Pomáha umývačka riadu šetriť čas v domácnosti?
Ahojte
Priestorovo máme kus problém ju umiestniť, museli by sme meniť časť linky. Máme teraz dobrú možnosť kúpiť z druhej ruky a už dávnejšie to zvažujeme.
Popri 3 malých deťoch.
Je to reálna pomoc? Ide nám o šetrenie času, ktorý by som mohla venovať deťom. Doteraz som to brala tak, že o chvíľu budú umývať oni. Ale v domácnosti je aj tak dosť roboty, s ktorou budú môcť pomáhať...
Len mne sa zdá, že veď treba to tam naložiť, vyložiť... - reálne to šetrí čas?
Ďakujem 🙂
@dceramamababka Skúšala som už kadejako a veru nič nepomohlo.Stale tam ostali zvyšky a tak som vždy pred vkladom do mičky musela aj ja ručne špongiou očistiť a hlavne tu zachlú špinu.Ked som toto urobila tak som mala čistý riad ináč nie. 🥴
@any_soj Umyvacka je za mna obrovska pomoc. Moji rodicia ale nemaju a ani nad tym neuvazuju, vobec ich to nelaka. A to maju kopec spotrebicov na vselico. Mna pravdu povediac doteraz zase nenapadlo, ze by som chcela susicku, tiez akosi neviem na co. Roboticky vysavac uz ale zvazujem 🙂
@any_soj ja mam 2 deti a bola by som ochotná vzdať sa iného spotrebiča ale umývačky nikdy... Keď sa nájdeme je hneď poriadok v kuchyni, nemusím riešiť že teraz sa mi nechce umývať riad a pozerať sa tu kopu bordelu...
Osobne si myslím ze človeku ktorý vynašiel umývačku riadu je aj nobelova cena malo 🍀
@dianka3 ak neumyva poriadne a dávaš tam zaschnúť riad možno by pomohlo bud inak uložiť riad alebo pustiť silnejší program 🤷
@dianka3 toto isté mi hovorila známa, že už by si nikdy v živote umývačku nekúpila, že zbytočne vyhodené peniaze.
Tak som sa toho bála aj ja. Ale keďže neznášam umývať riady, kúpili sme si ju. A neviem ju vynachváliť. Krásne všetko umyje a ja už nemusím nič umývať. Dokonca okrem nožov už nepoužívame ani nekupujeme nič, čo nemôže ísť do umývačky. Okrem tých nožov tam dávam fakt všetko. A pekne to umylo aj pripálenu panvicu.
Nám sa minulý rok umývačka pokazila.. keďže som si povedala že veď vydržím a kúpime neskôr novu, tak som umývala v rukách.. vtedy som si uvedomila aký veľký prínos umývačka ma 😉 nie len že reálne šetrí vodu (a to sa snažím umývať šetrne aj v rukach) ale čas keď vyložis a naložis mycku sa nedá porovnať s tým keď stojíš pri umývadle a umyvas riady po 5tich ľuďoch a veľkom obede.. naložiť a vyložiť mi trvá reálne asi 10minut a vo velkom mnozstve riadov..
ale keď chces rucne umyť napr.plech z pečených zemiakov, panvicu od omáčky, hrniec od polievky, 10tanierov a príbor, plus varechy a nože - no také množstvo sa proste neumyje v rukách rýchlejšie ako za minimalne 25minut, aby to bolo reálne dobre umyté..
@doriiis nie každý ich aj chce. My z toho máme doma len ten vysávač. A ten aj tak leží odložený v krabici. U nás sa veru neujal.
@any_soj mama má a dosť ju využíva. Aj keď sú len dvaja. Zato ja by som ju nechcela. Ja rada umývam riady. Narozdiel od iných vecí.
@any_soj bohužiaľ sa pripájam k dianke3.
Aktuálne sme dali umývačku preč, je po nej prázdne miesto v linke. Absolútne som nebola spokojná, vôbec neumyla 🤷🏼♀️. Nech som robila čokoľvek - iné tablety, inak uložiť, úplne mali riadu.... Neumyla ani tanier od rajčiny....
Vyhodila som ju 😔
...kvôli umývačke sme prerobili celú kuchyňu aby sa zmestila...stačí to ako odpoveď? 😁👍 pomáha a VELMI
@findomatej fuhacto co ste mali za mycku?
Musela sa ti vracat spinava voda do mycky.
Co je to umyvat v rukach riad? Pouzivam vyse 25r mycku a teda neiviem si predstavit prďuskat sa s umyvanim zakazdym ked sa dovari a doje by ma slak trafil. Za tych 25r mycka umyvala zle len vtedy ked bol zle vycisteny filter alebo ked sme mali v meste velmi kalnu vodu a dochadzala sol v mycke. Aj to uz miestne vodarne dost poriesili plus descalcificador v baraku a uz davno nedavam ani sol a vsetko vychadza tip top
@dianka3
@findomatej o akú značku umývačky išlo? Lebo toto prvýkrát čítam. Teda, keď si odmyslim vadný kus alebo nesprávnu inštaláciu…
@any_soj osobne do dnes nechápem prečo som si ju nekúpila dávno. Ušetrí to toľko času až až, nevyberám z nej hodinu Max 5 minút. Stojí to za to určite neobanuješ
Úprimne ? Neviem si život predstaviť už bez nej. Šetrí čas, vodu, moju energiu .. k smrti neznášam umývať riady
@any_soj my sme kvôli umývačke tiež prerábali kuchyňu. Mali sme len jedno dieťa, syn mal vtedy 2 roky… Najlepšie rozhodnutie čo sme mohli urobiť 👌🏻👌🏻👌🏻 využívame ju naozaj denne a ušetrí mi hodiny času a dokonca aj vodu. Spolu s robotickým vysávačom sú to asi najlepší pomocníci čo máme… teda ešte s práčkou a sušičkou 😃
Je to fajn vec. Určite by som brala umývačku riadu 🙂
Keby ste boli len dvaja, tak za mna blbost ju mat, predsa clovek pouziva malo riadu a lepsie a rychlejsie hned umyt a nie zbierat v umyvacke ale uz ked ste traja a viac super vec
@natalka13 Whirlpool
@gab1sol Whirlpool.
Podľa mňa vadný kus. Myslela som, či nemáme slabý tlak vody. Máme aj tvrdú vodu, ale menila som aj nastavenia v pridávaní soli, ani tak nič nepomohlo.
@any_soj mam 3 deti a umyvacka ide 2x denne. Aj ten najmensi 2 rocny pomaha vykladat 😁👍. Za mna super, takisto ako susicka. Ked deti podrastu, tak urcite aj roboticky vysavac si kupim 🙂
Uzasny pomocnik.. Mala som aj ked som bola sama lacnejsiu Candy a nebolo to uplne tip top umyte niekedy, teraz sme dvaja, mame Elektrolux, nikdy nic neoplachujem, rovno dam dnu, vzdy ciste. Rucne nehrozi umyt tak dobre a v tak teplej vode.
Ja som dlho umyvacku ignorovala aj ked bola doma tak aom umyvala rucne. Teraz je nas ale doma 6. A hlavne ked pride niekto k nam ze je toho viac....

@dianka3 problém bude v nesprávnom uložení riadu, nie v spotrebiči. Pokiaľ je riad správne uložený a umývačka je bez závady, neexistuje že riad dokonale neumyje.