icon

Pomáha umývačka riadu šetriť čas v domácnosti?

any_soj
30. jan 2025

Ahojte
Priestorovo máme kus problém ju umiestniť, museli by sme meniť časť linky. Máme teraz dobrú možnosť kúpiť z druhej ruky a už dávnejšie to zvažujeme.
Popri 3 malých deťoch.
Je to reálna pomoc? Ide nám o šetrenie času, ktorý by som mohla venovať deťom. Doteraz som to brala tak, že o chvíľu budú umývať oni. Ale v domácnosti je aj tak dosť roboty, s ktorou budú môcť pomáhať...
Len mne sa zdá, že veď treba to tam naložiť, vyložiť... - reálne to šetrí čas?
Ďakujem 🙂

any_soj
autor
30. jan 2025

@natalka13 ba už poznáš :D ale nie na dlho

really8
30. jan 2025

@natalka13 moja svokra nema a nikdy nebude mat. Nic neumyje riady tak pedantne ako ona🙈

maminkadeticiek
30. jan 2025

Zartujes?Pri 3 detoch????Ja este ked som bola bezdetna som mala pocit,ze mam zrazu cas na zivot ked nemusim umyvat a utierat riady!Najlepsi pomocnik v domacnosti.O brutalnej uspore vodu ani nehovorim.

sandrasstini
30. jan 2025

My sme dvaja a vyuzivame ju na 1000%. Keby mam deti, tak mam vsetky vymozenosti co by existovali a co by rozpocet dovolil.
Umyvacka je super, nahadzes zapnes a hotovo.

maminkadeticiek
30. jan 2025

A tiez hlasujem za najlepsie spotrebice a ulahcovace zivota aby mal clovek cas na dolezitejsie veci 1.umyvacka.2.susicka.3.par tyzdnov uz aj roboticky vysavac s mopom a neviem ako som bez neho mohla zit 🤩

tiezjedna
30. jan 2025

@any_soj ja by som bez umývačky spáchala rituálnu samovraždu... Mám ju už z čias 1 dieťaťa...

andrejka1974
30. jan 2025

@any_soj v prvom rade ušetrí veľké množstvo vody a času , ktorý venuješ deťom čiže venuješ sa deťom a šetríš zároveň peniaze

pseudomonas87
30. jan 2025

@any_soj určite choďte do toho, umývačka, sušička a robotický vysávač to su neuveriteľne veci.
Pre mňa by to bez nich už nešlo, máme 1 dieťa a psa čo extra stráca chlpy.

danica2711
30. jan 2025

@any_soj spolu s automatickou pračkou môj najobľúbenejší domáci spotrebič. Okrem pozitív, ktoré popísali baby vyššie, má aj jednu neoceniteľnú vlastnosť - keď chcem, aby umývala, nikdy nepovie "mami, o chvíííľuuu", ani neprevracia oči

akvi
30. jan 2025

Tak ti poviem - darovali sme onehdy rodičom umývačku. Ako to už býva, mama ju skoro vôbec nepoužívala. Kým nezačala mať zdravotné problémy a nemohla dlho stáť. Začala používať, zvykla si a po pol roku im prišlo vyúčtovanie za vodu a skoro odpadla, keď videla, koľko vody ušetrili. Lebo ona predtým, ako dobrá gazdiná, umývala hneď každú lyžičku a šáločku a voda išla vkuse. Dnes už sama nechápe, prečo jej to tak dlho trvalo, kým si zvykla na umývačku. Už ani nehovoriac o usetrenom čase a pod. Za mňa po práčke je to niečo, bez čoho nechcem fungovať, na treťom mieste je robotický vysávač. A btw - vyložiť umývačku zvládnu aj malé deti, u nás to bola obľúbená práca.

tilly
30. jan 2025

Šetrí čas aj vodu

any_soj
autor
30. jan 2025

@danica2711 :D ❤️

katarinka289
30. jan 2025

Bez myčky a sušičky už si to ani neviem predstaviť

sara07
30. jan 2025

uplne prva vec čo sme si kupili, ani tv sme nemali ale myčku sme mali 😂 u nás ide aj 3x denne, najvyuživanejši spotrebič, genialna vec ani neuvažuj kupuj

kvietok1233
30. jan 2025

@any_soj ani neváhaj ja si to už bez nej neviem predstavit. Naloženie a vymoženie je pár minút. Múčka, práčka, sušička a robotický vysávač sú top pomocníci.

nevenka
30. jan 2025

@any_soj strasne to setri cas. My mame 4 deti a umyvacka by mohla ist aj 2x denne. Super vec to je, este lepsi vynalez je susicka 😆😅.

gab1sol
30. jan 2025

@any_soj určite. Ako tu už bolo spomenuté. Umývačka, sušička a robotický vysávač (už aj s mopovaním) za mňa najlepšie spotrebiče, bez ktorých by som už nechcela fungovať. A vloženie a vyloženie riadu z umývačky určite zaberie menej času ako jeho umytie a utretie.

nevenka
30. jan 2025

@natalka13 nasi nemaju a nikdy nebudu mat. Maju studnovu vodu a je jej malo. Mama umyva specificky riad, hlavne na jar a na jesen, ked kuria v sporaku na drevo.

natalka13
30. jan 2025

@nevenka tvojich rodicov nepoznam 🙂
Moji maju 80r a mycku maju 20rokov.
Studnova voda by sa mala ori vstupe do domu filtrovat. A nie kvoli mycke.

maryon1
30. jan 2025

@any_soj tomu, kto vymyslel umývačku a sušičku, patrí Nobelova cena 😁

00momo
30. jan 2025

Ruky bozkávať tomu , kto ju vynašiel. U nás ide každý druhý deň. Sme zatiaľ traja. Takže ju púšťame keď sa naplní.

euka210
30. jan 2025

@any_soj aj my sme 5 a je to super...cez vikend nam je aj mala 🙂 a ked pride svagrina s rodinou, tak ide 2x za den. Vianoce sa vdaka nej stali Vianocami a nie po stedrej veceri este umyvat kopec riadov.

petkavka
30. jan 2025

Ja som tiez takto vahala a teraz nech nikto nesaha na moju mycku, susicku a robot-vysavac 🤣

lapalma
30. jan 2025

Umývačka je moja naj kamoška a reálne mi zmenila život 🙂 ... v kuchyni je vždy poriadok, mám viac času na relax

dianka3
Autor odpoveď zmazal
dianka3
30. jan 2025

@any_soj Nie nepomohlo Je to zbytočné. Aj tak musíš namočiť alebo preplachuť riad ináč ti to umývačka neumije .Nie raz som musela ešte ručne umývať po nej 😮‍💨😮‍💨 A to mi ju tiež ospevovali aká je to dobra vec ale len zabralo miesta a výsledok bol bieda. A to som mala drahú značku umývačky. Ta je dobra len tak na poháre 😒😒😒 Ja už nikdy viac

lila246
30. jan 2025

nemam umyvacku, susicku a ani roboticky vysavac a citim sa po precitani diskusie ako ufon

any_soj
autor
30. jan 2025

@nevenka sušičku už máme :D sme si vraveli, že len v zime pôjde, keď na balkóne schne týždeň. Houby. V jednom kuse :D
Ten robotický vysávač by bol úžasný, ale máme malé priestory, zrovna tam, kde najviac treba, by sa nemal ako hýbať pomedzi stoličky, stôl a pochádzane veci...

dceramamababka
30. jan 2025

@any_soj Nevahaj! Je to asi taký rozdiel sko prať prádlo ručne vo vani alebo v automatickej práčke. A pri troch deťoch? Naložíš priebežne ako sa špini, časovo je to to isté ako polozit do drezu. Keď je plná, zapneš. Hotovo, odfajknutá robota.

dceramamababka
30. jan 2025

@dianka3 Mozno nemaš dobre rozlozený riad. Inak si to neviem vysvetliť. Nie som odbornik, len pouzivateľ. Nakladam vsetko - aj pekáče z pečeneho masa, hrnce, panvice čo možu isť do umývacky, vsetko umyje naozaj poriadne. Skús zmeniť system.