Práčka s predným plnením alebo zhora
Práčka s predným plnením alebo zhora? Ktorá je prosím lepšia?
Do činzaku. Mámev v kupelke vanu, umyvadlo, preistor na väčšiu prácku. Sušičku nemam a ani mať nebudem. Len sa neviem rozhodnut . A moja Beko uz končí.....dakujem za praktické rady
S predným plnením
V malej kúpeľni sa mne osvedčila vrchom, u rodičov sme mali s prednym. Perie to rovnako, fakt je to o preferencii a priestore 🤷
@1ryba nie je to úplne rovnako, vyberanie pradla je lahsie z tej, kde sa plni z prednej casti a aj cistenie je lahsie a hlavne si človek necha zadné vratka, ak by si časom kupil susicku, ktorú umiestni na pracku. Mne susicka zmenila zivot, nezatracovala by som ju na mieste autorky
@1ryba nie je to úplne rovnako, vyberanie pradla je lahsie z tej, kde sa plni z prednej casti a aj cistenie je lahsie a hlavne si človek necha zadné vratka, ak by si časom kupil susicku, ktorú umiestni na pracku. Mne susicka zmenila zivot, nezatracovala by som ju na mieste autorky
@tramtada31 to zas mne sa ľahšie vyberá z vrchu, nemusím si k tomu kľakať. A tiež mám sušičku.
Z vrchu sú lepšie a majú dlhšiu životnosť
Mali sme aj aj, a rozhodne mi je lepsie s prednym
mala som aj aj a pre mna predne plnenie
Predné plnenie - využijem plochu hore, nezavadzajú mi hore dvierka môžem mať nižšie poličku
Mala som aj aj.
Zamna spredu.Pradlo sa mi lepsie vybera a vyuzijem plochu hore .
Urcite plnenie zpredu
Plnenie z vrchu mame. Časom začnú vrátka hrdzaviet lebo sa tam steká voda
@tramtada31 s týmto absolútne nesúhlasím, nakladanie a vyberanie prádla je neporovnateľne jednoduchšie u práčky plnenej zhora - nemusí sa človek ohýbať.
Autorka, ja by som šla do práčky plnenej spredu - využiješ horný odkladací priestor, ale rovno by som kúpila 2v1 - kombinovanú so sušičkou, keď už idete kupovať novú.
Veľa záleží aj od rozmerov aby prešla cez dvere. Ja som dnes kupovala Hisense, mala dobre recenzie, ale musela som sa držať hĺbky nakoľko máme dvere do kúpeľne iba 60cm
@tramtada31 to zas mne sa ľahšie vyberá z vrchu, nemusím si k tomu kľakať. A tiež mám sušičku.
@michaela329 U mna zhora. Z boku plnena je neesteticka v panelakovych kupelniach. Este ked ludia daju navrch susicku, vyzera to ako vo verejnych pracovniach v USA. Hroza
Zvrchu plnena sa da vzdy dolozit aj uprostred cyklu.
@tramtada31 s týmto absolútne nesúhlasím, nakladanie a vyberanie prádla je neporovnateľne jednoduchšie u práčky plnenej zhora - nemusí sa človek ohýbať.
Autorka, ja by som šla do práčky plnenej spredu - využiješ horný odkladací priestor, ale rovno by som kúpila 2v1 - kombinovanú so sušičkou, keď už idete kupovať novú.
@kaca222 no k mojej sa zohnem raz dva mam cele pradlo von - hned ho supnem do kosa na pradlo.
Na starej z vrchu plnenej kym som to povyberala dnu sa nahynala 😜
@kaca222 no neviem to ohýbanie, ja si dam lavor pod a do neho stiahnem pradlo, je to otázka maximálne 10 sekund. Keď zhora boli dvierka, nedržal mi tam lavor, musela som ho mat aj tak na zemi. Navyse pracka sa furt vetrala, takze boli otvorené dvierka, takze ziaden úložný priestor. Teraz mozeme mat na pracke vyloženú susicku, tu si neviem vynachvalit
@1ryba presne mam pracku zvrchu a susicku spredu a lepsie sa mi veci vyberaju z pracky akozo susicky
Je to úplne jedno. Čo vyhovuje vám alebo čo sa zmestí. Ja mám z vrchu a keď budem kupovať novú tak určite z hoea plnenie.
Predne plnenie je lepsie a je aj esteticky krajsia.
Z vrchu plnene su len kvoli priestoru (malemu), kam sa nezmesti spredu plnena...
Zhora plnené práčky majú síce elegantnejší dizajn, ale aj menšiu kapacitu bubna. Vďaka menším rozmerom však lepšie zapadnú do obmedzeného priestoru. Spredu plnené práčky majú väčšiu kapacitu. V jednom cykle vyperú viac bielizne, takže sú vhodnejšie do väčších alebo rušnejších domácností
Dokonca som naopak cital (ale uz si nepamatam presne), ze "ulozenie motora a bubna" v "zhora plnenych" je nachylnejsie na kazenie... ale to si ked tak vygoogli... pozri napriklad na alze "ako vybrat pracku", snad ti to pomoze v rozhodovani (za predpokladu, ze mas dost miesta aj na spredu plnenu, inac je to bezpredmetne)...
my sme v byte mali z hora plnenú a tu v dome s dolným plnením ale ak sa pokazi, znovu dávam tú z vrchu mne sa nechce zohýnať😀 my vlastne máme teraz prvýkrát tú zdola.Z hora plnené sme mali všetky doteraz a v živote sme s tým problém nemali žiadny
Inak baby tie čo píšete že zvrchu plnená sa dá dokladať aj uprostred cyklu to ako myslíte? Mali sme takú práčku dávnejšie a neviem o tom že by sa tam dalo niečo dopĺňať. Za to obidve nové spredu plnené práčky majú funkciu ,,prihoď ponožky" že ich kedykolvek zastavíš a robíš si s prádlom čo chceš. Mne na nových spredu plnenych pripadá aj super tá funkcia páry alebo jednoduché žehlenie a v podstate si nastavíte úplne čokoľvek. Aj veľká kapacita bubna. Jedine s čím som neni spokojná je to automatické dávkovanie to je taká kravina to si nekupuj autorka😄
@1ryba no mne sa to na nej asi nedalo. Keď som zastavila nešla otvoriť. A samozrejme aj do tej spredu plnenej môžeš dať hocičo nie len ponožku tak sa volá len tá funkcia🤣
@nin12345 mne sa tiež dalo hocikedy pridať hocičo presne ako spomína ryba.Myslím na tej zhora plnenej a mali sme whirlpoolku

Za mňa z spredu plnená