Prečo firmy neponúkajú základovú dosku k montovaným domom?
Preco firmy ponukaju montovany dom na kluc ale bez zakladovej dosky??
kolko mam priratat k cene co pisu, ak mam dat robit zakladovu dosku???
cca … vdaka…
snazim sa dostat do obrazu. som v tejto teme nova.
Lebo zakladova doska respektive zaklady zalezia od podlozia a to co staci v jednej lokalite nemusi byt dostatocne v inej lokalite…? To len hadam…
Určite záleží aj od lokality ale v našom prípade to bola cena cca 123€ za m2 základovej dosky. Tiež záleží či je to bungalov alebo poschodový dom a aké je podložie.
Dosku tieto firmy neponúkajú nakoľko je to “mokrý” proces výstavby a oni sa venujú len tým “suchým”
@anonym_autor sú firmy ktoré spravia aj dosku ale je ich menej, nerobia to preto lebo robia suchú stavbu a toto je mokrý proces vystavby.no a podľa veľkosti domu a dnešnej ceny betónu rataj cenu kľudne aj okolo 20 000e
@anonym_autor my máme dom od firmy Dom snov a robili nám aj zakladovú dosku. Prosto všetko na komplet aj s vybavením stavebného povolenia.
@anonym_autor my sme stavali s Mirano. Pred rokom a pol. Firma super, nebol žiadny problém. Oni majú možnosť že si môžeš vybrať či si zabezpečiš základovu dosku sama, alebo ju budú robiť oni. My sme dali robiť všetko im. Za zakladovu dosku, dom cca 130 M2 sme doplácali 11000 ale to bolo pred rokom a pol, neviem ako to bude teraz, aký vy máte teren atď u nás rovinka žiadny problém. Oslovte ich, pozrite si na stránke cca aký dom by ste chceli a urobia vám aj cenovú ponuku. Stačí im napísať mail mali by sme záujem o dom c. aj so zakladovou doskou prosím vás o cenovú ponuku. Tak sme začínali my😃. Držím palce. Naozaj firmu odporúčam, nebol s nimi najmenší problém, majú aj recenzie na nete aj na FB.
Tiež som si najprv myslela, že na kľúč znamená všetko nakomplet, vrátane základovej dosky, ale potom som zistila, že veľa firiem tú dosku nerieši, lebo nechcú zodpovedať za terénne práce a geológiu alebo tá ich modelová cena by sa vyšplhala vyššie aj s doskou a už by to nevyzeralo tak dobre 😉
My sme si ale vybrali Dom Snov aj preto, že nám tú základovú dosku urobili oni, nemuseli sme zháňať ďalšiu firmu, koordinovať nič. Normálne dom nacenili komplet aj s celým projektom. 🙂
@anonym_autor podľa mňa ak by ste sa informovali tak by vám cca vedeli naceniť aj základovú dosku.
Presne, nie každá firma ťa odbije s tým, že si musíš na základovú dosku zháňať niekoho iného...
Presne, nie každá firma ťa odbije s tým, že si musíš na základovú dosku zháňať niekoho iného...
@petranelkova akoze mi to spravi priamo ta firma co mi dom bude stavat? Tak s tym som sa este nestretla.
@petranelkova akoze mi to spravi priamo ta firma co mi dom bude stavat? Tak s tym som sa este nestretla.
@tasticka59 A už si si dala postaviť dom firme? 😀 Áno, jasné, robia to tak ako píše mirka_a_hrasok. Tiež sme s nimi stavali, je to úplný štandard. Samozrejme, že sa vedia prispôsobiť, ak by si to niekto veľmi chcel riešiť vlastnou cestou, ale nevidím dôvod načo, keď je to proste v cene 🙂
@tasticka59 A už si si dala postaviť dom firme? 😀 Áno, jasné, robia to tak ako píše mirka_a_hrasok. Tiež sme s nimi stavali, je to úplný štandard. Samozrejme, že sa vedia prispôsobiť, ak by si to niekto veľmi chcel riešiť vlastnou cestou, ale nevidím dôvod načo, keď je to proste v cene 🙂
@petranelkova no ja nie, ale sestra to riesila,tak sme to vlastne riesili vlastne spolu preto som ostala prekvapena.
@terry658 aky mate ? my teraz čakame na posledné veci budeme mat UNO
@bellaa3007 my máme Class 1
Ahojte my tiez rozmyslame nad montovanym domom, ale zakladovu by sme si robili sami, kedze sme na miernom svahu a zaroven chceme ciastocne podpivnicit. Vy co mate montovane domceky? Ake velke ste si davali robit a cca kolko vas vysli?

pozri "modrá strecha" - tam sa isto dočítaš.