icon

Ploštice - dezinsekcia

ninanikol
25. aug 2021

Ahojte, objavili sa u nás ploštice (sme si istí), no objavili sme ich, až keď sme ich mali vo všetkých izbách a vo veľkom počte. Nič domáce, či z netu nepomohlo, chceme sa teda obrátiť na firmu alebo domovníka. Väčšina firiem píše, že treba vybrať veci zo skríň, no reálne si neviem predstaviť, kam. Do stredu izby na kopu, či kde, keďže sa neodporúča potenciálne zamorené veci prenášať? Do vreca a opatrne vyberať a prať tú tonu vecí, aby sa náhodou nedostali tie svine späť do priestoru? Neviem si to vôbec predstaviť, ako máme zabrániť opätovnému zanesenie, keďže aj napriek tomu, že máme len potrebné veci, je ich veľmi veľa (5-clenná domácnosť, z toho 3 študenti, malý 3-izbový byt). Ak to dám na kopu, neprečistia ich postrekom, ak inde, len ploštice prenesieme. V "detskej" kde je najviac vecí sa pomaly nedá pohnúť, tak si neviem predstaviť presúvať len veci z nábytku, nie že ešte samotný nábytok niekde naokolo už vybratých vecí. Ako ste riešili ploštice v plnšom byte? Dá sa to bez vyhodenia potrebných vecí? (Nepotrebné priebežne vyhadzujme a máme len to, čo reálne treba a sa používa a aj tak sa asi ešte niečoho vzdáme, no nemôžeme vyhadzat až toľko vecí, aby sa to dalo zvládnuť vyčistiť a znovu kupovať aby sme mali všetko potrebné. A aj zamrzí, že na niečo som robila x-hodín za nízky plat a je to nové a treba k to, ale musí ísť preč.
Budem vďačná za akékoľvek tipy k hocičomu čo sa týka odstraňovania ploštic odborným zzásahom. (riešiť s domovníkom/samostatne , ako dosť preplnenú domácnosť pripraviť a vyriešiť, prípadne tipy na firmu v KE, s ktorou máte reálne skúsenosti)

debi1973
10. dec 2024

@angie11 dobrý večer prepáčte že takto píšem ale čítala som že ste mali problémy s plosticami bohužiaľ teraz sa aj mne to stalo a chcem volať firmu kontaktovala som tu čo vy boli ste s nimi spokojná lebo už neviem čo mám robiť predchádzajúca bola podvodníci a už som zúfalá ďakujem za odpoved

debi1973
10. dec 2024

@dasin dobrý večer mám problém tiež s plosticami a asi.tiez od susedov len to neviem dokázať mám štípance iba ja a syn najprv som myslela že alergia aj muž mi to vravel ale nakoniec som našla na internete že to môžu byť ploštice celý byt som prevrátila v spálni nieje nič a manžel nieje ani postipany ale v detskej a v obývačke som nasla 3mrtve žiadne hniezdo samozrejme som kúpila postrek aj parný mop ale nepomáha tak som sa rozhodla pre firmu len vôbec neviem ktorú oslovila som laper ale čítam že nie všetci sú s nimi spokojný aj u Vás boli ako ste boli spokojný ďakujem za odpoveď už som zúfalá s toho

turcanko
10. dec 2024

@debi1973 dobrý večer, za mě teda určitě ne Laper. Jsou to podvodníci!

turcanko
10. dec 2024

@debi1973 a nedoporučuji ničím stříkat, akorát je rozezenete po celém bytě. Nechat to na odbornících. Ale opravdu to musí být odborníci.

debi1973
10. dec 2024

@turcanko ďakujem pekne a tá druhá firma čo prišla Vám pomohla a môžte mi dať kontakt na nich ďakujem krásne

turcanko
10. dec 2024

@debi1973 mozem klidně,jen nevím odkud jste. Ta firma je z Martina, ale je spolehlivá. Sice budete muset všechno vyklidit ze skříní a odevšad a dát do vrec atd, ale jinak se to nedá... Pan Skorka 0907875452, jezdí po celém Slovensku...

debi1973
10. dec 2024

@turcanko ďakujem pekne ale ja som s Košíc to by asi neprišli ,ale aj tak krásne dakujem

turcanko
11. dec 2024

@debi1973 minule mi říkal,že byl v Popradě... Takže si myslím,že by přišel... Kdyžtak je to firma DeAqua, mají stránku na Facebooku... A cenově jsou oproti Laperu na polovici a kvalita se nedá porovnat...

turcanko
11. dec 2024

@debi1973 a zatim aspoň aby vás nestipali nám Dr doporučila brát vitamin B, ten jim smrdí, vaše krev je nebude lákat a do difuzera dat čajovníkový olej, klidně i eukalyptus, to jim též smrdí a klidně se tím natírat. V Actione prodávají olejicek mentol + eukalyptus a je i na masáže. Normálně ho dávám do dětského oleje pár kapek a natřít s ním odkryte plochy jako jsou ruce,nohy, tvář atd, kde by mohly ty potvory hlodat... Neříkám,že to 100% pomůže, ale aspoň něco,než přijde ten deratizator...

debi1973
11. dec 2024

@turcanko ďakujem Vám veľmi pekne zajtra by mal prísť deratizer tak dúfam že už bude všetko ok áno natierala som sa mentolvovim olejom ja som nemala tak veľa stúpencov asi každý 5den 2ale som alergik tak svrbia neskutočne v izbe kde spím som ani živú plosticu nenašla len 3mrtve žiadne hniezdo trus nič mám úplne svetlu sedacku a nič len v deckej synovi sme obrátili posteľ a tam boli 2aj s tým trusom tak dúfam že to nebude nejaké veľké zamorené ale mám strach že sa to vráti v pivnici niekto vyhodil veľký gauč a je tam asi 4tyzdne neviem či sme si to nedoniesli s tamade keď chodíme dole neviem si to vôbec vysvetliť s kade ich máme

debi1973
11. dec 2024

@turcanko ste písala že ste musela všetko vybrať so skríň len ja si to teraz neviem vôbec predstaviť v spálni je 3metrova skriňa plná veci to sa nedá vyprať ani za mesiac a nie teraz nemala by som to sušiť a všetko nemôžem dať do sušičky a bojím sa už niečo sušiť v spoločnej susiarni chcem poprosiť pána ktorý mi to príde striekať aby pozrel aj tu sedačku v pivnici či to môže súvisieť s plosticami a budem to riešiť cez bytový podnik alebo aj hygienu

turcanko
11. dec 2024

@debi1973 to je strašná haved, to si můžete donést i jen z cesty vlakem,.nebo autobusem, my to máme zase z pobytu na chate... Je to strašné a nejhorší na tom je,že se nemůžete nijak bránit. Prostě si to donesete a už se toho těžko zbavujete... My jsme museli všechno oblečení ze skříní dát do pytlů a odnesli jsme si zatím do garáže - hlavně letní sezónu,kterou teď nenosime. Zimní věci máme zatím v pivnici a pomalu se to pere. Musí se to aspoň na 60, anebo na 40 a usušit v sušičce... Deratizator říkal,že jinak se to nedá, protože někde například v tričku stačí aby zůstalo jedno vajíčko, bude tam a jakmile si to tričko vytahnete,tak to máte znova zpět a celé to může začít nanovo... Sama z toho mám hrůzu,že stačí málo a máme je tu zpět... Počítám s tím,že i my to prani máme tak na půl roku 😁🤦🤦🤦

debi1973
12. dec 2024

@turcanko dobrý večer tak dnes nám to postriekali boli tu asi hodinku povedali že v obývačke je to super našiel len jednu a posteľ je ok s detskej sme vyhodili posteľ a strhli tapety ale že nemáme hniezdo a nieje ich veľa že nemame zamorené ale že prídu o 2tyzdne skontrolovať keby sa niečo našlo alebo bolo ich viac pôjdu oni za správcom bytov a bude sa to musit riešiť plošné bojím sa toho ja len dúfam že sme len pár mali mi syn bol pred dvoma mesiacmi na chate tak možno tam a že sme to zistili skoro len som sa chcela opýtať boli sme mimo bytu 2hodiny a potom keď sme prišli tak vetrali ale vraveli že stačí pol hodinky zdá sa mi to malo ako dlho ste vetrali vy po desinsekciu ďakujem krásne

turcanko
13. dec 2024

@debi1973 toto přesně jsme měli my ten krátký čas po zásahu Laperu. Po 2h jsme mohli taky už domů... No ale Laper tu byl tak všeho všudy 15min... U vás byli aspoň hodinu,co už je mnohem lepší. U nás byl pak pan Skorka 1,5h, ale to fakt otočil byt vzhůru nohama... Ještě sypal okolo lišt bílý prášek, který zabíjí ty potvory,které vylezou z pod podlahy,kde se většinou schovávají. My jsme taky hnízdo neměli, taky tu našel jen asi dvě, ale ten prášek nasypal i do zástrček, protože odtamtud lezou od sousedů... A potom ještě pustil mlhu v ložnici a my jsme teda museli být pryč asi 6h. Potom jsem mohla přijít vyvětrat na 15min a až potom jsme mohli dovnitř a umýt jen místa jako stůl a chodit v bačkorách,anebo v botech. Na druhý den už jsme mohli i vytírat podlahu,jen nechat 10cm od kraje...

debi1973
13. dec 2024

@turcanko no uvidím ako to bude ďalej ak nie skúsim toho pána od vás zatiaľ ok ale len 1den nie sú štípance a našla som len pár mŕtvych živé nič zatiaľ a u Vás už nie sú po Tom ďalšími zásahu?

turcanko
13. dec 2024

@debi1973 tak to je hlavní,že už nejsou stipance. To by prý po postřiku správně neměly být. Ikdyz živé se prý můžou ještě ukázat,jak vylejzaji, je to i dobře,ale štípat už nesmí. U nás jsem našla potom akorát na prostěradle jednu zalehnutou, ale štípance už nebyly... Mě nehryzly vůbec, dcera starší byla jen na začátku postipana a potom už jen nejmladší dcera... Tak teď má v pondělí přijít stříkat po druhé po třech týdnech od prvního postřiku,tak snad už si výdechneme. Já jinak mám stále strach,že se to vráti...

banana10
4. jan 2025

@turcanko Ahoj, ako to u vas vyzera s plosticami?

turcanko
6. jan 2025

@banana10 ahoj, no nechci to zakřiknout,ale snad už jsou pryč...

banana10
6. jan 2025

@turcanko Ta to je super, my sme 3 den po prvom postreku a stipance nemame, len na stene kazdy den vecer najdeme 1-2 tie malinke priesvitne chodiace potvory. Velku sme uz nemasli ziadnu.

turcanko
6. jan 2025

@banana10 tak to je super, pokud nejsou stipance,mělo by to být dobré. Oni prý po postřiku vylézají,ale postřik je zabije...

banana10
6. jan 2025

@turcanko Dufam, ze uz to bude len a len lepsie. Este nas cakaju 2 postreky. Ale aspon viem, kde ich mam hladat, kde sa pohybuju. Len netusim, ci lezu od susedov alebo sme to my doniesli.

turcanko
6. jan 2025

@banana10 este dva? No nám taky říkal deratizer,že už po novém se dělají tři postřiky... Je to strašné svinstvo...nám to ještě hodně dlouho potrvá,než se všechny věci vrátí zpět na své místo... Že prý kdyby to lezlo od sousedů,tak buď přes zástrčky,anebo by byly vidět například na WC - na místě,kde se běžně nevyskytují...tak držím palce,ať už to máte za sebou

banana10
6. jan 2025

@turcanko Firma mi vrwvela, ze oni robia standardne tri postreky. Bordel mi nevadi, to sa uprace. Len nech uz pokapu nacisto. Tebe este dlho po postreku behali po izbach?

banana10
6. jan 2025

@turcanko zastrcky aj stupacky, wc sme skontrolovali, nic sme nenasli. Mam ich ma stene pri balkone. Zeby nieco z von preliezlo? Vetram pomerne casto

banana10
6. jan 2025

@turcanko este ma napadlo, ze dva dni pred stipancami mi priniesli novu ruru. Mozno aj tak sa ta haved doniesla domov.

debi1973
6. jan 2025

@banana10 dobrý večer 3postreky my sme mali jeden 12.12 3dni ešte vyliezli nejaké ale od vtedy nemáme nič .Vraveli že keď budú nejaké po 3tyzdnoch mame volať ,ale nemáme nič tak som nevolala ,ten čo bol striekať vravel ,že bude stačiť jeden postrek tak teraz neviem či sme sa toho naozaj zbavili po prvom postreku

banana10
6. jan 2025

@debi1973 Dobry vecer, ked som si objednavala firmu, pytala som sa na postup a hned mi povedal, ze budu 3 postreky. Skrine s oblecenim mi nekazal vypratat, ze viac mi povie, ake bude zamorenie. Ja aj napriek tomu som detom vyhadzala, vyprala a vysusila vsetko oblecenie a dala do vakuovych vriec. Pride zase v piatok, tak sa ho este co to popytam.. Ja som rada, nech aj 5x pride, len nech mame pokoj. Byt mam hore nohami 😬

debi1973
6. jan 2025

@banana10 dobrý večer no ja som pre istotu vyhodila synov gauč vsetke koberce mali sme v detskej a obývačke nam keď postriekal vyšli 3a potom behom asi 3dni tiež asi 4 teraz už 3tyzden nič tak som ku zatiaľ nevolala dúfam že už je koniec 2tyzdne som ani nespala ale kúpila som si parný čistič a teraz po 3tyzdnoch som aj s tým vyčistila plus som si kúpila postrek Ciper a s tým som tiež postriekala podlahy a gauč no tak dúfam že je koniec ale stále sa bojím len čítam tu ,že 2az3postreky a my iba jeden tak no dúfam že to bude ok

debi1973
Autor odpoveď zmazal
debi1973
6. jan 2025

@debi1973 Cyper postrek nie s Ciper