Prečo vzbĺkol môj elektrický varič?
Ešte mi to nikto nevysvetlil ako sa to mohlo stať… Vzbĺknutá platnička na klasickom štvorplatňovom starom type variča vzbĺkla plameňom, ktorý vzápätí aj sám zhasol? Máte niekto pre tento jav vysvetlenie?
Pozerala som dokument o Jacksonovi a jeho detstve.
Ak tam boli kvapky oleja, tak kludne, mohlo ti streknut s panvicky pri vypekani...
@viestta na chladnej platničke? Vypnutej, na ktorej sa v ten deň nevarilo?
@anjelicek26 keby bola zapnutá ok… ale čumela som do tv hodnú hodinu keď som to zazrela prišlo mi až zle.
No jedine, ze by si ju zabudla vypnut alebo zapla omylom...
To bol určite Michael, iné vysvetlenie neexistuje 😀
@anjelicek26 nie!!! Nič sa na variči nevarilo. Kontrolovala som ho následne, všetko bolo vypnuté, dokonca platnička kde vzbĺkol oheň bola chladná.
@dominikamacakova neverím na takéto respektíve nechcem si pripúšťať také javy. Mala som vtedy 16 rokov… zatlačila som to do úzadia, no stále rozmýšľam a prečo pri tom dokumente… teraz tu písali o otvorenom satanizme praktizovanom niektorými celebritami. A povedzme si pravdu, celá tä jeho família bola nejaká diabolská. Z jeho otca šlo veľké zlo.
Tak jedine, ze by ti vzblkla zastrcka ak tam nemas dobry istic na ten silny prud... ale to by si videla... a nemysli na nejake blbosti, ma to logicke vysvetlenie, len ho este nevidis.
Budem rada za rozumné logické vysvetlenie.
@anjelicek26 takto som sa ukľudňovsla roky. Teraz nám zomrela babka a všetko mi v byte padá.
No ja sa elektrickych platniciek uz trochu bojim. Byvala som kedysi v garsonke bez plynu a bola som teda odkazana na platnicky. Vystriedala som za 12 rokov tri a prve dve som po par rokoch musela vymenit obidve z toho dovodu, ze sa same od seba zapinali. Pri tretej som sa uz odstahovala, tak neviem, ako skoncila. Netusim, v com mohol byt problem, ale proste z nejakeho dovodu sa mozu casom zacat same zapinat, pripadne sa tam moze nieco zdanlivo bezdovodne prehrievat a vzblknut. Zavolaj elektrikara, ak nic nenajde, tak pre istotu by som vymenila, moze sa to opakovat.
@marianarem samé od seba sa zapne? aj gombík na zapínanie si našla zapnutý? lebo to je len ťažko predstaviteľné...
@marianarem hovorím o starom type variča ty možno o keramickej platní? V každom prípade ťa obdivujem, že hľadáš logické vysvetlenie.
Nemali tam poškodené rozvody med ti to robili 3 variče.
Na takéto javy neverím 😂 nie Na studenom vypnutom sporáku nemá čo horieť.
@simca06022011 tiež som toho názoru no vidíš, doteraz mám z toho hrôzu.
tak to potom prilis prezivas z nejakeho dovodu, prestan sledovat somariny o satanoch a neviem com a prejdu ta aj taketo nezmysly (a nie v hollywode sa aktualene neriesia satanske veci, riesi sa normalne zneuzivanie, nasilie celebriitami na mladych,). Este ok, padne nieco... dobre.. ale plamene nad sporakom.. to su dobre "halusky"... podla mna sa ti to normalne zdalo z kukania na telku.
Ked tam mas vymlandrany (vo vnutry- kontakty co nevidis) vypinac ktorym zapinas platnicku tak sa to kludne moze zapinat a vypinat samo
@deti95060810 Ano presne tak a s touto poruchou skoncili dve dvojplatnicky vzdy tak po 5 rokoch. Teda gombik otoceny nebol, ale zacalo.svietit svetielko a platna hriat. Prvykrat som si myslela, ze som to zabudla vypnut, ale nebol otoceny.gombik.a opakovalo sa to. Tak ono sa to obcas elektrickym spotrebicom stava. Manzelovi sa pred ocami z nicoho nic zapol.televizor, aj cd prehravac zacal prehravat. Sestra mala zase taky zvoncek ze sam zvonil aj ked k nim nikto nesiel. Je za tym vzdy nejaky (nie zahrobny).dovod.
U mna islo o elektricku dvojplatnicku, podobnu ako ten tvoj sporak. Neviem doteraz, v com.bol problem, ja som ju vzdy vyhodila, ani som sa nesnazila o opravu. Logicke vysvetlenie to mat bude pravdepodobne aj u teba.
@marianarem zvonceky zvonia napr ked su tie na "dialkove" ... bezne... chyti to iny signal a vyzvana. Mali susedia vo vedlajsom vchode a to bol medzi nami byt, bezne zazvonil u nas :DDDD
telka sa nam zapina niekedy, ked je v standby a prepne elektrika (staci ze na chvilu vypne zapne, co si clovek bez cvakania spotrebica casto ani nevsimne), teraz to vidim v dome, lebo nic nezaregistrujeme ale resetnu sa mi hodiny na spotrebicoch :D
PLAMEN ale nad sporakom ma jedine vysvetlenie = vidiny, vymysel, mozno prilis pozerala na telku a v jacko mal kopec plamenov a ohna na show, takze videla to uz aj inde, vyplasena z toho co pozera... nebol tam plyn, ktory by teoreticky mohol robit ohen, ani to nebolo horuce ani nic, ze by nejake zvysky zblkli ani predpokladam, para okolo ze by sa odrazalo svetlo..
@simca06022011 V tom zvonceku bola vtedy pokazema nejaka suciastka, svagor je elektrotechnik, takze to rozobral a nasiel poruchu.
Aj elektricky varic moze mat poruchu alebo ktorakolvek cast vedenia, horenie spotrebica nie je zase nejaky ulet. My sme s Grecku na dovolenke mali takyto podobny sporak.Zapli sme prislusny istic a blikal, manzel povedal, ze to môže značiť niečo, čo on nazýva "stuďák", čo znamená porušenie vedenia, pri ktorom dochádza k hádzaniu iskier. Hneď sme to vypli
Ci to u autorky bola vidina alebo nie, to neviem, ale nespoliehala by som sa na to a zavolala elektrikara.
@marianarem tento sporak urcite nehorel len tak.. proste nema tam co horiet... sa na to pozri, to je "kov"... a este bol studeny po udajnom dohoreni plamena. Moze sa zapnut napr. sam od seba horak, ale bol by horuci. Rovnako sa moze plynovy zapalit ak nieco unikne niekde.. ale z nicoho nic, nebude PLAMEN niekde na platni. Iskra nie je plamen a na tomto sa od iskry nic nezapali... A NEBOL BY STUDENY. Taketo spotrebice ak zacnu horiet tak od vedenia/kablov a to by nedoplamenovalo za chvilocku, ale zapalila by sa im kuchyna.. plamen nad horakom by vidiela napr.ak mali digestor nieco okolo = tak by to bolo mozno aj ocmudene.
Autorka pise, ze to bolo v detstve pred rokmi, takze pravdepodobne ak bol ten sporak vadny, uz by sa to ukazalo...
Popíš presne čo si videla.. studeným ohňom bežné veci nehoria... ale oči vidia to čo im mozog interpretuje nemusí to byť vždy realita. Ja by som sa uberala týmto smerom.. my sme ako deti mali na izbe dvere so sklennym nepriehladnym oknom na ktorm bol plagát ale asi 20 cm pas a ja som za nim vzdy ked som bola sama a bolo moc ticho a tma videla svietit cervene oci nejakych priser .... a nebola som uz skolkarka..
alebo ako deti pisali.. svetlo sa odraza napriklad ak boli lekle kachlicky za tym a zrazu nejake svetlo v smere uhol odrazu sa rovna uhlu dopaddu na duhej strane niekto na chvilku zasvietil a potom hned o chvilku zhasol mohlo sa to tebe javit takto
Autorka čakala, že jej všetky napíšeme,že má doma ducha 🙄
@simca06022011 videla som aj iné hrôzy ako ten dokument na stvs a neboli tam žiadne plamene. Bolo to asi v roku 2000. Bývala som sama doma (nezvykla som sa nikdy báť), starala sa o mladšíeho súrodenca, brigádovala. Zodpovedná mladá baba. Vidiny som nikdy nemala a v ten deň som bola vyspatá, najedená. Otočila som sa na varič kvôli zvuku že niečo zbĺklo, a tak som videla plameň (museli by to byť vtedy nie len vidiny ale aj sluch bol potom asi vadný, tiež následne čuch lebo to zadymilo).
Psychiatrickú diagnozu nemáš? :D
ok, tak nemas vidiny, ale sudene plamene, ktore este aj dymili a smrdeli si videla.. na studenom sporaku, vypnutom. To ti poslali z telky demony.. :D no ver si comu chces...
@jesenzima nečakala …
Keď spomínaš duchov, verím na rozlúčenie. Reálne sme počuli s mamou raz prebehnúť niečo po schodoch a v ten deň nám zomrel rodinný príslušník. Obe sme boli v miestnostiach pri schodisku, každá v inej keď sa ma spýtala počula si to? Keby sa ma nespýtala bola by som to uzavrela že sa mi zdalo. Vidíš… nie všetko je rozumom vysvetliteľné.

zhorela na naj mastnota