icon

Prečo mnohí uprednostňujú oddelené WC a kúpeľňu?

9. nov 2024

Je tu tema, v ktorej sa viacero diskutujucich zhodlo, ze by im vadila kupelna spojena s wc. Nik neuviedol preco, tak by som sa rada spytala tu - preco uprednostnuju kupelnu bez wc a wc bez umyvadla a sprchy/vane. Niekto napisal, ze je to nechutne mat wc s kupelnou. Ja nechapem preco 🧐

Strana
z3
autor
10. nov 2024

@michaela329 skvele, ze mas tu sprsku. My ju mame na vsetkych 3 wc v dome (1 z nich je v kupelni s vanou, 1 v kupelni so sprchou a jedno samostatne s umyvadlom). Nikde mimo “Ceskoslovenska” som sa nestretla s riesenim, ze samostatne len wc a potom kupelna, kde je umyvadlo. U nas je to bezny bytovkovy standard, ktory ja nechapem, lebo som v bytovke nevyrastala. Takze som len chcela pochopit preco to este tak vela ludi ma a obhajuje.
Dakujem vsetkym za nazory a odpovede, uz rozumiem preco to casti ludi vyhovuje.

vroni
10. nov 2024

Žijem mimo bývalého Československa a wc mimo kúpeľne bez umývadla je tu úplne bežne. Aj my tak jedno máme (zo štyroch. A preboha nepýtajte sa ma, prečo máme v dome štyri wc. Proste sme ho tak kúpili, ten dom 🤣🤣🤣) Ale teda som z tých, ktorý z predstavy (jediného) wc v kúpeľni napína. Odhliadnuc od hygieny, taká predstava, ako sa nalozim do voňavej vane a relaxujem a muž/dieťa mi tam príde naložiť aromaticku kôpku.... No neber to! 🤮🤮🤮

osky
10. nov 2024

@bbshop a kto vravi ze to wc je bez okna????
To si neviem predstavit..

bbshop
10. nov 2024

@osky veľa wc je bez okna..veľmi veľa a vidím to takmer všade kde pridem. Kúpeľne majú okno preto lebo je tam vlhko, ale samostatne wcka častokrát nemajú žiadne okno. Čudovala som sa tomu veľakrát ale býva to tak. Preto ten zachod už mohol byť rovno v tej kúpeľni nech sa vyvetra.

tamtumdo
10. nov 2024

Tiež sa mi to hnusi,tam kde mám zubnú kefku, mať wc.... Mali sme mať druhé wc v kúpeľni ale to som hneď zrušila...Mám samostatne,samozrejme s umývadlom,wc bez umývadla to tiez.mi nejak nejde do hlavy..je dosť veľké podľa mňa, cítiť,že si na wc to nieje....aj keď je to dosť široké, mám doma troch chlapov....z toho dve deti,pred splachovanim zavrú poklop....aj tak keď umývam steny,kachličky myslím....fuj ten smrad...úplne žltá handra...cítim moč....pritom kachličky na pohľad svetlo sivé,skoro biele,nič na nich nevidíš,niesu lepkavé proste vyzerá to byť čisté....ale keď to utieram...no fuj...po čase je to proste od toho....wc samozrejme čistim.denne....preto by som nikdy nedala wc ku zubnej kefke...jedine oddelená nejakým murikom možno....keď nemám inú možnosť tak čo už...ale keď možnosť je radšej oddeliť wc...

michaela329
10. nov 2024

@bbshop ja som teda na byte mala okno v kúpeľni len raz. Inak rovnako ako WC boli kúpeľne bez okna. Naopak na dome som ešte nevidela nikomu, že by nemal okno v kúpeľni a aj na wc. My máme aj na wc napríklad veľké okno, žiadne malé okienko.

bbshop
10. nov 2024

@michaela329 my tiež, ale iné domácnosti to tak nezvyknú mať. V bytoch absolútne nemajú vetrane wc a v domoch druhé wc väčšinou majú niekde pomimo. V hlavnej kúpeľni je samozrejme wc tiež, ale to druhé samostatne wc je už len tak niekde provizórne a nie je to normálne kúpeľňa s oknom. Bytov som videla mnoho s vetranou kúpeľňou, ale nevetranym wckom.

michaela329
10. nov 2024

@bbshop ja ani s kúpeľňou, obvykle to jadro totiž nie je na okraji. Pochodila som teda dosť podnajmov a aj kamarátov...ale ako som už písala-len jednu jedinú takú kúpeľňu som videla, kde by bolo okno.

maminkadeticiek
10. nov 2024

Mame 2 kupelne s 3 umyvadlami a 2 toaletami.Vybavene.

lenkakravcova
10. nov 2024

@autorka
To osprchovanie sa po wc sa rieši pri oddelenom wc a kúpeľni úplne jednoducho: bidetovou sprškou vedľa wc. 🙂
(Pozerám, že už ti to tu písali).
My máme v dome wc+kúpeľňu spolu na jednom poschodí a máme tam aj bidetovú spršku vedľa wc. A na akoby zníženom poschodí máme ešte zvlášť wc (takže keď niekto vie že bude dlho, môže ísť tam aby neblokoval ostatných).

danyelia
10. nov 2024

Ach jaj, prečo je to divné? 🤪 No jeden sa sprchuje a druhému treba súrne kadiť 😃 Áno, aspoň pre mňa dosť nepríjemná situácia, neviem čo chceš počuť/čítať iné...🤦‍♀️

bbshop
10. nov 2024

@michaela329 ja práve naopak som videla takmer v každom byte okienko v kúpeľni a minimum bytov malo kúpeľňu v jadre. Už som sa dokonca stretla s tým že bola hneď vedľa balkóna a mala normálne aj veľké okno ale zatemnene také mliečne aby nebolo vidno z ulice

Strana
z3