí.
Dá sa to chytiť hocikde, v luxusnom hoteli aj v MHD.
Tá sviňa je vraj obojpohlavná, stačí jej že sa napije krvI a vie znášať vajíčka.
Držím vám palce.

bessie12
2. aug 2022

@marco88 boli ? skor by som povedala, ze hnusne svrbi.

marco88
2. aug 2022

@bessie12 Ano. Svrbí, šialene.

cclaudyy
autor
2. aug 2022

@marco88 No zatiaľ som nenasla žiadne ďalšie plostice ani nie sme postipany. Len dúfam ze sa toho zbavím čím skvôr. Ďakujem

cclaudyy
autor
10. aug 2022

@cclaudyy Dnes je 7 deň od kedy som nastrážila pasce. Zatiaľ sa nič nechytilo.

maja295
19. aug 2022

@cclaudyy držím ti prsty....aj my bojujeme už mesiac......tiež som z toho hotová

cclaudyy
autor
19. aug 2022

@maja295 Aj ja držím palce. Mam po celom dome rozložené pasce už asi 2 týždne zatiaľ sa neobjavila žiadna plostica chvalabohu. Ale aj tak všetko čistim parným cisticom. Dúfam ze sa toho čoskoro zbavíme.