icon

Prečo práčka so sušičkou spotrebuje viac vody?

sprjuska
29. jan 2025

Ahojte, vyberam si novu pracku a poctivo citam parametre. Pri pracke so susickou 2v1 som si vsimla, ze ked sa aj perie aj susi ma dvojnasobnu spotrebu vody..to vazne na susenie pouziva vodu? A naco? Vsak, ked je len osobitne susicka, tak ta ani nie je napojena na vodu, tak ma to zaujalo, ze ci je to nejaky rozdiel

thirstymonk
29. jan 2025

@sprjuska To ti neviem, ale štandardne je lepšie mať osve práčku a osve sušičku, v kupelni ich postavíš na seba (predava sa k tomu dajaky nadstavec).

kykymora
29. jan 2025

každá má inú technológiu, nie len že 2v1 spotrebuje viac vody, ale suší aj menšiu dávku, teda, nie vždy celú práčku sušíš naraz. okrem toho ten program prania a sušenia trvá dlho, pol dňa zabitého jedným cyklom. ak máa 2 spotrebiče, tak perieš už druhú várku zatiaľ čo sa tá prvá už suší v sušičke a do samostatnej sušičky preložíš celý objem práčky. Ak máš miesto, tak jednoznačne 2 samostatné spotrebiče.

guudy
29. jan 2025

@sprjuska nekupuj spotrebic 2v1 v ziadnom pripade. Mala som, susilo to naprd (pradlo ostavalo mokre a dokrcene). Teraz mam uz 20 rokov zvlast spotrebice a pradlo je take, ako si predstavujem.

marhulka13
29. jan 2025

@sprjuska ja mam 2v1, ale len preto, že ju nemám kam dat. Je to lepšie ako nič, ale určite keby mam miesto, tak nekúpim 2v1

veselo_neveselo
29. jan 2025

@sprjuska ano, kombinovane pouzivaju vodu, na ochladzovanie vzduchu, aby voda skondenzovala a mohla byt odvedena von.

V susicke, ssmostatnom pristroji, nie je privod vody, tak sa ten teply vzduch chladi inak; ale je tam viac mieata na vsetko co k tomu treba, a aj to susenie je efektivnejsie.

Tie kombinovane stroje su vzdy kompromisom, pri oboch funkciach.

nila0622
29. jan 2025

@kykymora Vždy celú dávku suším naraz. Zapnem a o max. 3 hodiny (upraví si sama čas) vyberiem suché. 🤷🏻‍♀️ Easy peasy, určite nie pol dňa zabité.

sprjuska
autor
29. jan 2025

@veselo_neveselo dakujem za vysvetlenie 🙂

ik70
29. jan 2025

@kykymora Asi málokto perie dve dávky po sebe, len ak by mali malinkú práčku ale nech, každého vec. Ja zase vidím nevýhodu dvoch spotrebičov v tom že musím počkať kým doperie práčka a potom preložiť prádlo do sušičky. Ja mám 2v1 a raz naložím špinavé a druhý krát vytiahnem opraté a aj usušené. @guudy možno pred 20timi rokmi to tak bolo ale teraz je už iná doba, ja vytiahnem dokonale suché prádlo z mojej LG práčky so vstavanou sušičkou a vôbec nieje dokrčené. Ale táto moja práčka stála okolo 800€, ale fakt kvalitná a nemenila by som.

luccija
29. jan 2025

@sprjuska ak môžeš kvôli miestu kúp si každu zvlášť

renatka100
29. jan 2025

@sprjuska ja mam 2 v 1 candy a je to super. Nemenila by som. Vyperie a vysusi za presne 3 hod 8 kg pradla. Pri suseni dostriekava vodu na ochladenie bubna. Ina technologia ako pri zvlast susicke.

renatka100
29. jan 2025

@sprjuska a stala presne 380 eur 🙂

guudy
29. jan 2025

@ik70 neviem preco si myslis, ze je neobvykle prat viac praciek po sebe? Osobne periem narazovo, cize aj 3-4 pracky za sebou (biele, farebne, uteraky, sportove). Farebne castokrat aj 2 pracky. Keby som mala spotrebic 2v1, tak mi to trva ovela dlhsie. Pracku mam na 9 kg, susicku na 8 kg. Obidve Miele.
Urcite sa zlepsila kvalita dnesnych spotrebicov, to je nepochybne fakt, avsak ak technologia ostava rovnaka, tak fyziku proste neoklames ;)
Nerypem, len ma zaujima, peries len tolko pradla, kolko uvadza vyrobca na susenie? Za mojich mladych cias to bola polovica kapacity pracky.

abab
29. jan 2025

@sprjuska Pračka 2v1 s tepelným čerpadlom vodu nepotrebuje, ale je drahšia.

kykymora
Autor odpoveď zmazal